Sandvikens tryckeri i nytt samarbete

Sandvikens tryckeri och Norrmalmstryckeriet i Sollentuna norr om Stockholm har gått samman – men de två varumärkena kommer att fortsätta verka var för sig.

– Vi kommer jobba kvar på vår lokala marknad och har kvar kontoret i Gävle, säger Håkan Andersson, en av de tre delägarna till Sandvikens tryckeri i en kommentar till Branschkoll.

I takt med att upplagorna gått ner har man lagt ut mer och mer jobb på småtryckerier och mycket har under åren hamnat på Norrmalmstryckeriet.

– Vi har jobbat med Norrmalmstryckeriet sedan början av 2000-talet och nu har tagit med oss våra kunder till dem, säger Håkan Andersson i en kommentar till Branschkoll.

Tidigare affär utvecklades inte som planerat

För drygt två år sedan köpte Edita 70 procent av Sandvikens tryckeri men det utvecklades inte som man tänkt sig och i somras köpte man tillbaka aktierna. Sandvikens tryckeri är sedan en tid tillbaka en bifirma till Norrmalmstryckeriet och de tre delägarna Håkan Andersson, Glenn Armstrand och Jens Johansson tillsammans med en projektledare är nu anställda i Norrmalmstryckeiret.

Kontoret i Gävle har man kvar tillsammans med byråverksamheten i Sandbacka Grafiska där man har ett 75-procentigt ägande.

– Det är mycket enklare nu när vi kan lägga mycket fler jobb på samma tryckeri – och slipper hantera många olika underleverantörer som vi gjort senaste åren, säger Håkan.

Man kommer också mycket närmare produktionen med eget kontor på plats i Sollentuna vilket underlättar det dagliga arbetet.

– Vi är i Stockholm flera dagar varje vecka, säger Håkan.

Hur planerna framåt ser ut exakt vet man inte.

– Det enda vi vet om framtiden är att det kommer att ske stora förändringar, avslutar Håkan.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se