Scania söker Utvecklingsorienterad förpackningstekniker

Scanias Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga – både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi har många spännande projekt på gång kopplat till e-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering ligger högt på agendan.

Vi är ett engagerat och sammansvetsat team på nio stycken medarbetare varav tre stycken förpackningstekniker med en gruppchef vars mål är att skapa effektiva och säkra förpacknings- och logistiklösningar. Det är en driven grupp som strävar efter att ta vara på varje individs styrkor genom engagemang och inkludering. Då vi står inför nya utmaningar kopplat till elektrifiering där kraven på framtidens förpackningar kommer att förändras söker vi nu förstärkning med intresse för förpackningsteknik i en produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter!

Dina arbetsuppgifter

Vår vardag består av omväxlande arbetsuppgifter med blicken fokuserat mot framtiden. Vi ställs dagligen inför en stor variation av problemlösning där beslut behöver fattas utifrån den unika situationen. Den dynamiska produktionsmiljön ger möjligheter till nya utmaningar av olika karaktär. Nedan ser du ett axplock av uppgifter du kommer få arbeta med och vilka egenskaper vi ser viktiga för att du ska trivas!

• Du kommer att få arbeta med projektledning och olika typer av ärenden parallellt, varpå du behöver tycka om snabba tempoväxlingar samt variation i uppgifter

• Du kommer i nära samarbete med linjeorganisationen arbeta med bl a operationella reaktiva frågor som rör de befintliga förpackningarna.

• Du kommer i projektform driva dina uppdrag från planering till implementering för att slutligen få se resultatet i organisationen. Det kan exempelvis handla om att i nära samarbete med emballagetillverkare utveckla och slutligen säkra inköp av nya specialemballage.

• Inom eget PRU skapa kostnadseffektiva förpackningar genom att systematiserat  optimera och hitta effektiva lösningar varpå du är analytisk och resultatorienterad

• Du är på sikt speaking partner i tvärfunktionella projekt kopplat till förbättringsgrupper på en Global nivå, därav talar och skriver du engelska flytande och är samarbetsorienterad

• Du är duktig på att skapa och etablera relationer och skapa förtroende då du kommer ha ett kontaktnät som sträcker sig över hela Scania samt våra samarbetspartners inom TRATON

• Du kommer att få möjlighet att dela med dig av din teoretiska kompetens inom logistik/förpackningsteknik till dina kollegor och på så sätt bidra till gruppens utveckling

Din profil

Vi ser att du har en utbildning inom logistik eller förpackningsteknik, antingen från YH eller högskola eller universitet. Du har en god teoretisk kunskap inom logistik/förpackningsteknik som även innefattar det senaste inom automation/elektrifiering tex. renhetsstandard, ESD-hantering. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från förpackningsteknik är det meriterande men inget krav. Du talar och skriver svenska obehindrat samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten att arbeta med erfarna kollegor inom ett eget ansvarsområde med mandat för eget beslutsfattande. Du kommer ha möjlighet att både utveckla dig själv och dina kollegor och vi tror att du som person tycker om att dela med dig av din kunskap till andra. Vi arbetar både globalt och lokalt, internt och med våra samarbetspartners och det finns alltid nya områden att utforska.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Södertälje. Arbetstiden är förlagd till dagtid med 40h/vecka. Vi använder tester som en del av rekryteringsprocessen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Teko går med i Euratex

Teko har nu anslutit sig till Euratex som är det förbund som representerar den europeiska textil- och klädindustrins intressen i EU.

– Det kommer många lagstiftningar framöver som berör oss och våra medlemsföretag så det är viktigt att vi kan vara med och påverka så tidigt som möjligt på europeisk nivå. Till exempel The Green Deal som är EU:s färdplan för hållbar ekonomi där flera delar påverkar textil- och modeindustrin, säger Anne Ludvigson, styrelseordförande i Teko, i ett pressmeddelande.

EU är enligt uppgift världens näst största exportör av textilier och kläder. 2019 kom 24 respektive 29 procent av världens försäljning Från EU.

Euratex representerar omkring 160.000 företag med en omsättning på 162 miljarder euro och 1,5 miljoner arbetstagare. Mer information hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se

Leverantör öppnar nytt showroom i centrala Stockholm tillsammans med två andra varumärken

redaktionen@branschkoll.se

Profilservice-bröderna utsedda till årets unga företagare

profilservice

Adam och Johan Zollner som tillsammans driver WDP Profilserivce har utsetts till årets unga företagare i Linköping, i den årliga tävlingen som Företgarna anordnar.

Delar av motiveringen lyder så här:

Kunderna är allt från enmansföretag till globala verksamheter och oavsett omfattning kan företaget leverera varor efter varje kunds förutsättningar. Detta tack vare att organisationen är skalbar och smart uppbyggd. Allt från egen tryckproduktion in-house till ansvarsfull handel med lokal närvaro i Asien. Man satsar hårt på, att så långt det är möjligt, arbeta med cirkulär ekonomi och leverantörerna måste arbeta med justa villkor och hållbarhet. 
År 2015 bildades koncernbolaget Zollner Group där Profilservice ingår tillsammans med systerföretaget Nordic Souvenir och som de också driver flera projekt och löpande samarbeten med.
.. läs mer här.

I och med det här går man nu vidare till regionfinalen.

I videon nedan kan du se en 2 minuter lång intervju med bröderna Zollner som Företagarna gjort.

redaktionen@branschkoll.se

Team Workwear fortsätter värva medlemmar – ny yrkesbutik hoppar på

yrkeskläder

Senaste medlemmen i Team Workwear är Total Skydd & Underhåll, en yrkesbutik med bas i Flen som anslöt sig nu i början av juni.

– Det känns väldigt kul och spännande. Att kunna driva kedjan tillsammans mot nya gemensamma mål ger en otrolig möjlighet till utveckling för oss alla. Och med en gemensam plattform för inköp och marknadsföring blir vi otroligt starka tillsammans, säger Anders Karlsson, vd på Total Skydd & Underhåll i ett pressmeddelande.

Total Skydd & Underhåll grundades år 2000 och 2019 tog de nuvarande ägarna Sandra Åslund och Anders Karlsson över, efter att dåvarande ägare gick i pension.

Företaget jobbar med försäljning av arbetskläder och hygienprodukter under eget varumärke samt skyddsutrustning. Och den största delen av försäljningen sägs ske till företag, stat och kommuner.

– Vi är mycket glada över att ha Total Skydd & Underhåll med som nya medlemmar i kedjan. Anders och Sandra har mycket energi, lång erfarenhet från branschen och av att driva butik. Det ska bli kul att jobba med dem i deras och våra gemensamma satsningar framöver, säger Per Spett, kedjeledare på Team Workwear.

LÄS OCKSÅ: Team Workwear knyter till sig tre nya butiker

Den som räknar vet att det här blir den fjärde nya butiken som ansluter sig till Team Workwear-kedjan i år. Intresset för medlemskap i kedjan är stort berättar kedjeledare Per Spett:

– Intresset är stort och det finns ett tydligt behov av en frivilligkedja inom workwear idag – en marknad med många fristående butiker som drivs av duktiga entreprenörer som vill fortsätta att driva och utveckla sitt företag. För dem är vi en perfekt partner för att kunna stärka affären gentemot de centralägda kedjorna.

redaktionen@branschkoll.se