Ricoh introducerar en koldioxidneutral dokumenthantering på If Stockholm Open 2011

Pressmeddelande från Ricoh 2011-10-17

Stockholm, 17 oktober 2011 – Ricoh Europe, ledande inom dokument- och informationshantering och grafiska produktionslösningar praktiserar sitt prisbelönta Sustainability Optimisation Programme på If Stockholm Open 2011, den 15 – 23 oktober. För första gången ska turneringens dokument­processer vara helt koldioxidneutrala – de anställda ska kunna hantera sina uppgifter på ett mer miljö­medvetet sätt och resterande oundvikliga koldioxidutsläpp ska kompenseras genom utsläppskrediter.

Ricoh vann nyligen första pris i EFQM Sustainability Good Practice Competition för sitt optimerade och kundfokuserade Sustainability Optimisation Programme, en rådgivningstjänst som hjälper organisationer att införa en koldioxidneutral dokument­hantering i sina processer.

På If Stockholm Open ska alla Ricoh-maskiner konfigureras med energieffektiva standardinställningar och de anställda ska påminnas om hur man agerar med ett större miljöansvar, t ex genom att skicka digitala dokument om så är möjligt och skriva ut i svartvitt och dubbelsidigt. I slutet av turneringen ska det kompenseras för resterande, ofrånkomliga koldioxidutsläpp genom utsläppskrediter[1], via projekt för energi­effektivisering som Ricoh har investerat i. Programmet genomförs som en del av ett samarbete mellan Ricoh, If Stockholm Open och ATP.

Javier Diez-Aguirre, Director of Corporate Communications på Ricoh Europe säger: ”Miljöansvar är en grundtanke i allt Ricoh gör och vi engagerar oss i att stödja våra samarbetspartners och kunder i deras strävan att minimera sin miljöpåverkan. Genom miljöprogrammet Sustainability Optimisation Programme kan alla inblandade i 2011 års If Stockholm Open känna sig säkra på att de tar sitt ansvar för att skydda miljön.”

2011 lovar Ricoh – platinamedlem i ATP World Tour – att lösningarna som de erbjuder för dokumenthantering vid alla av de 14 ATP-turneringarna som de sponsrar i Europa ska vara koldioxidneutrala, i och med att de inför sitt unika Sustainability Optimisation Programme. Genom noggrann övervakning av enheter och användares beteenden under turneringen 2011 ska Ricoh utveckla fler sätt att minska utsläppen från alla 14 turneringar, inklusive 2012 års If Stockholm Open och därefter.

För sjunde året i rad är Ricoh med på listan över de 100 mest hållbara företagen globalt. Ricoh strävar konstant efter att minska sin verksamhets miljöpåverkan och att hjälpa sina kunder att göra detsamma. Ricohs långsiktiga mål är att minska sitt koldioxidavtryck med 87,5% till 2050 jämfört med 2010.

För ytterligare information om Ricohs miljöprogram, Sustainability Optimisation Programme, besök: www.ricoh-europe.com/reduce2grow

Hållbarhet topp-prioriterat hos europeiska marknadschefer

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Klimatkalkylator för trycksaker – Det här är nästa steg för Climate Calc

Ämnen i artikeln: Climate Calc

Klimatkalkylatorn Climate Calc, som används av nära tio svenska tryckerier och över hundra i Europa, ska nu ta nästa steg i utvecklingen.

Ämnen i artikeln: Climate Calc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vill att tidskrifter ska klimat-certifieras med Climate Calc

Ämnen i artikeln: Climate Calc
Ämnen i artikeln: Climate Calc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

3.600 kvm solceller installeras på Exaktas tak

Ämnen i artikeln: Exakta

Exakta installerar solceller på taket. Fastighetsbolaget Mileway och energiföretaget Luma Energy bygger nu en av Malmös största solcellsanläggningar på tak. Anläggningen får 3.586 kvadratmeter solceller på totalt 598 KW, skriver man i ett meddelande.

Arbetet ska vara klart i slutet av februari 2023. I samband med installationen får byggnaden också en Breeam Miljöcertifiering och man ser över energibesparande åtgärder i fastigheten.

– Att fylla våra tak med solceller är något vi arbetat mot en längre tid. Nu är vi otroligt glada för att inom kort kunna producera grön el till fastigheten, som kommer att användas i driften av vår dagliga verksamhet, ett stort steg åt rätt håll i Exakta Groups hållbarhetsstrategi, säger Håkan Larsson, vd på Exakta.

Ämnen i artikeln: Exakta
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Trycker fotoprodukter för en miljard – här berättar grundaren om strategier och utmaningar

”Det är ett digitalt spel som man måste vara bra på att spela”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny tjänst ska öka återvinningen av grafiskt kampanjmaterial

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Viva Magenta är Pantone-färgen 2023

Viva Magneta är en lite mörkare version av Magneta som ”vibrerar av entusiasm och kroppslig styrka”, med rötter från naturen har Pantone 18-1750 sitt ursprung i den röda färgfamiljen.

Årets färg är kraftfull, det är en ny animerad röd färg som badar i ren glädje och uppmuntrar till experiment och till att uttrycka sig själv. Det är en elektrisk, gränslös nyans som står ut och välkomnar alla med en rebellisk själ, skriver Pantone i ett pressmeddelande.

Pantone menar att i den här teknologiska tiden vill vi bli inspirerade av naturen och det som är ”riktigt”, Viva Magneta har liknade röd ton som koschenill eller karmi, den färg som framställ från en vis typ av löss.

Som vanligt släpps årets färg tillsammans med en mugg – som snabbt sålde slut. Pris: 20 dollar.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Allmedia i Malmö köper en HP Indigo

Malmöbaserade Allmedia väljer att ta nästa steg för sitt tryck med en press från HP Indigo. Man investerar i en HP Indigo 7800 med sex färgverk och det är Visutech som levererar och installerar den nya pressen i januari 2023.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia.

Man skriver i ett meddelande att med den nya pressen kan Allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny EU-lag skärper miljökraven på trycksaker som importeras

En politiskt överenskommelse som kan stärka den grafiska branschens rykte i Europa och synen på tryckta produkter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Umpac investerar i offsetpress

Förpackningsföretaget Umpac i Umeå invester i en ny tryckpress.

Det är en Komori i format 720 x 1030 cm med vattenlackverk. Det finns möjlighet att köra UV men den funktionen har man valt att inte aktivera. I ett inlägg på Linkedin berättar man om nyheten.

– För oss är pressen ny, men den kommer senast från Göteborgstryckeriet, berättar vd Torvald Östensson för Branschkoll.

Att inte aktivera UV-enheten är av miljöskäl.

– Jo, det är av miljöskäl. Umpac lade om sin strategi 2015 och har sedan dess jobbat målmedvetet med att bidra till mindre miljöpåverkan i vår produktion, detta har också bidragit till vår tillväxt.

Det har gått bra för Umpac senaste åren och Torvald Östensson berättar mer om behov av investeringar.

– Vi har fördubblat vår omsättning under de senaste fyra åren och detta gör att vi nu behöver investera i en snabbare och effektivare produktion. Och vi kommer att investera ytterligare ett par miljoner under 2023 för att kunna nå vårt mål om en omsättning på 40 miljoner under året. 2021 var omsättningen 28 miljoner.

Tillväxt är en kombination av nya kontrakt och ökning från befintliga kunder.

– Vi levererar idag exempelvis förutom förpackningar även bipacksedlar, etiketter och wellprodukter. Sedan lagerhåller vi även produkter till våra kunder. Framtiden ser vi an med tillförsikt, avslutar Torvald.

redaktionen@branschkoll.se
Annons