Logga in

Producerar skyddsvisir – ska skänkas till vården

08 april, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Företaget räknar med att i första omgången skänka 3.000 skyddsvisir till vårdpersonal runt om i landet.

Hos Skyltmax fabrik i Landvetter utanför Göteborg ställer nu de anställda upp för att kunna tillverka båda skyltar och skyddsvisir. En del av de anställda som hjälper till använder till och med sin permitterade tid för att tillverka, montera och skicka visiren.

Läs också: Snabbväxande och mycket lönsamt svenkt tryckeri hoppar på affisch-tåget

– Vi har nu tagit fram en prototyp på skyddsvisir som är enkel och funktionell. Just nu testas den av vänner inom vården som jobbar med coronasmittade patienter, detta för att säkerställa att visiret fyller sin funktion och se om det finns förbättringar att göra. Den största utmaningen har varit att få tag på material till visiren som börjar bli en bristvara. Men vi har nu lyckats lägga en order på ett material som skickas från Tyskland. Detta material ska räcka till 3.000 visir som vi hoppas kunna tillverka på tre veckor, säger Skyltmax vd John Eskilsson i ett pressmeddelande.

Det mesta går att göra i huset

Förutom utmaningen med att få tag på material till visiren tycks Skyltmax kunna göra det mesta själva. De använder sina industriella skärmaskiner för att skära ut plasten som sedan monteras ihop med en självhäftande skumgummilist och ett resårband.

– Det är tack vare våra engagerade medarbetare som vi kan genomföra detta projekt. Vi försöker gemensamt ta ansvar i samhället och bidra med det vi kan göra för att sjukvårdspersonalen ska ha de förutsättningar som krävs för att hantera krisen. Det är dom som gör det viktigaste jobbet i samhället just nu, avslutar John.

Så här ska Messe Düsseldorf Covidsäkrar Drupa – ansiktsmask blir obligatorisk

(Bild: Drupa)

Drupa gör nu allt för att kunna genomföra mässan.

Heidelberg överger Drupa

Heidelberg ställer in sitt deltagande på Drupa nästa år.

Största tryckeriupphandlingen avgjord i domstol

Förvaltningsrätten i Stockholm (Bild: wikimedia.org)

Trycksaker för i runda slängar 150 miljoner kronor årligen står på spel och nu har domstol avgjort utgången. Men domarna kan överklagas.

Fespa flyttas fram igen – tajt grafisk mässvår väntar

Fespa i Madrid blir inte av i oktober 2020 på grund av riskerna med den globala pandemin. Nu blir det tätt bland mässorna till våren. (mer…)

Modetidningen Vogue startar i Norden – ska återinföra kraften i att ha en prenumeration

Martina Bonnier, tidigare chefredaktör för Damernas Värld, startar Vogue Scandinavia nästa år.

Tryckeri förvärvar konkursbo och börjar trycka på textil – ”Vi har spänt bågen hårt”

Europas långsamma återhämtning – Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v25)

Vecka 25: Europas grafiska företag återhämtar sig allt mer från Coronakrisen men fortsatt extremt tufft i England och Italien. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Strålfors rekryterar ny försäljningschef

Erika Hjertén blir ny Head of Sales på Strålfors (mer…)

Ink n Art gör storsatsning på förpackningar

Jesper Hammarstrand är vd för Ink n Art och en av de som drivit den nya satsningen på förpackningar. (Bild: Pacsome)

Produktmedia-återförsäljaren och tryckeriet Ink n Art i Göteborg gör nu en storsatsning på förpackningar med det nya bolaget och varumärket Pacsome. (mer…)