Stockholm

Rusta söker Grafisk formgivare

Till Rustas Inhouseavdelning söker vi nu en formstark grafisk formgivare/originalare som till stor del kommer att arbeta med att formge och färdigställa deras kommersiellt starka DR-kommunikation för fyra olika marknader. Du är noggrann och strukturerad, har erfarenheter av att arbeta utifrån brief och följa grafiska riktlinjer. Det är meriterande om du har arbetat med DR-kommunikation tidigare.

Du kommer vara en del av marknads- och Inhouseavdelningen och dagligen bidra till avdelningens utveckling och du rapporterar till Rustas Inhousechef.
 

Som Grafisk Formgivare kommer du i huvudsak att arbeta med

  • Layout och originalframställning för Rustas direktreklam och annonser.
  • Presentera idéer och förslag på lösningar för organisationen och kunna ta en och samma idé till flera kanaler genom att anpassa uttryckssättet.
  • Ansvarar för att korrektur som påverkar flera produktioner/kanaler blir genomförda i samtliga enheter/kanaler.
  • Ansvara för att tillgodogöra sig tidsuppskattning, guidelines, teknisk brief, leveransspecifikationer etc.
  • Ansvara för att form och illustrationer görs på ett korrekt sätt, dvs att inställningarna i dokumenten är korrekta, att rätt färgrymd används och att bilderna finns tillgängliga.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom grafisk formgivning/originalframställning. Du har under de senaste tre till fem åren arbetat som grafisk formgivare/originalare med originalframställning av DR och butikskommunikation från marknadsavdelning eller extern byrå. Meriterande är om du har erfarenhet av uppdrag rörande marknadsföring och kommunikation i flera kanaler.

Du arbetar dagligen i Indesign och Illustrator och har mycket goda kunskaper i dessa program. Är van att arbeta utifrån definierade processer och rutiner. Du har en mycket god förmåga att säkra visuellt effektiv, inspirerande och sammanhållen kommunikation. Har mycket goda kunskaper i typografi och skrivregler.

Som person är du kreativ och innovativ, arbetar strukturerat och är effektiv och noggrann. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och trivs att vara en del av ett team samtidigt som du arbetar självständigt. Du trivs i en miljö med högt arbetstempo och är stresstålig. Att du är nyfiken på omvärlden ser vi som en självklarhet.

Om företaget

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta över 200 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning heltid på ett år med placering på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby.

Om du tycker det här låter som något för dig så ansök med ditt cv, du behöver inte skicka med något personligt brev. För att få så mycket fakta som möjligt om dig kommer du att få svara på urvalsfrågor samt göra arbetspsykologiska tester innan vi kallar till intervju, eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi genomför vi en bakgrundskontroll på slutkandidat innan anställning kan bli aktuell.

För mer information eller frågor, kontakta Jenny Lager, jenny.lager@inhouse.se

Vi ser fram emot din ansökan.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt