Logga in

Sandryds förvärvat – blir del av företagsgrupp inom yrkes- och profilkläder

17 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Sandryds Group har förvärvats av Båstad-Gruppen där Jonas Cedås sitter som vd sedan tidigare i år.

Jonas Cedås, som varit med och byggt upp Sandryds under sju år som vd, kommer alltså tillbaka till bolaget i och med affären. Säljare är Frankenius Equity som ägt Sandryds sedan 2006.

– Jag är oerhört taggad på att utveckla den här affären. Sandryds har i Smila och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor, säger Jonas Cedås, i ett pressmeddelande.

Utöver Sandryds består Båstad-Gruppen av de nordiska säljbolagen för det egna varumärket Monitor samt Birkenstock Scandinavia AB. Med detta förvärv sägs man stärka sin position som leverantör till yrkes-och profilklädesbutiker och breddar samtidigt sitt distributionsnät.

Goda möjligheter att växa i Europa

– South West och Smila har en väldigt bra e-handelslösning och starka distributionskanaler i Finland. I och med att Båstad-Gruppen har en försäljningsorganisation i Europa ger det goda möjligheter till fortsatt tillväxt, säger Christer Hansson, ordförande för Båstad-Gruppen.

Läs också: Storskogen förvärvar Båstad-Gruppen

Tidigare i år förvärvades Båstad-Gruppen av Storskogen, som är en privatägd företagsgrupp med en omsättning i dagsläget på strax under 7 miljarder. Båstad-Gruppen i sin tur beräknas ha en omsättning på drygt 400 miljoner år 2020.

– Vi är övertygade om att Sandryds fortsatt kommer utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till Båstad-Gruppens erbjudande, under den expansiva fas som nu planeras, säger Sara Bergström som är vd för Frankenius Equity och avgående styrelseordförande för Sandryds Group.

Sandryds sålde under 2018 över tre miljoner plagg med en omsättning på 184 miljoner kronor.

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som tryckeriägare, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.