RISE söker Forskningsingenjör med fokus på förpackningars prestanda

Förpackningsområdet inom RISE är på stark tillväxt och vi satsar nu stort på hållbarhet och cirkularitet med förpackningsmaterial och förpackningar i fokus. Vi strävar efter en hög teknisk kompetens som tillsammans med en unik lab- och pilotmiljö kan möta morgondagens utmaningar inom värdecykeln för förpackningar.

Vi söker nu en Forskningsingenjör med fokus på förpackningars prestanda till vår division Bioekonomi och hälsa. Att arbeta inom divisionen Bioekonomi och hälsa innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda.

Placeringsort är i Kista.

Om rollen

För att trivas i denna roll tror vi att du tycker om att arbeta med tillämpad forskning, provning och utveckling där förpackningen och dess förmåga att skydda de produkter den innehåller står i fokus. En viktig del av arbetet är kommunikation med våra kunder och forskningspartners, som underlättas av en bra förståelse för deras behov. Ditt arbete kommer vara mångfacetterat där du kommer jobba i forskningsprojekt såväl som med provning av förpackningar, utveckling av nya provmetoder och även med olika typer av materialutvärderingar av fiberbaserade material där primärt wellpapp är centralt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta planering av försök, test, analys, rapportskrivning och presentation av resultat för externa kunder. Du kommer som en del av rollen att vara delaktig att skapa nya projektmöjligheter och affärserbjudanden. Till största del kommer du att arbeta i industrifinansierade projekt, där kundens problem och möjlighet står i fokus. Du kommer också ha möjlighet att driva egna projekt inom området förpackningar. Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant civilingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har jobbat med transport och förpackningsprovningsstandarderna ISTA, ASTM och Amazon specifika standarder och då med praktisk provning eftersom det både behövs en praktisk och teoretisk förståelse för de krav som ställs på förpackningar. Erfarenhet av kunddialog och framtagande av konkreta affärserbjudanden kopplat till identifierat kundbehov samt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift är också krav för tjänsten. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra certifiering och re-certifiering av provningsverksamhet enligt ISTA’s krav samt erfarenhet inom utvärdering och validering av medicintekniska förpackningar enligt standarder som ASTM F2096-11 m.fl. Utöver detta skall du även ha utfört åldringsprov på förpackningar och medicintekniska produkter med tillhörande provutredningar enligt bl.a. ASTM F1980-16, då många av de projekt vi jobbar med kommer från den medicintekniska industrin. Detta ställer även krav på erfarenhet av att skriva rapporter som uppfyller dokumentationskraven dessa företag ställer.

Vi tror att du uppskattar en blandning av både praktiskt och analytiskt arbete och har en förmåga att använda dina teoretiska kunskaper för att förstå och ta dig an nya tillämpningar och praktiska problem. Det är meriterande om du är händig och självständigt klarar av alt. tillsammans med kund kan förbereda provföremål för provning i RISE provningsutrustningar och kan genomföra justeringar/inställningar av provriggar inför provning. I arbetsuppgifterna ingår tunga lyft vilket innebär att du behöver trivas med ett fysiskt ansträngande arbete. Som person är du engagerad, strukturerad, ser nya möjligheter, tycker om problemlösning och har en god samarbetsförmåga. Det är ett krav att du har god social förmåga då du kommer ha frekvent kontakt med kunder i flertalet av de projekt du genomför.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se