PRINTNext – en konferens om framtidens trycksaker

Bloggen: Branschkoll är en av initiativtagarna till en helt ny konferens om framtidens trycksaker som håller på att ta form. Effekt, innovation och samspelet med digitala medier kommer att stå i fokus. Målgruppen är alla som vill ligga i framkant när det gäller att på smartast sätt kombinera tryckta och digitala medier för att få största möjliga effekt av sin marknadsföring.

Konferensen arrangeras av Wednesday Relations som är ett nätverk för alla som jobbar med marknadsföring, kommunikation och försäljning. Man arrangerar löpande olika typer av konferenser och seminarier för sina 12.000 medlemmar. Branschkoll ansvarar för programmet och undertecknad kommer att ta fram relevanta case och ämnen som ska presenteras på scenen under dagen.

PRINTNext går på Summit i Stockholm den 6 februari nästa år.

Varför en konferens om trycksaker?

Det händer oerhört mycket intressanta saker i den grafiska branschen samtidigt som företagen som använder trycksaker i sin kommunikation inte är helt uppdaterade på möjligheterna. Ett stort problem är att grafisk bransch har svårt att nå ut till användarna av trycksaker med alla de nya möjligheter som växer fram. Inget konstigt med det – det finns inte en enda ”kommunikatör” som fått mer tid till kompetensutveckling under de senaste åren.

Det finns också ett stort behov för den grafiska branschen att träffa varumärkesägare – sina kunder – för att diskutera utmaningarna man har i sin kommunikation med marknaden. PRINTNext blir en plattform för detta.

Wednesday Relations har 12.000 personer i sitt nätverk som alla jobbar inom områdena marknadsföring, kommunikation och försäljning. Dessa personer har mycket att tjäna på att lära sig mer om möjligheterna med tryckt kommunikation och Wednesday Relations har ett bra rykte bland sina medlemmar att alltid leverera ett högt värde på sina konferenser.

Därför är det så spännande att få göra den här konferensen tillsammans med dem. Den kan göra stor skillnad för de grafiska företag som vill vara delaktiga och den kommer att leverera ett högt värde till de marknadsförare och kommunikatörer som kommer till Berns i början av nästa år.

I ett pressmeddelande tidigare i veckan berättade vi mer om upplägget.

PRINTNext – En helt ny konferens om framtidens tryckta medier

Pressmeddelande från Wednesday Relations och Branschkoll 2013-09-12

En helt ny konferens om framtidens trycksaker håller på att ta form. Det är Wednesday Relations som är i gång med planeringen av PRINTNext som arrangeras på Berns i Stockholm i början av nästa år. Det kommer att handla om trycksakens styrkor i en allt mer digital värld.

Effekt, mätbarhet och samspelet med digitala medier kommer att vara i fokus under dagen som vänder sig till alla som vill ligga i framkant när det gäller att på smartast sätt kombinera tryckta och digitala medier för att få störst avkastning från sin marknadsföring.

– Trycksaker är fortfarande väldigt viktiga inslag i många företags marknadsföring och kommunikation och det händer mycket innovativa saker på området. Det tänker vi lyfta fram på PRINTNext, säger Mats Gustafsson, vd på Wednesday Relations, i en kommentar.

Målgruppen är alla som använder trycksaker på Sveriges företag, så som marknadschefer, kommunikatörer och inköpare.

– När det mesta idag handlar om nya möjligheter inom digital marknadsföring och försäljning är det extra kul att vi nu gör en satsning inom print, fortsätter Mats.

Programmet utvecklas i samarbete med omvärldsbevakningstjänsten Branschkoll som sedan 2010 har jobbat nära den grafiska branschen med utveckling av nya lösningar som bygger på det tryckta mediet. Det finns få aktörer som bättre kan hitta rätt företag, case och personer att berätta om nya innovationer och trender inom området.

– Den grafiska branschen är kanske den som påverkas allra mest av den digitala utvecklingen och detta driver på innovationshastigheten kraftigt, säger Ola Karlsson som har startat och driver Branschkoll. Det finns oerhört mycket att berätta om möjligheterna med tryckt kommunikation som helt enkelt är okänt för marknadsförare – de som kommer till PRINTNext får ett försprång mot sina konkurrenter.

För mer information välkommen att kontakta:

Mats Gustafsson, Wednesday Relations
mats.gustafsson@wednesdayrelations.org
0705-31 88 32

Ola Karlsson, Branschkoll
ola@branschkoll.se
0705-66 09 52

Om Wednesday Relations

Wednesday Relations är ett professionellt nätverk med strax över 12 000 medlemmar verksamma inom marknadsföring, försäljning, sälj & CRM. Majoriteten (60 procent) av medlemmarna är beslutsfattare. Under Wednesdays flagg anordnas ett sjuttiotal seminarier på året i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi gör bland annat Google Analytics Conference, tillsammans med Google, årligen och har ett flertal återkommande konferenser av det större slaget.
www.wednesdayrelations.org

Om Branschkoll

Omvärldsbevakningstjänsten Branschkoll följer utvecklingen av det tryckta mediet och hjälper beslutsfattare i trycksakens värdekedja att ha koll på och ligga i framkant av branschen. Beslutsfattare på grafiska företag, materialleverantörer och större trycksaksköpare har sedan 2010 haft koll på utvecklingen med hjälp av Branschkoll.se och tillhörande nyhetsbrev.

Xerox kommer inte till Drupa – hallen på väg att bli uppbokad av andra

drupa16 jv9325
Ämnen i artikeln: Xerox

Förra veckan publicerades utställarlistan – och hallplanen för Drupa nästa år – och då visade det sig att Xerox drar sig ur mässan.

Ämnen i artikeln: Xerox
redaktionen@branschkoll.se

Han tar över vd-stolen på Nordic Carton

eric blix Nordic Carton
Ämnen i artikeln: Nordic Carton

Erik Blix blir vd på Malmöföretaget från och med den 2 oktober.

Nordic Carton som är leverantör av kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny vd.

Erik har lång erfarenhet som vd för tillverkande företag, han har bland annat jobbat på Nederman och Heatex AB. Närmast kommer han från Regstans Produktion AB där han var vd och jobbat med omfattande expansionsprojekt inom verkstadsindustrin.

– Det sker stora förändringar inom förpackningsbranschen drivet av att varumärkesägare ställer höga krav på hållbara förpackningar. Det skall bli mycket spännande att få ansvar för ett företag som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från svensk skog, säger Erik i ett meddelande.

Nordic Carton har under de senaste åren haft en stark tillväxt och utvidgat såväl sina kommersiella ambitioner som den tekniska kompetensen.

– Ambitionen är att fortsätta växa och bygga ett företag som ligger i framkant med förpackningar till de marknadssegment som vi valt att serva med våra produkter och kompetens, avslutar Erik.

Nuvarande VD Claes-Göran Vigstrand går nu i pension.

– Vi tackar Claes-Göran för de mycket stora insatser han gjort under sina år på företaget och önskar honom all lycka till i framtiden, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Erik, säger Per Lundeen, styrelseordförande i Nordic Carton.

Ämnen i artikeln: Nordic Carton
redaktionen@branschkoll.se

Gratis kurs i AI – programmera ditt företag in i framtiden

MY AI

”Det här är en omtumlande utveckling – för den som är med på tåget finns chans till många nya affärsmöjligheter.”.

AI bryter igenom inom allt fler områden. Inte bara texter och bilder utan nu även inom programmering. Detta öppnar upp för långt fler yrken och branscher att på egen hand bygga egna appar och datorlösningar.

Be AI skriva ett program, så svarar den inom några sekunder inte bara med programkoden utan också med instruktioner om var och hur du lägger in koden för att det ska fungera.

– AI kommer inte ta ditt jobb, men någon som kan AI kommer göra det, säger Claes Magnusson som är rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Under hösten erbjuder Malmö Yrkeshögskola en kort distansutbildning inom AI-assisterad programmering och moderna programspråk. Kursen är godkänd, kostnadsfri och upplagd så att det går att fortsätta arbeta samtidigt med studierna.

– Det här är en omtumlande utveckling, säger Claes Magnusson, som kommer visa möjligheterna på Print Next 30 november. Allt är inte perfekt ännu, men vi vet alla hur snabbt utvecklingen går. För den som är med på tåget finns chans till många nya affärsmöjligheter. 

En företagare behövde ett nytt bokningssystem vilket denne kunde skapa på femton minuter. Att få fram kod för en enklare app för AppleWatch tog under 180 sekunder.

– Som med annan AI är inte allt perfekt ännu, men vi vet hur snabbt utvecklingen kommer att gå, säger Claes Magnusson. Börja fundera redan nu hur dessa möjligheter kommer påverka dig, ditt yrke och din verksamhet.

Utbildningen startar den 9 november och du anmäler dig på my.se/mp

redaktionen@branschkoll.se

Tryckerikoncern gör storsatsning på profilprodukter i Sverige

Scandinavian Print Group

”Vi är på gång med en ny business i Sverige – i oktober trycker vi på gasen”

redaktionen@branschkoll.se

Högskola har valt två tryckerier

Uppskattade maxvärdet är satt till 5,6 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se

Fredrik Ståhl är ny vd för Boxon Group

Fredrik Stahl Boxon 1800
Ämnen i artikeln: BoxonEtikett

Han kommer senast från Armatec och tjänsten som koncernchef.

Fredrik Ståhl nu blir vd för Boxon Group startade i branschen som förpackningskonstruktör redan 1989 och har alltså en lång erfarenhet av förpackningsbranschen.

I sin nya roll tar han med sig både erfarenhet, en djup förståelse för branschen och viljan att bidra till företagets kultur och utveckling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi går in i en väldigt spännande fas med tillväxt, hållbarhet, innovation och ett värdeadderande erbjudande på agendan och ser fram emot ännu en framgångsrik tillväxtresa där Fredrik är rätt person att leda oss, säger Anders Yllfors, Styrelseordförande för Boxon.

– Jag lockas av kreativiteten som krävs för att ständigt hålla sig relevant för kunderna i en bransch som genomgått stora förändringar under mina snart 30 år i branschen. Boxon har byggt upp en imponerande plattform som jag hoppas och tror mig kunna bidra till att utveckla ytterligare, avslutar Fredrik Ståhl som alltså är ny vd för Boxon.

Ämnen i artikeln: BoxonEtikett
redaktionen@branschkoll.se

De letar tryckeri för kuponger till ett värde av 25 miljoner

Avtalstiden kan uppgå till fyra år.

redaktionen@branschkoll.se

Tryckerifusion i Oslo – Merkur köper kollega

Oslo

Kommer att omsätta 185 miljoner norska kronor.

redaktionen@branschkoll.se

Prishöjningar på storformatsprodukter

Upp mellan 3 och 12 procent.

redaktionen@branschkoll.se

Dataline förvärvar finskt grafiskt affärssystem

Dataline
Ämnen i artikeln: Dataline

Mjukvaruföretaget Dataline har köpt Arkki av det finska mjukvaruföretaget Loiston.

Förvärvet är en del av Datalines strategi att stärka sin position på den nordiska marknaden. Arkki är en aktör inom ERP-lösningar för den finska tryckindustrin och erbjuder bland annat funktioner för kalkylering, administration och produktionsflöden.

Dataline säljer sin egna lösning Multipress som i Finland används av flera grafiska företag – bland annat ett av de största – Punamusta, skriver man i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln: Dataline
redaktionen@branschkoll.se