Uppsala

Region Uppsala söker Grafisk producent

Beskrivning av tjänsten

Den 1 september 2021 bildades en ny gemensam kommunikationsfunktion inom Region Uppsala, med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen består av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation till stöd för Region Uppsalas ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.

Om enheten Webbkommunikation

Som medarbetare i webbkommunikation blir du en del i ett härligt gäng av webbstrateger, webbkommunikatörer och grafiska producenter. Hos oss väntar ett roligt och omväxlande arbete där du verkligen känner att du gör skillnad.
Enhetens uppdrag är både strategiskt och operativt. Vi stödjer såväl ledning som verksamheter i webbkommunikation och grafisk formgivning.

Är du vår nya stilsäkra producent?

Till vårt produktionsteam söker vi nu en driven grafisk producent. Du är en bekväm filmare, fotograf och formgivare som gärna krokar arm med verksamheten och kommunikatörskollegor. Du har förmågan att fånga behov och omvandla dem till tillgängliga och varumärkestrogna produktioner. Du har koll på det senaste inom medieproduktion och tillbörlig programvara.

Din roll

Du kommer inte att arbeta ensam! Tillsammans med engagerade kollegor stödjer du verksamheten med film, fotografi, formgivning och tillgänglighetsanpassning. På plats finns en samordnare för grafisk produktion och de övergripande taktiska frågorna, en dedikerad grafisk producent samt webbkommunikatörer med kunskap och erfarenhet inom grafisk produktion.
Arbetsuppgifter

 • Arbeta med film från manus till textning (även tillgänglighetsanpassa äldre material)
 • Enkla animeringar/illustrationer
 • Designa och tillgänglighetsanpassa vissa dokument av mer viktad karaktär
 • Fotografera och bearbeta bilder

Den kreativa friheten är i många fall stor, i andra fall begränsad och projektens omfattning erbjuder en stor variation. Våra kunder är alla förvaltningar och varumärken inom Region Uppsala, inklusive Akademiska sjukhuset och UL.
För att trivas hos oss har du förmågan att arbeta självständigt, kreativt och vara lyhörd för omgivningen och kundens behov. Du kanske har ett område du brinner lite extra för men du har inget emot att vara allround och kan enkelt ställa om mellan att exempelvis designa grafiska element och texta film.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en bakgrund inom grafisk produktion och filmproduktion samt motion graphics. Du har mycket goda kunskaper i Adobe-sviten, framför allt Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects och Premiere Pro. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av 3D-grafik och animering.
Du är bekväm med att arbeta i hela kedjan av en produktion, till exempel fota, filma och klippa samt hantera efterproduktion.

Vad vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Regionkontorets centrala kommunikationsavdelning och enheten Webbkommunikation i Uppsala.

Tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt.
Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.

Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad.

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 27 november.

Välkommen med din ansökan!

Krav

 • Relevant högskoleutbildning eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Minst fem års erfarenhet av bred grafisk produktion
 • Goda kunskaper i Adobe Creative Suite
 • Goda kunskaper i grafisk design, såväl print som digitalt
 • Goda kunskaper i filmproduktion; manus, film, klippning, textning

Meriterande

 • God känsla för UX och design
 • Goda kunskaper i tillgänglighet (WCAG 2.1) och klarspråk
 • Bakgrund som illustratör eller erfarenhet av enkel animation
 • Bekväm i att tillföra voice over
Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Horizon krokar arm med robot på Scanpack

Förpackningsmässan Scanpack i Göteborg är tillbaka efter pandemin och den 4-7 oktober öppnar man dörrarna. En av utställarna är Horizon som i år har krokat arm med robottillverkaren Omron i sin monter för att visa smarta lösningar inom efterbearbetning.

Scanpack är för dig som är involverad i förpackningens värdekedja, från koncept och design till produktion och logistik.

Horizon på Scanpack

– Inom förpackningsindustrin används sedan ett tiotal år tillbaks våra falsmaskiner för farmaceutisk falsning av bipacksedlar, stansmaskiner för förpacknings- och skyltproduktion, boklimbindning och broschyrhäftning för instruktions böcker med mera, säger Paul Jakobson på Horizon.

Genom att arbeta med robotar i efterbehandlingen så kan operatören koncentrera sig på små justeringar och kontrollera kvaliteten istället för att göra repetitiva uppgifter som att lasta i och ur material.

Robotar för samarbete

– När det gäller Omron så visar vi en kollaborativ robot som kan göra olika former av iläggning eller avlägggning i maskinsystemen, säger Paul Jakobson.

Horizon och Omron fins i monter A03:22.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Grafiskt uppköp i Skellefteå

redaktionen@branschkoll.se
Annons

”Det kommer bli alltmer komplicerat och resurskrävande att upphandla grafisk produktion och tryck”

Trycksaksförmedlare informerar om läget i pappersbranschen – och ger sina råd till trycksaksköparna – och därmed också till tryckerierna.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sveriges Tidskrifter med seminarium om ”papperskrisen”

Printpool och Kapero är inbjudna som experter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons