SGM samlar branschen kring inkjet

Frågan om hur inkjet kan komma att påverka arkoffsetbranschen på ett par års sikt tas upp på SGMs höstmöte i Göteborg den 22 oktober. Till mötet kommer också styrelseproffset Meg Tivéus.

Man har bjudit in en lång rad leverantörer, som HP, Canon, Heidelberg/Fujifilm, Ricoh, Xeikon, Xerox och Kodak, för att diskutera frågan. Det blir också en paneldebatt som leds av Ola Karlsson på Branschkoll.

Frågor som när inkjet kan producera reklamtrycksaker, Hur är materialstatusen med papper/färg och hur förändrar inkjetproduktion tryckeriernas affärsmodell till kunderna är ska försöka få svar enligt inbjudan.

Meg Tivéus, som som bland annat är Arkitektkopias styrelseordförande, föreläser om sin syn på olika former av styrelsearbete och belyser även frågor kring ledarskap.

Annons

Podd: Grafkom om 2021 – återstartar Print Next och hjälper branschen klimatkompensera

Målsättningen är att genomföra Print Next den 28 oktober.

Nätverket Grafkom planerar nu för fullt med förhoppningen att återstarta eventverksamheten för branschen i höst.

Under pandemin, när inga event varit möjliga att genomföra har Grafkom jobbat med flera olika projekt. Man har bland annat startat en marknadsplats för utrustning och dragit igång ett projekt för klimatkompensering.

I senaste Branschkollpodden ger man en uppdatering av vad som sker i nätverket. Lyssna nedan eller på Spotify.

Branschkoll är med och driver Grafkom.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bokslut: Så här går det för Billes under pandemin

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Coloreels vd berättar om bolagets planer – nya marknader och produkter

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Slutkundsmässan skjuts upp igen

Vi får väl se om fjärde gången gillt gäller för den nystartade mässan Profil & Promotion som lockat stort intresse från branschen. För nu skjuts den upp igen och de nya datumen är 23-24 februari 2022, ganska exakt ett år efter att mässan ursprungligen var tänkt att äga rum.

LÄS OCKSÅ: SBPR inleder samarbete med den nystartade Profil & Promotion-mässan

Bland de branschföretag som ska ställa ut på mässan återfinns bland annat: Master Design, WDP, Swagg, ACG Nyström, Neh, FF Profilreklam och Wackes.

Coronaviruset har fått konsekvenser i en utsträckning som få kunnat föreställa sig, regeringen meddelande nyligen att vaccinationsmålet blir försenat till den 15 augusti och många företag och organisationer har fortsatta restriktioner. För att vi tillsammans med våra utställare och partners ska kunna arrangera en högklassig och komplett mötesplats så säkert och kvalitativt som möjligt agerar vi proaktivt och flyttar fram mässan, skriver mässarrangören Live expo i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons