Ricoh presenterar mjukvaran TotalFlow BatchBuilder för smarta produktionsflöden

Pressmeddelande från Ricoh 2014-09-19

Ricoh lanserar nu mjukvaran TotalFlow BatchBuilder, ett verktyg som gör det möjligt att gruppera dina utskrifter effektivt. Mjukvaran frigör tid och kapacitet och ökar produktiviteten. Den kan anpassas till alla tryckmiljöer för att förenkla, automatisera och centralt schemalägga snabba digitala arbetsflöden från flera källor.

TotalFlow BatchBuilder optimerar digital produktion genom att gruppera utskrifterna baserat på olika parametrar. Det organiserar inkommande beställningar från olika källor inklusive web-to-print, MIS och manuellt inlagda jobb vilket ger en effektiv och kontinuerlig produktion på både ark och löpande bana. Lösningen hjälper till med schemaläggning, optimal rullhantering för inkjet-skrivare med kontinuerlig matning och placerar inkommande web-to-print-jobb i kösystemet.

– Att effektivisera produktionen är avgörande för att gå med vinst men det kan vara svårt att hitta bra lösningar. Alla som arbetar med grafisk produktion vill hitta nya sätt att klara produktionsutmaningarna. Stora volymer av enstaka icke återkommande jobb och små upplagor ökar arbetskostnaderna, minskar effektiviteten och sänker produktionsvolymen, dessutom försvårar det både spårning och hantering. Med Ricohs lösning kan utskrifterna grupperas efter olika parametrar, från skrivare, format och substrat till efterbehandlingsprocesser, mottagare eller kund, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.

TotalFlow BatchBuilder stöder automatiseringsverktyg för web-to-print, MIS och förhandsmaterial genom XML-mappning som gör att inkommande jobb mappas i JDF internt för att styra den automatiserade grupperingen. Det ger användarna en överskådlig struktur av arbetsflödet och information om enskilda jobb. Då det är baserat på XML kan det ge JDF-kompatibla kommandon och passar därmed till de flesta hård- och mjukvarulösningar som använder web-to-print och MIS.

TotalFlow BatchBuilder är enkelt att integrera med befintliga lösningar för att filtrera, schemalägga, granska och gruppera baserat på angivna variabler i hel- eller halvautomatiserade system. Användare kan snabbt och enkelt granska BatchBuilders beslut och justera efter behov, eller skapa ett arbetsflöde som gör att specifika jobb går direkt till skrivarkön.

– Tryckerier kan använda lösningen på många sätt. Till exempel kan arbetsflöden för ark sorteras och styras till en enhet för ark samtidigt som jobb som är lämpade för en löpande bana styrs till ett sådant system. Eller så kan alla jobb som ska limbindas köras samtidigt. Man kan också dela upp jobben efter vart de ska levereras så att alla utskrifter som ska till ett och samma ställe kan lämna tryckeriet samtidigt för en effektiv leverans, säger Tommy Segelberg.

Man kan också stoppa utskriftsjobb i så kallade ”hot folders”, mappar med specifika utskriftsinställningar. Då får utskriften dessa förbestämda egenskaper. TotalFlow Batchbuilder kan också optimera pappersförbrukningen och styra arbetsflöden på flera platser för företag med flera produktionsanläggningar.

– TotalFlow BatchBuilder kan köpas som fristående verktyg eller tillsammans med tryckpressar och andra mjukvaror. Det är idealt för tryckerier som kör allt från 40 till 1 000 jobb per dag. Storformatstryckerier som använder ett brett sortiment av utskriftsmaterial kommer också tycka att det är användbart eftersom jobben kan grupperas efter substrat, säger Tommy Segelberg.

TotalFlow BatchBuilder lanseras över hela Europa under 2014.

Huvudfunktioner – TotalFlow BatchBuilder:

 • Ett program för smarta produktionsflöden för web-to-print som hanterar XML, JDF och PDF.
 • Förenklar arbetsflödets XML-mappning och JDF-formatering.
 • Automatiserar MIS-inmatning, web-to-print-portaler, inhemska plattformar och system för förhandstryck till TotalFlow BatchBuilder via XML eller JDF.
 • Organiserar och grupperar inkommande beställningar från flera källor efter olika parametrar (förinställda och anpassningsbara).
 • Spårar arbetsvolymer baserat på kriterier som antal jobb, ark eller återkommande körningar.
 • Orderhantering gör att användare kan samla ihop jobb som delats upp i olika grupperingar för spårning och enkel leverans.
 • Gruppering gör att användarna kan ange enhetsspecifika kriterier och dirigera utskrifterna manuellt, hel- eller halvautomatiskt.
 • Webbaserade grafiska gränssnitt ger en tydlig översikt över alla jobb baserat på egenskaper, tid, typ av media och meter pappersåtgång.
 • PDF Viewer gör att man kan öppna, granska och ladda ner filer.
 • Varningsfunktion låter användare ange utlösande faktorer som larmar vid bristande överensstämmelse för XML, inmatning/utmatning, grupperingsfel och mappade nätverksfel.
 • Ger enkla överskådliga hanteringsmöjligheter för digitala rullmatade printenheter.
 • Central hubb för schemaläggning.
Annons

PODD: Den grafiska branschens stora möjligheter i bokens digitala framtid

Företaget Publit automatiserar processerna runt att ge ut böcker. Per Helin är en av grundarna och i senaste avsnittet av Branschkollpodden ger han sin syn på bokens framtid.

Det finns stora möjligheter för grafiska företag att utveckla nya tjänster runt boken.

Publits plattform genererar bland annat 20.000 tryckta böcker varje månad – och alla trycks ”on demand” på tryckeriet i Malmö.

– Det är enstycksproduktion i full industriell skala.

Är du en del av bokens värdekedja – förlag, tryckeri eller författare – är detta ett intressant avsnitt som kommer ge dig kunskap och inspiration för framtiden.

Lyssna på podden nedan eller på Spotify alternativt på Apple Podcast.

Vi pratar om många olika ämnen – men alla kretsar kring framtidens bok – både tryckta och digitala. Bland annat:

 • Det här är en bok idag
 • Publits tryckeri i Malmö och vilka krav man ställer på sin grafiska leverantör.
 • Logistik är allt – för Publit ingår det i produktionspriset – detta leder till nya tjänster … även offsettryck.
 • Vad betyder ljudbokens framfart för den tryckta boken?
 • Amazons intåg i Sverige
 • Mängden användardata ökar lavinartat – är det verkligen viktigt att ta vara på detta?
 • Den tryckta bokens kvalitet – hög lägstanivå och nya extrema nivåer – hur ser det ut framöver?
 • Bokens förpackning förändras – så här ska ett grafiskt företag tänka?
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sämsta året för annonsmarknaden sedan finanskrisen – men stark återhämtning i Q4

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny vd till Boxon Group

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hon ska leda Brobygrafiska under 2021

Evelina Nilsson går in som ny verksamhetsansvarig här på Brobygrafiska, som vikarie för Per Branzén som är tjänstledig.

– Jag är otroligt stolt över att jag får chansen att ha detta uppdrag och kommer tillsammans med mina kollegor, våra studerande och branschen arbeta för att utveckla Brobygrafiska och våra utbildningar, säger Evelina i en kommentar till Branschkoll.

Per Branzén har tagit över som Kultur- och näringslivschef i Sunne.

redaktionen@branschkoll.se
Annons