Logga in

Sandryds förvärvat – blir del av företagsgrupp inom yrkes- och profilkläder

17 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Sandryds Group har förvärvats av Båstad-Gruppen där Jonas Cedås sitter som vd sedan tidigare i år.

Jonas Cedås, som varit med och byggt upp Sandryds under sju år som vd, kommer alltså tillbaka till bolaget i och med affären. Säljare är Frankenius Equity som ägt Sandryds sedan 2006.

– Jag är oerhört taggad på att utveckla den här affären. Sandryds har i Smila och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor, säger Jonas Cedås, i ett pressmeddelande.

Utöver Sandryds består Båstad-Gruppen av de nordiska säljbolagen för det egna varumärket Monitor samt Birkenstock Scandinavia AB. Med detta förvärv sägs man stärka sin position som leverantör till yrkes-och profilklädesbutiker och breddar samtidigt sitt distributionsnät.

Goda möjligheter att växa i Europa

– South West och Smila har en väldigt bra e-handelslösning och starka distributionskanaler i Finland. I och med att Båstad-Gruppen har en försäljningsorganisation i Europa ger det goda möjligheter till fortsatt tillväxt, säger Christer Hansson, ordförande för Båstad-Gruppen.

Läs också: Storskogen förvärvar Båstad-Gruppen

Tidigare i år förvärvades Båstad-Gruppen av Storskogen, som är en privatägd företagsgrupp med en omsättning i dagsläget på strax under 7 miljarder. Båstad-Gruppen i sin tur beräknas ha en omsättning på drygt 400 miljoner år 2020.

– Vi är övertygade om att Sandryds fortsatt kommer utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till Båstad-Gruppens erbjudande, under den expansiva fas som nu planeras, säger Sara Bergström som är vd för Frankenius Equity och avgående styrelseordförande för Sandryds Group.

Sandryds sålde under 2018 över tre miljoner plagg med en omsättning på 184 miljoner kronor.

Industrigrupp köper etikettverksamheten Märkas av Eson Pac

Mårten Andersson är vd för Volati. (Bilder: Press)

Gör sitt andra etikettförvärv på kort tid – växer snabbt inom etikett.

Elanders byter plattform för digitaltryck i Sverige

Elanders Sverige satsar stort på inkjet.

Trippel-sammanslagning i UK – siktar mot miljardomsättning

Jon Bailey (ProCo) Garry Peeling (Precision) och Jon Tolley (Prime). Tillsammans ska de bygga upp ett av Storbritanniens största tryckerier.

Tre tryckerier i Storbritannien slår sig samman och kommer gemensamt omsätta över en halv miljard kronor – med sikte på en dubblering inom tre år. (mer…)

De investerar i maskin som skräddarsyr lådan efter produkten – helt on-demand

Norska Akershus Reklame Team investerar i lådproduktion on-demand. Den styrs av en app, 3D-skanner finns för att mäta produkterna som ska ligga i och maskinen har ett API.

Tryckeri inleder samarbete med nedlagd tapetfabrik – ska trycka gamla mönster med med ny teknologi

Mönster från den anrika tapetfabriken som stängde på 80-talet får nytt liv med digital teknik.

4Sign breddar sin leverantörsbas – ”en utvärderingsperiod kan man säga”

I dagarna kom ett pressmeddelande om att 4Sign och Signcom inleder ett nytt samarbete. Branschkoll har varit i kontakt med 4Signs kedjeledare Jonas Albinsson som berättar mer om det nya samarbetet och hur det passar in i 4Signs övergripande strategi.

Mässan Sign&Print ställs in – flyttar till nätet

Mässan Sign&Print Scandinavia blir digital i februari 2021.

Den svenska grafiska mässan blir digital i februari 2021 och planeras fysiskt till 2022 istället. (mer…)

200 miljoner kronor per år ska få barn att läsa mer och bättre

Regeringen och samarbetspartierna satsar 200 miljoner kronor årligen i ett ”läspaket” som ska hjälpa fler barn och ungdomar att läsa mer. Tryckta texter ska få ”fortsatt stort utrymme”.

Podd-premiär: Michael Mossberg om inkjet, affärsmodeller, miljö och pandemin

Branschkoll har startat en podd och har redan publicerat fyra avsnitt. De första tre har haft gäster från produktmedia-branschen men nu är det podd-premiär för tryckeribranschen. Först ut är Michael Mossberg från Edvard Schneidler. (mer…)