Söderhamn

Rottneros söker utvecklingsingenjör

Vi letar dig som är resultatinriktad, strukturerad och har förmågan att vara lyhörd för verksamhetens behov. Erfarenhet av att arbeta i projektform och att ta ett stort ansvar över sitt arbete är något som uppskattas.

Du har ett driv och ser problemlösning som en utmaning med möjlighet till ständig förbättring.

Det är viktigt för oss att vara en öppen, trygg och välkomnande arbetsplats, därför bör du dela vår värdegrund; Vi engagerar oss, vi respekterar alla, vi är proffs.

Om Rottneros

Vi är specialister på pappersmassa

Rottneros är en fristående producent av marknadsmassa. Koncernen består av moderbolaget Rottneros AB, börsnoterat på Nasdaq Stockholm, med dotterbolagen Rottneros Bruk AB och Vallviks Bruk AB, verksamma inom produktion och försäljning av marknadsmassa. I koncernen ingår även Rottneros Packaging AB som tillverkar fibertråg och råvaruanskaffningsbolaget SIA Rottneros Baltic i Lettland samt skogsaktören Nykvist Skogs AB

Värdekedjan, miljö- och hållbarhetsansvar

Det perfekta kaffefiltret, ett mjukt hushållspapper eller en kartong som håller maten varm har en sak gemensamt – produktionen börjar i skogen. Vår värdekedja börjar i skogen och vedråvaran är vår viktigaste insatsvara. För att minimera transport och miljöpåverkan är ambitionen att alltid köpa så stor del av veden som möjligt från brukens närområden.

Om tjänsten

Som utvecklingsingenjör med fokus på produktutveckling arbetar du med att ta fram framtidens fiberprodukter och utveckla våra befintliga massa-kvaliteter.

Rollen är på koncernnivå med tillhörighet till avdelningen Innovation med fokus mot produktutveckling av kemisk massa som tillverkas på Vallviks Bruk.

Som utvecklingsingenjör ingår du i innovations-teamet och rapporterar till direktör innovation och strategiska projekt.

Teamet består förutom denna roll av utvecklingsingenjör med inriktning på innovation; kvalitet & hållbarhetsansvariga för respektive bruk samt energispecialist.

Din profil

Som utvecklingsingenjör är du en viktig kugge i vårt team och du kommer att ha ett stort inflytande på företagets framtida utveckling.

Du driver och deltar i projekt inom produktutveckling och bidrar målinriktat till att vår konkurrenskraft bibehålls/ökas inom kemisk massa.

Du kommer att ha en tät kontakt med bland annat beställare, leverantörer och personal inom produktionen.

I rollen ingår att:

Kontinuerligt verka för omvärldsbevakning inom relevanta områden.
Driva utvecklingsprojekt, främst inom produktutveckling
Ansvara för att säkerhet och arbetsmiljöförhållanden hålls enligt överenskommelse.
Medverka i kundutvecklingsprojekt.
Kvalifikationer:

Vi ser att du har en ingenjörsutbildning inom massa/papper eller kemi/kemiteknik och gärna tidigare erfarenhet från arbete inom pappersindustrin. Att du har ett stort tekniskt intresse och en vilja att djupdyka inom för oss viktiga områden är något vi ser som ett stort plus.

Som person är du resultatinriktad, kommunikativ och samarbetsvillig. Du har lätt för att knyta an och skapa förtroende. Du har en det-går-attityd och tycker det är spännande med utveckling och förbättringsarbete.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons