Ricohs ProTM C7100X skapar nya marknader och nya möjligheter för grafisk produktion

Pressmeddelande från Ricoh 24 september 2014

Idag lanserar Ricoh sin nya serie digitalpressar för färgproduktion C7100X. Det är arkskrivare för små till medelstora grafiska serviceföretag, DR-företag, servicebutiker, digitaltryckerier och centrala reproavdelningar. Funktionaliteten stödjer tryckleverantörer som vill öka sin digitala kapacitet, utforska nya marknader och nya digitala områden genom att erbjuda sina kunder nya möjligheter som tidigare inte kunde erbjudas med maskiner i den här klassen.

Pro C7100X gör det enklare att erbjuda marknaden skiftande unika produkter och därmed öka inkomstmöjligheterna. Pro C7100X har en utskriftshastighet på 90 sidor/minut och ett mediastöd för 360 gr/m². Den optimala bildkvaliteten på hela 1 200 x 4 800 dpi fås med Ricohs VCSEL-teknik (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) som ger en oslagbar finish, stödjer ett brett mediautbud, inklusive en ny teknik för strukturpapper och olika applikationer för enklare paketering, demoförpackningar, direktreklam, böcker, broschyrer och visitkort. En nyckelfunktion är den femte färgstationen som gör att man kan köra genomskinlig glansbestrykning eller vit toner. Det skapar många möjligheter till extra inkomster.

– När små till medelstora grafiska serviceföretag kämpar för att behålla konkurrenskraft och vinstmarginal samtidigt som de vill erbjuda mervärde till sina kunder är det viktigt att de har rätt verktyg för att kunna leverera innovativa applikationer och nya tjänster. Om de kompletterar sitt arbetsflöde med en ProTM C7100X kan de öka avkastningen, expandera och erbjuda nya digitaltryckstjänster med korta ledtider och exceptionell bildkvalitet till sina kunder. Att kunna erbjuda en glansbestrykning på valda delar eller över hela utskriften plus vitt, och att snabbt kunna växla däremellan har tidigare inte varit möjligt, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.

Ricohs unika och utvidgade mediekatalog låter användare justera och koppla samman olika parametrar för olika substrat för att säkerställa bildkvalitet och pålitlighet. Utöver maskinfunktionerna kan utbildade användare själva byta över ett dussintal reservdelar som påverkar pålitlighet, drifttid och prestanda. Pro C7100X finns tillgänglig med skrivarservern EFI E-43A eller den snabbare och mer kraftfulla E-83A. Pro C7100X finns tillgänglig i Europa, Mellanöstern och Afrika tidigt 2015.

Ricohs löpande innovationssatsningar har lett till att tryckerier och grafiska serviceföretag nu kan välja exakt de lösningar som passar dem och deras utveckling ur den snabbt växande produktportföljen. Pro C7100X är ett tillägg till utbudet med färgpressar för ark som erbjuder branschen ökad produktivitet och kreativitet. Lanseringen av VC60000 är ett tillägg till Ricohs utbud inkjet-skrivare för löpande bana och hårdvaruportföljen kompletteras med storformatskrivare för grafik-, byggnads- och konstruktionsteknik. Ricohs mjukvarulösningar har suverän kompabilitet och utmärkt prestanda för hela skalan arbetsflödesbehov som tryckleverantörer, oberoende i vilken miljö, offset eller digital, de befinner sig i.

Ricoh Pro C7100X huvudfunktioner

 • Hög produktivitet med utskriftshastigheter på 80 sid/min för C7100X och 90 sid/min för C7110X baserat på A4
 • Mediasupport på upp till 360 gr/m²
 • Suverän bildkvalitet på 1 200 x 4 800 dpi med Ricohs VCSEL-teknik
 • Flexibel med en femte tonerstation för vitt eller genomskinligt
 • Stöd för SRA3
 • Enkel bannerutskrift på max 700mm
 • Maximal månadsvolym på 240 000 A4-sidor
 • Duty cycle : 700k
 • Exakt mekanisk sidregistrering
 • Pålitlig matning av ett brett mediautbud säkerställs med Ricohs nya vakuumteknik
 • Kompatibel med skrivarserver EFI E-43A eller den snabbare och mer kraftfulla E-83A
Annons

PODD: Den grafiska branschens stora möjligheter i bokens digitala framtid

Företaget Publit automatiserar processerna runt att ge ut böcker. Per Helin är en av grundarna och i senaste avsnittet av Branschkollpodden ger han sin syn på bokens framtid.

Det finns stora möjligheter för grafiska företag att utveckla nya tjänster runt boken.

Publits plattform genererar bland annat 20.000 tryckta böcker varje månad – och alla trycks ”on demand” på tryckeriet i Malmö.

– Det är enstycksproduktion i full industriell skala.

Är du en del av bokens värdekedja – förlag, tryckeri eller författare – är detta ett intressant avsnitt som kommer ge dig kunskap och inspiration för framtiden.

Lyssna på podden nedan eller på Spotify alternativt på Apple Podcast.

Vi pratar om många olika ämnen – men alla kretsar kring framtidens bok – både tryckta och digitala. Bland annat:

 • Det här är en bok idag
 • Publits tryckeri i Malmö och vilka krav man ställer på sin grafiska leverantör.
 • Logistik är allt – för Publit ingår det i produktionspriset – detta leder till nya tjänster … även offsettryck.
 • Vad betyder ljudbokens framfart för den tryckta boken?
 • Amazons intåg i Sverige
 • Mängden användardata ökar lavinartat – är det verkligen viktigt att ta vara på detta?
 • Den tryckta bokens kvalitet – hög lägstanivå och nya extrema nivåer – hur ser det ut framöver?
 • Bokens förpackning förändras – så här ska ett grafiskt företag tänka?
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sämsta året för annonsmarknaden sedan finanskrisen – men stark återhämtning i Q4

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny vd till Boxon Group

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hon ska leda Brobygrafiska under 2021

Evelina Nilsson går in som ny verksamhetsansvarig här på Brobygrafiska, som vikarie för Per Branzén som är tjänstledig.

– Jag är otroligt stolt över att jag får chansen att ha detta uppdrag och kommer tillsammans med mina kollegor, våra studerande och branschen arbeta för att utveckla Brobygrafiska och våra utbildningar, säger Evelina i en kommentar till Branschkoll.

Per Branzén har tagit över som Kultur- och näringslivschef i Sunne.

redaktionen@branschkoll.se
Annons