Ricoh tecknar avtal med Jönköpings kommun inom dokumenthantering

Pressmeddelande från Ricoh 2011-10-04

Ricoh och Jönköpings kommun har tecknat ett treårsavtal inom dokumenthantering. Det är ett omfattande avtal som vunnits av Ricoh i hård konkurrens via en offentlig upphandling.

IT-företaget Ricohs utveckling i Jönköping med omnejd kan sedan en längre tid tillbaka liknas vid en stor positiv spiral. Företaget har fått stor uppmärksamhet på den småländska marknaden ur flera perspektiv – genom företagsförvärv och en utökad personalstyrka i Jönköping från 10 till cirka 40 medarbetare men framför allt för sin nyutvecklade IT-tjänsteportfölj med flera innovativa koncept.

Ett av dessa koncept riktar sig mot utbildningssektorn där man redan idag levererar allt från egenutvecklade skoladministrativa system och centraliserade driftslösningar till slutanvändarnas, dvs. lärares och elevers, dagligen använda digitala enheter, såväl stationära som bärbara datorer och iPads.

Hand i hand med detta har affärerna avlöst varandra, nu senast med det nytecknade treårsavtalet inom dokumenthantering med Jönköpings kommun. Avtalet innebär i korthet att Ricoh kommer att leverera, driftsätta och underhålla upp till 900 skrivare och multifunktionslösningar.

Avtalet omfattar även Habo kommun, Jönköpings kyrkliga samfällighet och Log Point som hanterar kommunens logistiklösningar vid Torsviks industriområde.

”Det känns mycket glädjande att Jönköpings kommun har valt oss på Ricoh som leverantör. Det är ytterligare ett kvitto på att vårt erkänt breda och högkvalitativa tjänsteutbud med målsättningen att optimera våra kunders IT- och dokumenthanteringslösningar är attraktiva på marknaden”, säger Sanjay Joshi, Centerchef på Ricoh i Jönköping.

Även Jönköpings kommun är nöjd med utifrån vilka kriterier man har tecknat det fleråriga avtalet med det rikstäckande Ricoh.

”Vi har stora förväntningar och stark tillit till att Ricoh kommer att uppfylla avtalet på ett positivt sätt och därmed starkt bidra till att vår målsättning om att ytterligare kunna utveckla våra administrativa flöden inom dokumenthantering infrias”, säger Björn Isaksson, upphandlingschef vid Jönköping kommun.

Ny säljare till Lexit

Dan Ståhl är anställd som ny säljare med kundansvar till Lexit Group Sweden, enligt ett inlägg på Linkedin.

Dan kommer närmast från en tjänst som säljare på Strongpoint, där han var i drygt sju år och innan dess var han bland annat på Antonson Etikett.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

PODD: KLS Pureprint om framtidens cirkulära trycksaker

Ämnen i artikeln: C2CCirkularitetKLS Pureprint

I senaste avsnittet av Branschkollpodden pratar vi med Kasper Larsen från KLS Pureprint i Danmark om cirkulära och hållbara trycksaker.

Den här gången är podden på engelska och Kasper Larsen förklarar ingående hur certifieringen C2C fungerar för tryckta produkter – både marknadstryck och förpackningar. Man söker nu partners till sitt nätverk vilket han också berättar mer om i podden.

Den finns på Spotify och Apple Podcast – eller så lyssnar du här:

Historien började 2007 när KLS, då helt utan en strategi för framtiden, tog beslutet att göra hållbarhet till företagets viktigaste fråga. Sedan dess har man skaffat fler certifieringar än de flesta i branschen – och framför allt kan man producera tryckta produkter som lever upp till C2C-stadarden – något som endast tio tryckerier i hela världen kan.

I det här avsnittet lär du dig vad C2C är, varför det är ett bra sätt att göra trycksaker ännu mer hållbara och och vad det betyder för både branschen och kunderna som använder tryckta produkter.

Ämnen i artikeln: C2CCirkularitetKLS Pureprint
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tryckerikonkurs i Östergötland

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Åtta45 har ny platschef för tryckeriet i Falun

Ämnen i artikeln: Åtta.45

Marcus Wassborn har anställts som verksamhetsutvecklare och ny platschef på Åtta45 i Falun. Han kommer senast från rollen som försäljningschef på Strömberg där han jobbat på olika positioner sedan 2009.

– Det ska bli oerhört roligt och utmanande att få driva och utveckla enheten i Falun. För att få logistiken att fungera kommer jag bo och jobba varannan vecka i Falun och varannan veckan från Nyköping/Stockholm, säger Marcus Wassborn i en kommentar.

Ämnen i artikeln: Åtta.45
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Visutech tar Kyoceras inkjet till Finland

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech

Visutech är nu återförsäljare för Kyoceras inkjet-press – Taskalfa Pro 15000c – i Finland.

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech
redaktionen@branschkoll.se
Annons

En miljon hushåll har ljudboksabonnemang

Ämnen i artikeln: Ljudböcker

Antal hushåll med ljudboksabonnemang passerar för första gången en miljon, enligt en undersökning från Mediavision.

Ämnen i artikeln: Ljudböcker
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Båstadgruppens väg framåt – ska bli mer av en one-stop-shop

Branschkoll har haft ett långt samtal med Båstadgruppens vd Jonas Cedås om vad som står i fokus på bolaget just nu om deras väg framåt.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

ÅF installerade två padelbanor på nya kontoret – nu flockas kunderna

Padel Rickard

En återförsäljare i Stockholm har installerat två padelbanor i anslutning till sitt kontor och därmed fått både nya och gamla kunders uppmärksamhet.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vd-byte hos leverantör

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Först i världen med GOTS-certifierade knappar

buttons knappar
redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]