Sigtuna Gravyr förvärvar och dubblar kapaciteten

jeanette

Stärker maskinpark och kundbas genom förvärvet av en kollega.

Sigtuna Gravyr som sysslar med förädling av produktmedia har förvärvat kollegan Laser Pro, ett förvärv som kommer stärka bolagets huvudsakliga verksamhet, lasermärkning och laserskärning. Branschkoll har varit i kontakt med Sigtuna Gravyrs vd Jeanette Berndt.

– När det kommer till laserförädling finns två varianter, CO2-laser och fiberlaser, vi har tidigare jobbat uteslutande med CO2-laser, men i och med förvärvet får vi nu tillgång till två nya fiberlaser-maskiner, vilket lämpar sig väl till bearbetning av hårda metaller, vår maskinpark består numera av fyra lasers två av varje sort, berättar Jeanette Berndt.

Flyttar ihop båda verksamheterna till en större lokal i Sigtuna

Laser Pro som tidigare hållit till i Bromma flyttar nu ihop med Sigtuna Gravyr i en ny större lokal som ligger just i Sigtuna och Laser Pros personal följer med i flytten.

– Det här betyder att vi kommer kunna jobba bredare, vi kommer kunna jobba mer med att ta hem och bearbeta egna produkter och hjälpa fler företag med förädling och laserskärning. Vi vill fortsätta modernisera den här branschen och jobba kreativt, vi har massor med spännande saker på gång. Inte minst våra hållbara trämedaljer vi tagit fram i kombination med lasergravyr som är den miljövänligaste metoden att förädla på, berättar Jeanette.

Jobbar mycket mot profilbranschen

Förädling och bearbetning står alltså i fokus hos Sigtuna Gravyr, bland de vanligaste profilprodukterna man förädlar finns termomuggar, glas, vattenflaskor, skärbrädor och knivar.

– Många av uppdragen kommer från profilbranschen, men det rör sig även om produkter till bröllop, idrottspriser och inredningsdetaljer, avslutar Jeanette Berndt.

Annons

Eskils Tryckeri växte och vände till lönsamhet

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Billes söker Digitaltryckare

Vi söker erfaren Digitaltryckare till vår Indigo-avdelning på Billes tryckeri på Östergårdsgatan 6 i Mölndal.

  • ‍Tjänsten gäller ett vikariat på 12 månader pga föräldraledighet med början i juni 2021
  • Omfattning: Heltid
  • ‍Innefattar skiftgång
  • ‍Utbildning och erfarenhet av att trycka i Indigomaskiner efterfrågar vi i första hand

Vi går igenom alla ansökningar löpande och om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänsten kontaktar vi dig.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bättre lönsamhet för Stockholmstryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Interket Sverige ökade lönsamheten

redaktionen@branschkoll.se
Annons