Slow Skiing– Succé för svenskproducerad bok om stora upplevelser

Boken Slow Skiing är producerad av TMG Sthlm och SDK Bok i Stockholm och Västerås. På skidorna till höger står Evelina Nilsson.
Boken Slow Skiing är producerad av TMG Sthlm och SDK Bok i Stockholm och Västerås. På skidorna till höger står Evelina Nilsson. Erwald Group / Alric Ljunghager

Boken Slow Skiing släpptes i höstas av två eldsjälar – Mats och Cissi Erwald – som vill sprida budskapet att ”ta vara på både vintern och livet med ett lugnare tempo”.

I denna ”coffee table-bok” samsas storslagna bilder med intervjuer av kända skidpersonligheter, skidberättelser och tankar om reflektion.

”Vi har drivit hela projektet utifrån vår passion och ger ut den på eget förlag. Tillsammans har vi tagit oss för egen maskin från enkel textfil till färdig bok med ett viktigt budskap. Det här är den första bok vi skriver, men kanske inte den sista”.

Mats Erwald

Boken är skriven utifrån författarnas kärlek till skidåkning och handlar om att reflektera och ta vara på både vintern och livet med ett lugnare tempo, att ta det mer slow. Cissi och Mats Erwald skriver om närvaro, självreflektion och att våga förändras. De väcker lusten till att ha skidor under fötterna och att uppleva det storslagna i en natur inbäddad i vitt.

Svenskproducerat

Boken är tryckt av TMG Sthlm på 150g Munken Polar Rough. Omslaget är präglat på en mattsvart botten som har gjorts av SDK Bok i Västerås.

I boken möter man skidpersonligheter som Frida Hansdotter, The Bunch genom Magnus Granér och Alex Hackel, Evelina Nilsson, Andreas Jonsson, Martin Alzén, Per Strömberg och Mårten Johansson i personliga intervjuer. Där berättar de om sin syn på livet och skidåkning. Intervjuerna varvas med storslagna bilder av skid- och äventyrsfotografer där Alric Ljunghager, Zoya Lynch och Sara Vaiho är några.

OM FÖRFATTARNA

Cissi och Mats Erwald, formgivare respektive företagskonsult, jobbar i det gemensamma bolaget Erwald Group AB. De senaste åren har de spenderat minst en månad per säsong som skibums i Alperna. Slow Skiing är deras första bokprojekt.

Läs mer om boken på www.slowskiing.se.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se