Samarbete ger trygghet för TMG och Ekmans

TMG_Ekmans

TMG_Ekmans

Empack: Under många år har Taberg Media Group (TMG) och förpackningsföretaget Ekmans samarbetat. TMG har bland annat gjort prepress och original för Ekmans och man gör även en del digitaltryckta förpackningar.

Nu har företagen tagit samarbetet ett steg längre genom att man på förpackningsmässan i Kista i förra veckan ställde ut tillsammans i en gemensam monter.

– Det är en stor trygghet för alla parter med ett tätt samarbete och därför vill vi visa upp det på ett tydligt sätt, säger både Jan Möller på Ekmans och Annica Roupé på TMG Tabergs, när Branschkoll möter dem i montern på Empack-mässan.

Tillsammans får man ett bredare erbjudande men samtidigt är det viktigt för kunden att ha en kontaktperson. Kundernas organisationer slimmas allt mer och för att köparen ska klara av sitt jobb kräver de allt oftare en leverantör som klarar av mer. Som kan samordna olika produktioner och underlätta för kunden.

Samarbetat har man alltså gjort under många år och att aktivt visa upp det mot marknaden är en självklarhet för de två företagen. Att många företag i branschen är rädda att visa upp sina samarbetspartners förstår man inte.

– Det beror nog på en rädsla som är baserad på okunskap. Det är lätt att bli passiv och defensiv om man inte pratar öppet om att man inte gör allt själv. Det är ju ändå kunden som bestämmer i slutändan, avslutar Jan Möller på Ekmans.

Länkar: Ekmans, TMG Taberg

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se