Södertälje

Scania söker Utvecklingsorienterad förpackningstekniker

Scanias Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga – både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi har många spännande projekt på gång kopplat till e-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering ligger högt på agendan.

Vi är ett engagerat och sammansvetsat team på nio stycken medarbetare varav tre stycken förpackningstekniker med en gruppchef vars mål är att skapa effektiva och säkra förpacknings- och logistiklösningar. Det är en driven grupp som strävar efter att ta vara på varje individs styrkor genom engagemang och inkludering. Då vi står inför nya utmaningar kopplat till elektrifiering där kraven på framtidens förpackningar kommer att förändras söker vi nu förstärkning med intresse för förpackningsteknik i en produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter!

Dina arbetsuppgifter

Vår vardag består av omväxlande arbetsuppgifter med blicken fokuserat mot framtiden. Vi ställs dagligen inför en stor variation av problemlösning där beslut behöver fattas utifrån den unika situationen. Den dynamiska produktionsmiljön ger möjligheter till nya utmaningar av olika karaktär. Nedan ser du ett axplock av uppgifter du kommer få arbeta med och vilka egenskaper vi ser viktiga för att du ska trivas!

• Du kommer att få arbeta med projektledning och olika typer av ärenden parallellt, varpå du behöver tycka om snabba tempoväxlingar samt variation i uppgifter

• Du kommer i nära samarbete med linjeorganisationen arbeta med bl a operationella reaktiva frågor som rör de befintliga förpackningarna.

• Du kommer i projektform driva dina uppdrag från planering till implementering för att slutligen få se resultatet i organisationen. Det kan exempelvis handla om att i nära samarbete med emballagetillverkare utveckla och slutligen säkra inköp av nya specialemballage.

• Inom eget PRU skapa kostnadseffektiva förpackningar genom att systematiserat  optimera och hitta effektiva lösningar varpå du är analytisk och resultatorienterad

• Du är på sikt speaking partner i tvärfunktionella projekt kopplat till förbättringsgrupper på en Global nivå, därav talar och skriver du engelska flytande och är samarbetsorienterad

• Du är duktig på att skapa och etablera relationer och skapa förtroende då du kommer ha ett kontaktnät som sträcker sig över hela Scania samt våra samarbetspartners inom TRATON

• Du kommer att få möjlighet att dela med dig av din teoretiska kompetens inom logistik/förpackningsteknik till dina kollegor och på så sätt bidra till gruppens utveckling

Din profil

Vi ser att du har en utbildning inom logistik eller förpackningsteknik, antingen från YH eller högskola eller universitet. Du har en god teoretisk kunskap inom logistik/förpackningsteknik som även innefattar det senaste inom automation/elektrifiering tex. renhetsstandard, ESD-hantering. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från förpackningsteknik är det meriterande men inget krav. Du talar och skriver svenska obehindrat samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten att arbeta med erfarna kollegor inom ett eget ansvarsområde med mandat för eget beslutsfattande. Du kommer ha möjlighet att både utveckla dig själv och dina kollegor och vi tror att du som person tycker om att dela med dig av din kunskap till andra. Vi arbetar både globalt och lokalt, internt och med våra samarbetspartners och det finns alltid nya områden att utforska.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Södertälje. Arbetstiden är förlagd till dagtid med 40h/vecka. Vi använder tester som en del av rekryteringsprocessen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Hitlåt blir bok

redaktionen@branschkoll.se

De ska hitta e-handelns luftsnålaste paket

Överdimensionerade förpackningar och onödigt emballage gillas inte av konsumenterna. Nu ska “Årets Airfluencer” utses.

Cirka 30 procent av varje e-handlat paket består idag av onödig luft och allt fler konsumenter reagerar på för stora förpackningar. Detta menar Postnord som nu drar igång projektet ”Airfluencers” som ska hitta e-handelns luftsnålaste paket.

I en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Postnord uttryckte 70 procent av svenska konsumenter att paket köpta online är större än nödvändigt och innehåller för mycket luft. Dessutom visade undersökningen att hälften av svenskarna upplever att överflödet av luft i paket är ett problem och bland dem svarar sju av tio att problemet är på grund av miljöskäl.

Projekt för att minska luft i paket

Genom att starta initiativet Airfluencers så vill man aktivera konsumenternas engagemang kring luft i paket. Målet är att minska onödiga transporter som belastar klimatet negativt. Med mer luftsnåla förpackningar kan transporterna effektiviseras. 

– Volymerna i våra flöden ökar ständigt. Enligt den senaste E-barometern har e-handeln ökat med 16 procent det senaste kvartalet. Då ska vi minnas att den växte med hela 49 procent under 2020. Med dessa volymer får rätt storlek på förpackningar en stor effekt. Vi kan använda färre fordon, ombuden får mer plats på sina hyllor och konsumenten får inte onödigt med emballage att hantera. Argumenten för luftsnåla paket är många.

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord

Postnord har nu också inlett ett långsiktigt samarbete med Chalmers i Göteborg, där man gemensamt arbetar för att förstå, mäta och undersöka vad en effektiv förpackning egentligen innebär. 

– Det kan tyckas att det borde vara lätt för e-handelsföretagen att bara packa i mindre förpackningar. Men ju mer vi tittar på problemet med luft i paket desto mer komplext ser vi att det är. Därför startar vi nu initiativet Airfluencers, så att vi samtidigt som vi sprider medvetenhet också kan lära oss av goda exempel.

En del av Airfluencers är en tävling som går live den 25 oktober där konsumenter kan nominera goda exempel på luftsnåla paket till att bli “Årets Airfluencer”. Den e-handlare med flest nominerade paket blir utsedd till “Årets Airfluencer”, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Print Next: Framtiden för robotar i grafisk bransch

På Print Next den 28 oktober diskuteras den grafiska branschens framtid.

redaktionen@branschkoll.se

Ropo Capital outsourcar printverksamheten i Sverige och Norge

De är aktörerna som tar över.

redaktionen@branschkoll.se