Stockholm

RISE söker Forskare inom barriärer för förpackningsmaterial

Vill du göra skillnad genom tillämpad forskning och utveckla morgondagens barriärmaterial för förpackningar? Vill du vara en del i att utveckla teknik i framkant med stora möjligheter att påverka och utvecklas? Då kan du vara personen vi söker!

Vilka är vi?
Att arbeta inom RISE division Bioekonomi och Hälsa innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi.

Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framför allt skogsråvara, men även olika restströmmar. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda. Arbetsplatsen är belägen i Stockholm på Drottning Kristinas väg, nära KTH med såväl natur som staden runt knuten.

Nu behöver vi bli fler och söker därför en senior forskare inom barriärområdet. Här forskar vi på olika nivåer för att ta fram hållbara barriärer, framför allt för fiberbaserade förpackningar, med studier av bland annat applicering, konvertering, barriärförmåga och uppskalning. Genom vårt material- och processkunnande i kombination med en unik labb- och pilotmiljö bidrar vi i såväl EU-projekt som forskningsprogram och konsortier i RISE regi, samt bilaterala projekt med våra kunder från industrin.

Om rollen
Ditt övergripande arbete är tillämpad forskning i en dynamisk miljö där experimentella studier i både labb- och pilotmiljö används för att lösa kunders problem. Viktigt i den här rollen är att kunna identifiera nya koncept som har potential att skalas upp, och hitta extern och/eller intern finansiering för att driva utvecklingsprojekt baserat på nya idéer. Du kommer ingå i barriärforskargruppen inom enheten Produktsäkerhet och barriärer.

I din roll som forskare hos oss kommer huvuduppgifterna att vara:

  • Att vara delaktig i att skapa nya projektmöjligheter och affärserbjudanden, samt att initiera affärer med företag inom relevanta industrier
  • Att hitta extern och/eller intern finansiering för att driva forskningsprojekt utifrån nya idéer
  • Att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt i nära samarbete med forskare, forskningsingenjörer och projektledare på RISE där du kommer att bidra med din expertis samt din industriella kunskap och erfarenhet
  • Att planera studier och försök, analysera, rapportera och presentera resultat för uppdragsgivaren.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Vem är du?
Du är teknisk doktor inom relevant område alternativt MSc med tidigare erfarenhet inom förpackningstillverkning eller närliggande områden. Industriell erfarenhet och ett brett industri- eller forskningsnätverk är mycket meriterande, liksom erfarenhet av projektledning. Du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift.

Som person är du drivande och noggrann, är både självständig och har en stor samarbetsförmåga med personer från olika discipliner. Du har ett forskningsinriktat arbetssätt och uppskattar att hantera kundkontakter, utmaningar och problemlösning. Du driver ditt arbete självständigt men gillar också att samarbeta i team.

Vi jobbar med tillämpad forskning. För att trivas kommer du behöva en intuition kring när vi ska vara kompromisslösa kring vetenskapliga procedurer och när det finns genvägar som ändå leder till pålitlig kunskap.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt! Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons