Stockholm

RISE söker Forskningsingenjör med fokus på förpackningars prestanda

Förpackningsområdet inom RISE är på stark tillväxt och vi satsar nu stort på hållbarhet och cirkularitet med förpackningsmaterial och förpackningar i fokus. Vi strävar efter en hög teknisk kompetens som tillsammans med en unik lab- och pilotmiljö kan möta morgondagens utmaningar inom värdecykeln för förpackningar.

Vi söker nu en Forskningsingenjör med fokus på förpackningars prestanda till vår division Bioekonomi och hälsa. Att arbeta inom divisionen Bioekonomi och hälsa innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda.

Placeringsort är i Kista.

Om rollen

För att trivas i denna roll tror vi att du tycker om att arbeta med tillämpad forskning, provning och utveckling där förpackningen och dess förmåga att skydda de produkter den innehåller står i fokus. En viktig del av arbetet är kommunikation med våra kunder och forskningspartners, som underlättas av en bra förståelse för deras behov. Ditt arbete kommer vara mångfacetterat där du kommer jobba i forskningsprojekt såväl som med provning av förpackningar, utveckling av nya provmetoder och även med olika typer av materialutvärderingar av fiberbaserade material där primärt wellpapp är centralt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta planering av försök, test, analys, rapportskrivning och presentation av resultat för externa kunder. Du kommer som en del av rollen att vara delaktig att skapa nya projektmöjligheter och affärserbjudanden. Till största del kommer du att arbeta i industrifinansierade projekt, där kundens problem och möjlighet står i fokus. Du kommer också ha möjlighet att driva egna projekt inom området förpackningar. Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant civilingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har jobbat med transport och förpackningsprovningsstandarderna ISTA, ASTM och Amazon specifika standarder och då med praktisk provning eftersom det både behövs en praktisk och teoretisk förståelse för de krav som ställs på förpackningar. Erfarenhet av kunddialog och framtagande av konkreta affärserbjudanden kopplat till identifierat kundbehov samt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift är också krav för tjänsten. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra certifiering och re-certifiering av provningsverksamhet enligt ISTA’s krav samt erfarenhet inom utvärdering och validering av medicintekniska förpackningar enligt standarder som ASTM F2096-11 m.fl. Utöver detta skall du även ha utfört åldringsprov på förpackningar och medicintekniska produkter med tillhörande provutredningar enligt bl.a. ASTM F1980-16, då många av de projekt vi jobbar med kommer från den medicintekniska industrin. Detta ställer även krav på erfarenhet av att skriva rapporter som uppfyller dokumentationskraven dessa företag ställer.

Vi tror att du uppskattar en blandning av både praktiskt och analytiskt arbete och har en förmåga att använda dina teoretiska kunskaper för att förstå och ta dig an nya tillämpningar och praktiska problem. Det är meriterande om du är händig och självständigt klarar av alt. tillsammans med kund kan förbereda provföremål för provning i RISE provningsutrustningar och kan genomföra justeringar/inställningar av provriggar inför provning. I arbetsuppgifterna ingår tunga lyft vilket innebär att du behöver trivas med ett fysiskt ansträngande arbete. Som person är du engagerad, strukturerad, ser nya möjligheter, tycker om problemlösning och har en god samarbetsförmåga. Det är ett krav att du har god social förmåga då du kommer ha frekvent kontakt med kunder i flertalet av de projekt du genomför.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Kosta Boda släpper glaskollektion i samarbete med sex svenska artister

glas kosta boda merchandise

Kosta Boda släpper nu serien ”Don’t stop the music” som är ett samarbete mellan glasbruket, flera svenska artister och Stiftelsen Svenska Musikfonden.

I samarbetet har konstnären Clas Håkansson har tillsammans med några av Sveriges främsta artister återskapat deras personliga tatueringar och låttexter som motiv på olika glas.

Kollektionen består av vinglas, ölglas och tumblerglas som kommer i 6-pack. Genom att köpa en, eller flera förpackningar bestående av 6 glas stöttar du inte bara den svenska musikbranschen, du får även glas med flera olika motiv – en liten och personlig del av Molly Sandén, Sandro Cavazza, Smith and Thell, Miss Li och Darin, skriver Kosta Boda i ett nyhetsinlägg.

I samma nyhetsinlägg står det att läsa att:

Kosta Boda skänker 15 procent av nettofaktureringsvärdet till Stiftelsen Svenska Musikfonden. Alla artister och tatuerare efterskänker sin rätt till ersättning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

SBPR startar padelturnering

sbpr profilreklam padel

SBPR ska arrangera sin helt egna padelturnering, SBPR Padel Open som arrangeras i Eskilstuna den 17 februari 2022.

”Nätverka med kollegor i branschen under sportsliga former samtidigt som ni kan bli produktmedias bästa padellag”, skriver man i inbjudan.

Turneringen pågår från 9 på morgonen fram till 18, därefter hålls en middag och en prisceremoni på Elite Stadshotell i Eskilstuna.

Turneringen är endast öppen för medlemmar i SBPR.

För anmälan och mer information kontakta Michael Serrander på Profeel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Branschfesten ställs in – Vaccinationspass kommer krävas

mässa Elmia profile fair

PWA gick nyligen ut och sa att januari-mässans branschfest är avblåst, samt att man nu kommer kräva vaccinationspass av de som vill besöka den fysiska mässan.

Läs mer: Det blir en hybridmässa i januari – så här kommer det fungera

Enligt information från Elmia så ingår inte mässor i samma kategori som andra event där vaccinpass krävs. Utan det är upp till arrangören att bestämma och i dagsläget har man valt att kräva vaccinationspass av både besökare och utställare.

Vi avvaktar och följer pandemins utveckling och om läget förvärras kommer vi att följa de riktlinjer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutar de kommande veckorna. Detta innebär att det kan behöva komma nya beslut med anledning vad som sägs framöver, skriver man i ett nyhetsbrev.

För den som av olika anledningar inte kan medverka fysiskt i Jönköping finns fortsatt den digitala mässan som alternativ.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är de profil-leverantörer som fick mest i korttidsstöd

Branschens leverantörer har fått omkring 200 miljoner i stöd, här är de 15 som fått mest.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons