Robotar syr tre t-shirtar i minuten

Produktmedia Merch Robot
Din nästa t-shirt sys av en robot. (Bild: softwearautomation.com)

Kläder är en viktig del av promotion-industrin och tillverkningen revolutioneras nu med hjälp av robotar.

I en gammal fabrik i Arkansas, USA, hålls det just nu på att tas fram fullt automatiserade robotar, som kan skapa färdig t-shirtar. Tillverkningslinjen, som Branschkoll skrivit om tidigare, beräknas vara igång i slutet av 2018 och är tillverkad av företaget Softwear Automation.

Tidigare har delar av t-shirttillverkningen varit automatiserade, men det har alltid behövts en mänsklig hand för att utföra vissa nyckelmoment. Men i och med det här projektet kan det alltså komma att ändras.

– Sybotarna kommer kunna hantera mjukt tyg och faktiskt “göra” t-shirtar säger Softwear Automations vd Palaniswamy Rajan, i ett uttalande.

Fabriken i Arkansas som ska automatiseras ägs av det kinesiska bolaget Tianyuan Garments och de planerar att tillverka extrema mängder t-shirtar till bland annat Adidas.

– Från att tyget skärs till färdig produkt tar det ungefär fyra minuter. Vi kommer installera 21 produktionslinjer, och när dessa arbetar på full kapacitet kommer systemet tillverka nästan tre t-shirtar i minuten. Produktionskostnaden kommer vara ungefär 33 cent (2,65 kronor), per t-shirt, säger Tang Xinhong styrelseordförande för Tianyuan Garments.

Läs också: Ersätter tusentals fabriksarbetare med robotar – fler följer efter

Annons

Smålandstryckeri förvärvas av förpackningsbolag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svensk grafisk kedja ska inta Norge

redaktionen@branschkoll.se
Annons

NI Solutions ska sälja HP Latex – tar över från Papyrus

NI Solutions tar över Papyrus HP-agentur.

I höstas meddelade Papyrus att man slutar sälja HPs storformatssortiment. Nu är det klart att det blir NI Solutions som tar över kontraktet med HP efter att ha köpte verksamheten från Papyrus.

NI Solutions utökar därmed sitt sortiment med HP Latex och HP Pagewide XL inklusive service.

– Vi är övertygade om att detta är en mycket bra lösning och att våra kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions. Affären mellan oss och NI Solutions är klar och ambitionen är att NI Solutions tar över driften from 2022-02-01. Under januari månad vänder ni Er fortsatt till oss på Papyrus, säger Johan Svedung, försäljningschef på Papyrus.

Niclas Ulriksson som varit huvudansvarig för HP försäljningen på Papyrus följer med över till NI Solutions och blir säljare och produktansvarig för alla HP-produkter i NIs sortiment.

– Verksamheten kommer att integreras i vår storformatsavdelning. Uppstarten är redan i gång och snart kommer HP:s produkter att finnas på våra webb- och säljkanaler, skriver NI i ett meddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Logistik- och efterbehandlingsbolag i rekonstruktion

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Globala jättar investerar i svensk förpacknings-startup

Produktionen kan vara igång under 2022.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Äntligen – den påfyllningsbara tandkrämstuben är här

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En ”Popfree” Industri – projekt för att få bort PFAS

Många företag vill fasa ut PFAS, och är beredda att gå före kommande regleringar. Här är 22 av dem.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plastindustritäta Småland ska öka plaståtervinningen med nytt projekt

Det saknas samordnade initiativ för att göra polymerindustrin mer hållbar. Nu kommer det ett sådant på initiativ av Handelskammaren i Jönköping.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plasttillverkare ska öka cirkuläriteten

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Omfattande viktig certifiering till livsmedelsföretag i Sverige

Certifieringen B Corp växer nu med fler företag som har verksamhet i Sverige. Många förpackningsföretag finns på listan men ännu inga svenska.

redaktionen@branschkoll.se
Annons