Brännögård

Smurfit Kappa söker Business Controller

Smurfit Kappa Sverige är en Sveriges största producenter av förpackningar i wellpapp- och solidpapp. Vi är en del av Smurfit Kappa, Europas största och en av världens ledande tillverkare av pappersbaserad förpackning med cirka 46 000 anställda vid 350 produktionsenheter i 35 länder. Vi producerar förpackningar för företag i alla branscher. Vi levererar smarta lösningar och effektiva förpackningssystem till våra kunder. Förpackningar från Smurfit Kappa är återvinningsbara, 100% biologiskt nedbrytbara och produceras på ett hållbart sätt.

Smurfit Kappa i Brännögård tillverkar förpackningar i wellpapp i huvudsak till livsmedel-, hygien och tillverkningsindustri. Man är på enheten ca 160 anställda, omsätter drygt 700 miljoner kronor. Läs mer om Smurfit Kappa på

Smurfit Kappa söker nu till verksamheten i Brännögård:

Business Controller

För att fortsatt förverkliga vår utveckling av verksamheten i Brännögård, med fokus både på försäljning och på internt effektivt resursutnyttjande söker vi nu en affärsinriktad Business Controller. Du har fullt delegerat ansvar att delta i och driva aktiviteter för att infria beslutad budget och affärsplan. Syftet med uppdraget är att säkerställa uppföljning av verksamheten och enhetens måluppfyllelse enligt plan. Du förväntas bidra till att fortsätta utveckla process och metod enligt enhetens behov och utveckling. I rollen ingår även personalansvar för enhetens inköpsorganisation som består av en inköpare.

Här kommer några exempel på dina arbetsuppgifter:

· Stödjer och utvecklar Smurfits Kappas försäljningsorganisation på enheten med rätt underlag

· Finansiell analys och uppföljning inom försäljning avseende volym, pris, marginal och bidragsanalys, för- och efter kalkyler

· Säkerställer och agerar stöd för att affärsplanen utgör utgångspunkt för respektive verksamhetsområde och att beslutsfattare utvecklar en tydlig handlingsplan med aktiviteter

· Driver arbete med budgetprocessen och dess genomförande gentemot verksamhetsområdena och beslutsfattare

· Ansvarig för att organisera inventering och följa upp lagernivå av färdiga varor, Work in Progress och Råvaror. Dokumentation av och värdering av lager

· Utvecklar och säkerställer process och metod för att värdera och dokumentera avvikelser från fastlagda mål och från budget

· Kan medverka vid större förhandlingar avseende inköp med nya leverantörer

Du förväntas agera självständigt men arbetar tillsammans med enhetens olika delar och skapar ett gemensamt synsätt för uppföljningen samtidigt som du agerar bollplank, stöd och katalysator för att få saker att hända.

Vi söker dig som är ekonom och controller med industriell erfarenhet från ett kundorderstyrt tillverkande bolag med egen produktutveckling och försäljning. Du är väl insatt i de olika verksamhetsdelarna inom ett bolag och har utvecklat en starkt kommersiell förståelse för samspelet inom resultaträkningens intäkter och kostnader. Du har deltagit i upprättande av affärsplan med dokumentation och nedbrytning till olika ansvarsområden och har erfarenhet av att utveckla metod och arbetsform för att driva budgetprocessen

För att lyckas i detta i uppdraget är du starkt affärsinriktad, trygg i din kompetens och har erfarenheter som ger dig integritet såväl som förmåga att sätta dig in i processerna och se helheten. Är du dessutom en positiv person som har förmåga att ta människor, visar på högt engagemang och är resultatinriktad då är du välkommen att kontakta oss.

Smurfit Kappa kan erbjuda dig en hög grad av självständighet i denna roll, i ett företag med en god och prestigelös miljö. Du kommer att verka i en starkt affärsinriktad roll som stöd för enheten med att förvekliga sina ambitioner och affärsplaner i en bransch där vi agerar på den internationella marknaden för pappersbaserade smarta förpackningar.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Rekonstruktion för Arjowiggins i UK

Utan egen råvara klarar man inte prishöjningarna på massa, el och transporter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De vann Pro Carton Award för unga designers

Två svenska bidrag nådde finalen.

Förpackningsorganisationen Pro Carton arrangerar årligen tre olika tävlingar för att premiera kreativa lösningar av kartongförpackningar.

Nyligen avgjordes Pro Carton Young Designers Award, som förstås vänder sig till unga designers. De flesta av pristagarna är förpackningslösningar som ska kunna ersätta nuvarande alternativ gjorda av plast och eftersom plastbantning är något många företag är inne på så har juryn följt med sin tid. Det ligger ju också i organisationens intresse att lyfta fram just detta.

Tejphållare i papper och en presentförpackning för burkar.

Vinnaren i såväl kategorin Public Award som Food & Drinks blev den briljanta lösningen för den som ser en mastodontfilm på bio (en mastodontfilm kräver förstås dubbla popcornportioner) ”Twin bags for popcorn and beverages”.

Alla vinnare:

  • Public Award: Twin Bags for Popcorn and Beverages
  • Creative Cartonboard Packaging: Float – en förpackning för badsalt som ser ut som en båt då den öppnas
  • Creative Cartonboard Ideas: Swingtape – en tejprullehållare som ersätter plast-dito
  • Sustainability: Allign – butiksförpackning för elektriska komponenter
  • Newcomers Award: Gift packaging for liquids – ville skapa förpackningar som tar bort onödigt material, utan att kompromissa med skyddet av produkten.

Svenska bidrag till final

Victoria Claesson och Pella Bergqvist från Broby Grafiska tog sig till final med sitt bidrag Noods, en lösning för att enklare ta med sig takeaway-maten hem.

Även från Nackademin kom ett finalbidrag. Det var Bloom Box, en presentförpackning för konfektyr, som var framtaget av Katja Nivala, Sandra Alkevik och Emelie Meilink.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nästa generations förpackningspress från HP och Koenig & Bauer kommer 2023

För digitaltryck på både wellpapp och falskartong.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Pappersförpackningen till Vogue får pris för hållbar design

Magasinet Vogue Scandinavia vinner ytterligare ett desingpris för sin förpackning till magasinet som man startade upp under 2021. Förpackningen är tillverkad av Ensocoat, ett papper från Stora Enso.

Tidigare har man vunnit Red Dot Design Award och nu får man också en utmärkelse i Pentawards där man belönas med brons i kategorin Sustainable Design.

Alla vinnare i årets Pentawards finns här.

Läs också: Nya Vogue Scandinavia får förpackning av papper

Läs också: Packade tidningen i pappersförpackning – nu vinner man designpris

redaktionen@branschkoll.se
Annons