Ricoh introducerar en koldioxidneutral dokumenthantering på If Stockholm Open 2011

Pressmeddelande från Ricoh 2011-10-17

Stockholm, 17 oktober 2011 – Ricoh Europe, ledande inom dokument- och informationshantering och grafiska produktionslösningar praktiserar sitt prisbelönta Sustainability Optimisation Programme på If Stockholm Open 2011, den 15 – 23 oktober. För första gången ska turneringens dokument­processer vara helt koldioxidneutrala – de anställda ska kunna hantera sina uppgifter på ett mer miljö­medvetet sätt och resterande oundvikliga koldioxidutsläpp ska kompenseras genom utsläppskrediter.

Ricoh vann nyligen första pris i EFQM Sustainability Good Practice Competition för sitt optimerade och kundfokuserade Sustainability Optimisation Programme, en rådgivningstjänst som hjälper organisationer att införa en koldioxidneutral dokument­hantering i sina processer.

På If Stockholm Open ska alla Ricoh-maskiner konfigureras med energieffektiva standardinställningar och de anställda ska påminnas om hur man agerar med ett större miljöansvar, t ex genom att skicka digitala dokument om så är möjligt och skriva ut i svartvitt och dubbelsidigt. I slutet av turneringen ska det kompenseras för resterande, ofrånkomliga koldioxidutsläpp genom utsläppskrediter[1], via projekt för energi­effektivisering som Ricoh har investerat i. Programmet genomförs som en del av ett samarbete mellan Ricoh, If Stockholm Open och ATP.

Javier Diez-Aguirre, Director of Corporate Communications på Ricoh Europe säger: ”Miljöansvar är en grundtanke i allt Ricoh gör och vi engagerar oss i att stödja våra samarbetspartners och kunder i deras strävan att minimera sin miljöpåverkan. Genom miljöprogrammet Sustainability Optimisation Programme kan alla inblandade i 2011 års If Stockholm Open känna sig säkra på att de tar sitt ansvar för att skydda miljön.”

2011 lovar Ricoh – platinamedlem i ATP World Tour – att lösningarna som de erbjuder för dokumenthantering vid alla av de 14 ATP-turneringarna som de sponsrar i Europa ska vara koldioxidneutrala, i och med att de inför sitt unika Sustainability Optimisation Programme. Genom noggrann övervakning av enheter och användares beteenden under turneringen 2011 ska Ricoh utveckla fler sätt att minska utsläppen från alla 14 turneringar, inklusive 2012 års If Stockholm Open och därefter.

För sjunde året i rad är Ricoh med på listan över de 100 mest hållbara företagen globalt. Ricoh strävar konstant efter att minska sin verksamhets miljöpåverkan och att hjälpa sina kunder att göra detsamma. Ricohs långsiktiga mål är att minska sitt koldioxidavtryck med 87,5% till 2050 jämfört med 2010.

För ytterligare information om Ricohs miljöprogram, Sustainability Optimisation Programme, besök: www.ricoh-europe.com/reduce2grow

Åtta45 har ny platschef för tryckeriet i Falun

Ämnen i artikeln: Åtta.45

Marcus Wassborn har anställts som verksamhetsutvecklare och ny platschef på Åtta45 i Falun. Han kommer senast från rollen som försäljningschef på Strömberg där han jobbat på olika positioner sedan 2009.

– Det ska bli oerhört roligt och utmanande att få driva och utveckla enheten i Falun. För att få logistiken att fungera kommer jag bo och jobba varannan vecka i Falun och varannan veckan från Nyköping/Stockholm, säger Marcus Wassborn i en kommentar.

Ämnen i artikeln: Åtta.45
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Visutech tar Kyoceras inkjet till Finland

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech

Visutech är nu återförsäljare för Kyoceras inkjet-press – Taskalfa Pro 15000c – i Finland.

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech
redaktionen@branschkoll.se
Annons

En miljon hushåll har ljudboksabonnemang

Ämnen i artikeln: Ljudböcker

Antal hushåll med ljudboksabonnemang passerar för första gången en miljon, enligt en undersökning från Mediavision.

Ämnen i artikeln: Ljudböcker
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Båstadgruppens väg framåt – ska bli mer av en one-stop-shop

Branschkoll har haft ett långt samtal med Båstadgruppens vd Jonas Cedås om vad som står i fokus på bolaget just nu om deras väg framåt.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

ÅF installerade två padelbanor på nya kontoret – nu flockas kunderna

Padel Rickard

En återförsäljare i Stockholm har installerat två padelbanor i anslutning till sitt kontor och därmed fått både nya och gamla kunders uppmärksamhet.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vd-byte hos leverantör

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Först i världen med GOTS-certifierade knappar

buttons knappar
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Blir en norsk mässa i augusti också

Den norska branschförening för profilreklam NBR berättar i ett nyhetsmeddelande att deras branschmässa på Scandic Sjølyst ska hållas i augusti i år.

Mässan har inte ägt rum sedan pandemin bröt ut och kommer hålla på 23-24 augusti från 09 till 16, branschfesten/prisutdelningen Blekksprutens kommer även den genomföras, den firar dessutom 20 års jubileum, mer om festen här.

Ej öppet för slutkund vi förväntar oss att alla respekterar det

I den engelska versionen av nyhetsinlägget om mässan skriver man att:

Det här är en viktig och effektiv mötesplats för hela profilbranschen så skicka inbjudningar till era norska distributörer. Men kom ihåg att bara bjuda in distributörer det här är viktigt och vi förväntar oss att alla respekterar det.

Mer information om mässan samt anmälan hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Peter ”Foppa” Forsberg köper Rizzos skoverksamhet

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Torsten forsätter satsa på pingisen – ska börja tillverka priser

glasblåsning

Svenska Bordtennisförbundet och New Wave Group utökar nu sitt samarbete och tecknar två nya avtal därDestination Kosta blir ”Official Championship Partner” och ”Official Trophy Partner”. Och NWG kommer stödjaSvenska Bordtennisförbundets landslagsverksamhet i form av lägerverksamhet samt priser till tävlingsverksamheten

– Det känns naturligtvis spännande att förstärka banden ytterligare med New Wave Group. Våra landslag har efter senaste tidens framgångar ett ökat exponeringsvärde och då ligger det rätt i tiden med den här typen av partnersamarbete där vi hjälper varandra utveckla våra respektive verksamheter. New Wave Group med bland annat varumärkena Kosta Boda och Destination Kosta känns mycket intressanta och med tanke på SBTF:s långsiktiga målsättning att nå nya målgrupper och växa bordtennisen ser jag stor potential och ett flertal lovande synergieffekter, säger Dennis Lindahl, Svenska Bordtennisförbundets ordförande.

LÄS OCKSÅ: Craft ska klä svenska bordtennis-landslaget

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]