Scandinavian Print Group söker Sverigechef

SPG + EO ÖT EP

Vi söker en stark ledare med stor erfarenhet att driva försäljning!

Vi söker en ledande medarbetare som ska utveckla och leda vår verksamhet i Sverige. Med utgångspunkt från vårt Stockholmskontor ansvarar du för att utveckla och coacha våra team som var för sig representerar sitt eget varumärke (EO Grafiska, Östertälje Tryckeri och E-Print). Du rapporterar till SPG i Danmark och sätter även mål i samarbete med den danska direktionen. Arbetet utförs på plats i Stockholm tillsammans med dina svenska medarbetare.

Som person är du tydlig i kommunikationen, utåtriktad, samt har en stor lednings- och säljerfarenhet. Det är meriterande om du tidigare arbetat som försäljningschef eller VD med dokumenterade resultat. Mångårig erfarenhet av att arbeta med kunder inom B2B för den grafiska branschen är ett plus.

Tillträde enligt överenskommelse. Stora utvecklingsmöjligheter och förmånliga lönevillkor för dig som har rätt kompetens utlovas.

Ansökning sänds till COO Lasse Frausig på lfr@spgroup.dk och övriga frågor kan besvaras på mail eller på tfn +45 30462666.

SPG – Skandinaviens största tryckerikoncern

Med mer än 550 anställda, en omsättning på över en miljard SEK och med flera avdelningar i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Polen är vi Skandinaviens största grafiska producent.

Scandinavian Print Group består av en rad starka tryckerier med olika varumärken och professionell kompetens på alla områden inom den grafiska världen.

SPG har en ägare och verksamhet som expanderar och förenas i en gemensam IT-lösning.

SPGs satsning i Skandinavien tillsammans med våra lösningar är unik. SPGs vision är att kunna erbjuda de bästa och mest konkurrenskraftiga lösningarna för grafisk produktion på marknaden. 

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Emballator stor-investerar i ny tryckpress

Investerar 60 miljoner kronor i Ulricehamn och nu leter man efter fler företag att förvärva ute i Europa.

redaktionen@branschkoll.se

Startup tillverkar helt nedbrytbart förpackningsmaterial av svamp – flera stora varumärken bland kunderna

redaktionen@branschkoll.se

Lyckad ”flexo switch” för tryckeri med ny digital etikettpress från Durst

Även större upplagor etiketter ska nu tryckas digitalt.

Etikettryckeriet Labelprint i Tallinn har slutfört betatestningen av Dursts nya digitala etikettpress Tau Rsci Label Press. Investeringen är en viktig del av en strategi för att flytta medelstora och stora flexojobb till digitalt UV-tryck med inkjetteknik.‎

Maskinen går redan i tre skift enligt företaget.

Det är svenska Molanders Sign & Display, som ägs av Durst, som hanterar Durst produkter, service och förbrukningsmaterial i Norden och Baltikum (ej Danmark).

Labelprint i Tallinn. (Bild: Labelprint)

‎Sten Sarap, ägare av Labelprint, säger:

– Maskinen ger oss möjlighet att korta ledtiderna så vi flyttar nu fler jobb från flexo till digitalt. Våra operatörer var fullt utbildade på två veckor efter att pressen anlände, det tar mycket längre tid att träna någon för flexotryck.

Tio installationer

Durst fortsätter att satsa på etikettryck och har nu gjort tio installationer av de nya pressarna.

– Etiketter fortsätter att vara en betydande tillväxtaffär för Durst, inte minst eftersom allt fler inser fördelarna med att överföra mer volym från flexo till en digital plattform.

Thomas Macina på Durst
redaktionen@branschkoll.se

Ny teknik för etikettryck ska helt eliminera materialspillet

redaktionen@branschkoll.se