PRINTNext – En helt ny konferens om framtidens tryckta medier

Pressmeddelande från Wednesday Relations och Branschkoll 2013-09-12

En helt ny konferens om framtidens trycksaker håller på att ta form. Det är Wednesday Relations som är i gång med planeringen av PRINTNext som arrangeras på Berns i Stockholm i början av nästa år. Det kommer att handla om trycksakens styrkor i en allt mer digital värld.

Effekt, mätbarhet och samspelet med digitala medier kommer att vara i fokus under dagen som vänder sig till alla som vill ligga i framkant när det gäller att på smartast sätt kombinera tryckta och digitala medier för att få störst avkastning från sin marknadsföring.

– Trycksaker är fortfarande väldigt viktiga inslag i många företags marknadsföring och kommunikation och det händer mycket innovativa saker på området. Det tänker vi lyfta fram på PRINTNext, säger Mats Gustafsson, vd på Wednesday Relations, i en kommentar.

Målgruppen är alla som använder trycksaker på Sveriges företag, så som marknadschefer, kommunikatörer och inköpare.

– När det mesta idag handlar om nya möjligheter inom digital marknadsföring och försäljning är det extra kul att vi nu gör en satsning inom print, fortsätter Mats.

Programmet utvecklas i samarbete med omvärldsbevakningstjänsten Branschkoll som sedan 2010 har jobbat nära den grafiska branschen med utveckling av nya lösningar som bygger på det tryckta mediet. Det finns få aktörer som bättre kan hitta rätt företag, case och personer att berätta om nya innovationer och trender inom området.

– Den grafiska branschen är kanske den som påverkas allra mest av den digitala utvecklingen och detta driver på innovationshastigheten kraftigt, säger Ola Karlsson som har startat och driver Branschkoll. Det finns oerhört mycket att berätta om möjligheterna med tryckt kommunikation som helt enkelt är okänt för marknadsförare – de som kommer till PRINTNext får ett försprång mot sina konkurrenter.

För mer information välkommen att kontakta:

Mats Gustafsson, Wednesday Relations
mats.gustafsson@wednesdayrelations.org
0705-31 88 32

Ola Karlsson, Branschkoll
ola@branschkoll.se
0705-66 09 52

Om Wednesday Relations

Wednesday Relations är ett professionellt nätverk med strax över 12 000 medlemmar verksamma inom marknadsföring, försäljning, sälj & CRM. Majoriteten (60 procent) av medlemmarna är beslutsfattare. Under Wednesdays flagg anordnas ett sjuttiotal seminarier på året i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi gör bland annat Google Analytics Conference, tillsammans med Google, årligen och har ett flertal återkommande konferenser av det större slaget.
www.wednesdayrelations.org

Om Branschkoll

Omvärldsbevakningstjänsten Branschkoll följer utvecklingen av det tryckta mediet och hjälper beslutsfattare i trycksakens värdekedja att ha koll på och ligga i framkant av branschen. Beslutsfattare på grafiska företag, materialleverantörer och större trycksaksköpare har sedan 2010 haft koll på utvecklingen med hjälp av Branschkoll.se och tillhörande nyhetsbrev.

Nystartad grafisk koncern gör nytt förvärv – söker vd och fler bolag att köpa

Print group

Växer med ytterligare en grafisk verksamhet i samma koncern.

redaktionen@branschkoll.se

Lagom mix i marknadsföringen skapar bäst effekt – visar ny svensk forskningsrapport

100 watt 1800

Vilken typ av kommunikation driver bäst effekt? Här är svaret och marknadsföring offline står starkt. Mycket starkt.

redaktionen@branschkoll.se

Svensk bild-app med eget tryckeri i samarbete med telekombolag

Når 29 miljoner användare genom partnerskapet.

redaktionen@branschkoll.se

Detta är en fossilfri transport

Postnord leverans 1800
Ämnen i artikeln: Postnord

Branschöverenskommelse definierar konceptet – ska eliminera otydliga och missvisande miljöpåståenden.

Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Postnord först med Svanenmärkta e-handelstransporter

Postnord svanen
Ämnen i artikeln: Postnord
Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Pressbyråns affischer blev viral succé

Pressbyran Kanelkampanj 2023 1800

Pressbyråns senaste kampanj för kanelbullens dag blev en total succé. Först stals affischer på stan – nu säljs en kollektion på auktion.

Resumé skrev i förra veckan om kampanjen som ”utsatts för stöldvåg”.  Byrån Åkestam Holst hade gjort en pastisch av fransk parfymreklam och det gillades av passerande som helt enkelt tog med sig affischerna hem.

– Responsen har varit fantastisk, även med Pressbyrå-mått mätt. Många kunder har hört av sig och efterfrågat materialet eller de digitala filerna för att kunna skriva ut själva. Att våra utomhusaffischer är så här heta är ovanligt även för oss, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige till Resumé.

Säljs på Tradera

Nu säljs de fyra motiven på Tradera – tryckta exklusivt och inramade för att kunna hängas upp på väggen direkt. Pengarna från det vinnande budet doneras till Håll Sverige Rent.

Du hittar auktionen här.

Tomma ramar pa tunnelbanan 1800
Tomma ramar i rulltrapporna. Bild: Pressbyrån
redaktionen@branschkoll.se

Plockmatic anställer marknadschef

John Elliot 20230926 135851987 iOS 1800
Ämnen i artikeln: Plockmatic

Plockmatic Group har utsett John Elliot att ansvara för koncernens marknadsföring.

Rekryteringen sker i en viktig fas för företaget som fortsätter att expandera globalt, skriver man i ett pressmeddelande.

John Elliot har över 17 års erfarenhet av B2B-marknadsföring och kommer senast från en roll som marknadschef på 3nine AB.

– Jag ser fram emot att bidra till företagets globala expansion och stärka dess varierade varumärkesportfölj, säger John Elliot.

Ämnen i artikeln: Plockmatic
redaktionen@branschkoll.se

Visual Art tecknar avtal med Alko för digitala skärmar i butik

Visual art 1800
Ämnen i artikeln: Visual Art

Visual Art har ingått ett avtal med Alko, den finska statsägda alkoholförsäljaren, för att modernisera och förbättra företagets digitala medienätverk i butikerna. Avtalet, som har ett årligt värde på cirka 150 000 euro, kommer att se Visual Art konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland.

– På bara fyra veckor kunde vi konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland till Signage Player, säger Andreas Ström, Chief Revenue Officer på Visual Art Group i ett pressmeddelande.

Visual Art kommer att hantera underhållet av det digitala medienätverket och vidareutveckla mjukvaruplattformen Signage Player, medan Fite (som man vann upphandlingen tillsammans med) tar ansvar för utrustningsunderhåll och nya skärminstallationer.

Ämnen i artikeln: Visual Art
redaktionen@branschkoll.se

Zetadisplay förvärvar österrikiska Peakmedia

Malmö-baserade Zetadisplay har köpt Peakmedia, ett framstående digital signage-företag i Österrike. Affären, som finansieras genom Zetadisplays befintliga lånefaciliteter, syftar till att stärka företagets närvaro i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Zetadisplays vd, Per Mandorf, framhåller att förvärvet kompletterar företagets tillväxtstrategi i DACH-regionen. Peakmedia, som har kunder även i södra och östra Europa samt på Balkan, tillför en attraktiv kundportfölj och möjligheter till gemensamma tillväxtinitiativ.

För Peakmedia är affären en del av deras tillväxtstrategi och en möjlighet att stärka sin marknadsposition. Företaget kommer initialt att fortsätta under sitt nuvarande varumärke som en del av ZetaDisplay.

Peakmedia grundades 2012 och har nu cirka 9.000 aktiva licensierade installationer. De erbjuder en rad tjänster som spänner från konceptdesign till installation och innehållsproduktion inom digitala skyltar enligt ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Allt tuffare läge för nyhetstidningar på papper

Dagstidning

Kvällstidningarna slutar med söndagstidning på papper – och i glesbygden är den helt på väg bort. Slutet för nyheter på papper närmar sig. Vissa aktörer håller hårdare i papperet än andra.

redaktionen@branschkoll.se