Södertälje

Scania söker Utvecklingsorienterad förpackningstekniker

Scanias Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga – både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi har många spännande projekt på gång kopplat till e-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering ligger högt på agendan.

Vi är ett engagerat och sammansvetsat team på nio stycken medarbetare varav tre stycken förpackningstekniker med en gruppchef vars mål är att skapa effektiva och säkra förpacknings- och logistiklösningar. Det är en driven grupp som strävar efter att ta vara på varje individs styrkor genom engagemang och inkludering. Då vi står inför nya utmaningar kopplat till elektrifiering där kraven på framtidens förpackningar kommer att förändras söker vi nu förstärkning med intresse för förpackningsteknik i en produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter!

Dina arbetsuppgifter

Vår vardag består av omväxlande arbetsuppgifter med blicken fokuserat mot framtiden. Vi ställs dagligen inför en stor variation av problemlösning där beslut behöver fattas utifrån den unika situationen. Den dynamiska produktionsmiljön ger möjligheter till nya utmaningar av olika karaktär. Nedan ser du ett axplock av uppgifter du kommer få arbeta med och vilka egenskaper vi ser viktiga för att du ska trivas!

• Du kommer att få arbeta med projektledning och olika typer av ärenden parallellt, varpå du behöver tycka om snabba tempoväxlingar samt variation i uppgifter

• Du kommer i nära samarbete med linjeorganisationen arbeta med bl a operationella reaktiva frågor som rör de befintliga förpackningarna.

• Du kommer i projektform driva dina uppdrag från planering till implementering för att slutligen få se resultatet i organisationen. Det kan exempelvis handla om att i nära samarbete med emballagetillverkare utveckla och slutligen säkra inköp av nya specialemballage.

• Inom eget PRU skapa kostnadseffektiva förpackningar genom att systematiserat  optimera och hitta effektiva lösningar varpå du är analytisk och resultatorienterad

• Du är på sikt speaking partner i tvärfunktionella projekt kopplat till förbättringsgrupper på en Global nivå, därav talar och skriver du engelska flytande och är samarbetsorienterad

• Du är duktig på att skapa och etablera relationer och skapa förtroende då du kommer ha ett kontaktnät som sträcker sig över hela Scania samt våra samarbetspartners inom TRATON

• Du kommer att få möjlighet att dela med dig av din teoretiska kompetens inom logistik/förpackningsteknik till dina kollegor och på så sätt bidra till gruppens utveckling

Din profil

Vi ser att du har en utbildning inom logistik eller förpackningsteknik, antingen från YH eller högskola eller universitet. Du har en god teoretisk kunskap inom logistik/förpackningsteknik som även innefattar det senaste inom automation/elektrifiering tex. renhetsstandard, ESD-hantering. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från förpackningsteknik är det meriterande men inget krav. Du talar och skriver svenska obehindrat samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten att arbeta med erfarna kollegor inom ett eget ansvarsområde med mandat för eget beslutsfattande. Du kommer ha möjlighet att både utveckla dig själv och dina kollegor och vi tror att du som person tycker om att dela med dig av din kunskap till andra. Vi arbetar både globalt och lokalt, internt och med våra samarbetspartners och det finns alltid nya områden att utforska.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Södertälje. Arbetstiden är förlagd till dagtid med 40h/vecka. Vi använder tester som en del av rekryteringsprocessen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Signcom anställer Ted Arnesson

Signcom har anställt Ted Arnesson Key Account Manager. Han har stor branscherfarenhet från bland andra Cadorit och Paperlinx och kommer senast från Antalis.

– Med över 30 års erfarenhet inom både material och maskiner har jag byggt upp en kunskapsbank som jag hoppas och tror ska komma väl till pass. Att med Signcoms breda sortiment kunna erbjuda riktigt bra helhetslösningar blir extra roligt, säger Ted.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Finska pappers-strejken förlängs till den 19 februari

Idag meddelade parterna i den finska pappersstrejken att man inte har kommit i mål med förhandlingarna och att strejken nu förlängs och kan pågå fram till den 19 februari.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt datum i april för Sign&Print Scandinavia

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia blir den 5-7 april 2022.

Det vari i förra veckan som man beslutade att skjuta upp mässan som skulle ha gått i februari. Den ökade smittspridningen och nya restriktioner från myndigheterna låg bakom beslutet att ställa in.

Efter dagens besked om lättnader i restriktionerna har man beslutat om att köra mässan redan i april.

På mässan kommer en lång rad aktörer i den grafiska branschen att ställa ut. Mest maskin- och materialleverantörer men också tryckerier som H-Tryck, Lasertryk och Nilssons Tryckeri.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Villa Gabel tvingas flytta fram mässan

Mässan i Villa Gabel i Oslo som var tänkt till vecka fyra är nu framskjutet på grund av restriktioner där max 30 pers får medverka på arrangemang inomhus.

”Vi kommer tillbaka när hälsomyndigheten kommer med nya restriktioner. Villa Gabel har ”vanlig” verksamhet varje dag”, skriver man i ett Facebook-inlägg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons