Ricoh Europe visar vägen till en koldioxidneutral dokument- och informationshantering

Pressmeddelande 2011-04-04

Ricoh Europe, specialist på dokument- och informationshantering och grafisk produktion, lanserar idag ett program som hjälper företag att optimera sina dokumentflöden genom effektiv energi- och resursanvändning samtidigt som man får möjlighet att kompensera för sina relaterade koldioxidutsläpp. Programmet har certifierats av BSI (British Standards Institution).

Programmet som kallas The Sustainability Optimisation Programme finns tillgängligt som en del av Ricohs MDS-lösningar Managed Document Services. Programmet gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen och den totala ägandekostnaden för mellanstora och större organisationers utskriftsmiljöer med över 30 procent. Genom klimatkompensering kan man därefter neutralisera resterande koldioxidutsläpp.

Programmet är ett ständigt pågående förbättringsarbete i fem steg. Först analyserar Ricoh företagets dokumenthantering och befintlig utrustning för att bedöma aktuell ägandekostnad och koldioxidutsläpp från pappers- och energiförbrukning. I steg två utformas en plan för hur man ska minska både kostnader och koldioxidutsläpp. Tydliga mål sätts upp och i arbetet ingår att optimera utrustning, arbetsflöde och användarnas utskriftsvanor. I steg tre verkställs planen och enheter med energibesparande inställningar som Eco Mode installeras, arbetsflöden optimeras och användare utbildas för ökad miljömedvetenhet och förståelse för hur de ska använda enheterna på ett hållbart sätt. Dessa steg minskar i genomsnitt energiförbrukningen med 36%.

Steg fyra handlar om styrning och en kontinuerlig övervakning av det aktuella koldioxidutsläppet gentemot uppsatta mål. Genom att analysera och kartlägga hur varje utskriftsenhet används kan man kan fortlöpande genomföra förbättringar för att minska koldioxidutsläppet ytterligare.

I slutfasen kompenserar man för det resterande koldioxidutsläppet. Företag kan kompensera för det oundvikliga utsläppet genom utsläppskrediter[1] som genereras via gröna energiprojekt som Ricoh valt att investera i. Resultatet blir en koldioxidneutral utskriftsmiljö.

Generali Switzerland, en del av den globala försäkrings- och finanskoncernen Generali Group som finns med på Fortunes lista över de 500 största företagen i världen, ser redan nyttan av Ricohs program. Företagets årliga utskriftsvolym på 30 miljoner sidor – motsvarande 452 ton koldioxid – kommer framöver att vara koldioxidneutral.

”Lanseringen av the Sustainability Optimisation Programme ligger rätt i tiden med tanke på det ökade trycket på företag att sänka, inte bara sina kostnader, utan också sin miljöpåverkan” säger Yuji Koyanagi Vice President Group Marketing, Ricoh Europe. Arbetsplatser förändras, de drivs av kraftfulla trender – ny teknik, förändringar i befolkningsstatistik, globalisering och annan ekonomisk utveckling – och Ricoh kan hjälpa sina kunder att hantera dessa förändringar. Hållbar resursanvändning är bara ett sätt att bli mer energieffektiv och mer miljömedveten.

Ricoh är en ledande leverantör av innovativa gröna utvecklingsprogram och för sjunde året i rad ett av företagen på Global 100-listan, en lista över de 100 mest hållbara företagen[2] i världen. Med högt uppställda mål för en hållbar energianvändning och minskade koldioxidutsläpp minskar Ricoh sin egen miljöpåverkan och hjälper sina kunder att göra likadant.

Hans Breuker, Chef på BSI, ett certifieringsorgan som levererar standarder och ledningssystem, säger: ”Slutsatsen från våra oberoende revisioner är att Ricohs metoder för analys, kontinuerlig optimering och balansering av koldioxidutsläpp från utskriftsmiljöer är transparent, har baserats på fakta och följer relevanta standarder. Ricoh har utvecklat ett unikt erbjudande till företag som vill förbättra sin energi- och resursförbrukning.”

[1] Utsläppskrediter genereras genom FN-godkända projekt för energieffektivisering i utvecklingsländer.

[2] Global 100 – listan över de 100 mest hållbara företagen i världen. Besök www.global100.org

 

Åtta45 har ny platschef för tryckeriet i Falun

Ämnen i artikeln: Åtta.45

Marcus Wassborn har anställts som verksamhetsutvecklare och ny platschef på Åtta45 i Falun. Han kommer senast från rollen som försäljningschef på Strömberg där han jobbat på olika positioner sedan 2009.

– Det ska bli oerhört roligt och utmanande att få driva och utveckla enheten i Falun. För att få logistiken att fungera kommer jag bo och jobba varannan vecka i Falun och varannan veckan från Nyköping/Stockholm, säger Marcus Wassborn i en kommentar.

Ämnen i artikeln: Åtta.45
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Visutech tar Kyoceras inkjet till Finland

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech

Visutech är nu återförsäljare för Kyoceras inkjet-press – Taskalfa Pro 15000c – i Finland.

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech
redaktionen@branschkoll.se
Annons

En miljon hushåll har ljudboksabonnemang

Ämnen i artikeln: Ljudböcker

Antal hushåll med ljudboksabonnemang passerar för första gången en miljon, enligt en undersökning från Mediavision.

Ämnen i artikeln: Ljudböcker
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Båstadgruppens väg framåt – ska bli mer av en one-stop-shop

Branschkoll har haft ett långt samtal med Båstadgruppens vd Jonas Cedås om vad som står i fokus på bolaget just nu om deras väg framåt.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

ÅF installerade två padelbanor på nya kontoret – nu flockas kunderna

Padel Rickard

En återförsäljare i Stockholm har installerat två padelbanor i anslutning till sitt kontor och därmed fått både nya och gamla kunders uppmärksamhet.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vd-byte hos leverantör

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Först i världen med GOTS-certifierade knappar

buttons knappar
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Blir en norsk mässa i augusti också

Den norska branschförening för profilreklam NBR berättar i ett nyhetsmeddelande att deras branschmässa på Scandic Sjølyst ska hållas i augusti i år.

Mässan har inte ägt rum sedan pandemin bröt ut och kommer hålla på 23-24 augusti från 09 till 16, branschfesten/prisutdelningen Blekksprutens kommer även den genomföras, den firar dessutom 20 års jubileum, mer om festen här.

Ej öppet för slutkund vi förväntar oss att alla respekterar det

I den engelska versionen av nyhetsinlägget om mässan skriver man att:

Det här är en viktig och effektiv mötesplats för hela profilbranschen så skicka inbjudningar till era norska distributörer. Men kom ihåg att bara bjuda in distributörer det här är viktigt och vi förväntar oss att alla respekterar det.

Mer information om mässan samt anmälan hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Peter ”Foppa” Forsberg köper Rizzos skoverksamhet

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Torsten forsätter satsa på pingisen – ska börja tillverka priser

glasblåsning

Svenska Bordtennisförbundet och New Wave Group utökar nu sitt samarbete och tecknar två nya avtal därDestination Kosta blir ”Official Championship Partner” och ”Official Trophy Partner”. Och NWG kommer stödjaSvenska Bordtennisförbundets landslagsverksamhet i form av lägerverksamhet samt priser till tävlingsverksamheten

– Det känns naturligtvis spännande att förstärka banden ytterligare med New Wave Group. Våra landslag har efter senaste tidens framgångar ett ökat exponeringsvärde och då ligger det rätt i tiden med den här typen av partnersamarbete där vi hjälper varandra utveckla våra respektive verksamheter. New Wave Group med bland annat varumärkena Kosta Boda och Destination Kosta känns mycket intressanta och med tanke på SBTF:s långsiktiga målsättning att nå nya målgrupper och växa bordtennisen ser jag stor potential och ett flertal lovande synergieffekter, säger Dennis Lindahl, Svenska Bordtennisförbundets ordförande.

LÄS OCKSÅ: Craft ska klä svenska bordtennis-landslaget

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]