Rejäl kapacitetsökning hos Kartongbolaget – investerar i ny offsetpress

kartongbolaget_joakim_heidelberg

Joakim Johansson är vd för Kartongbolaget.

Kartongbolaget i Helsingborg investerar i en ny offsetpress. De byter ut sin Heidelberg XL75-6L från 2011 och går upp i format och antal färger till en ny XL106-7L.

Den nya pressen och medföljande programvara erbjuder förbättrad automation med 30 procent fler förinställningar. Möjligheten att trycka sju färger innebär en ökad färgrymd med möjlighet att simulera en stor mängd PMS-färger.

– En press som helt motsvarar våra förväntningar, och hjälper oss att utvecklas ytterligare inom vårt segment högförädlade förpackningslösningar. Med kapacitetsökningen och tekniken, kan vi fortsatt generera tillväxt och möta den ökade efterfrågan på våra produkter säger Joakim Johansson som är vd för Kartongbolaget i en kommentar.

Med den nya XL 106-pressen får Kartongbolaget den senaste presstekniken från Heidelberg under hösten. Pressen har möjlighet att köra CMYK plus tre PMS-färger, alternativt börja köra det man kallar ”multicolor”, som är processfärgerna plus tre komplementfärger som gör att man kan täcka stora delar av PMS-skalan med vanliga färger på ett effektivt sätt.

Annons

Uppgraderade storformatare från HP ska skapa nya möjligheter för branschen

Snabbhet, flexibilitet och hållbarhet är ledorden när HP nyligen lanserade nya storformatsskrivare i Latexsegmentet.

HP har lanserat ytterligare en generation av sina Latex-skrivare. Med HP Latex 700 och 800 ökar man produktiviteten med 50 procent genom nya skrivarhuvuden. Samtidigt byter man ut platsen i färgbehållarna till papper och därmed ska tryckerierna kunna minska sin miljöpåverkan. 

Man säger sig också ha tagit fram den vitaste vita färgen i branschen som nu finns i de båda nya maskinerna.

Den två nya serierna finns i fyra varianter.

– När du tänker på HP Latex, ska du föreställa dig att du får en unik förmåga att säga ja till alla kundförfrågningar, oavsett leveranstid och krav på material, sa Guayente Sanmartin på HP vid lanseringen för några veckor sedan.

Vid lanseringen lade man stor vikt vid att visa upp alla de möjligheter som finns med de nya skrivarna. Tryck med den vita färgen och att utbudet av kompatibla material är stort gör att det går att göra det mesta med de nya skrivarna.

Nya skärmaskiner finns nu också som passar till de nya Latexskrivarna.

Hastigheten är upp till 36 kvadratmeter per timme.

Enligt HP ställer tryckerierna nu krav på mer hållbara produkter och därför har man bland annat bytt ut färgpatronerna i plats till kartong.

De nya färgbehållarna är till stor del gjorde av kartong.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tryckeri investerar stort i robotcell

Målet är att bli den effektivaste grafiska aktören.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Robotlyftet hjälper små och medelstora företag med automatisering

Funderat på investera i automatisering? Nu kan du få bidrag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Storfusion inom mjukvara för marknadsföring och print

Man blir tillsammans 170 medarbetare och får en omsättning på över 200 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se
Annons