Konica Minolta gör uppsägningar i Europa och Norden

I ett pressmeddelande bekräftar bolaget att 215 personer – fördelat på knappt tio länder i Europa inklusive Sverige – kommer sägas upp.

I april gjorde bolaget ett uttalande om att de skulle se över back-office på sälj- och finansavdelningarna, för att ”definiera en mer effektiv organisationsstruktur”. Och nu berättar bolaget i ett pressmeddelande att de de facto kommer göra uppsägningar.

Åtgärderna är enligt bolaget en blandning av optimering, situationen på printmarknaden och för att utveckla bolagets roll som en leverantör av IT-tjänster.

Genpact som är ett konsultfirma med fokus på digital transformation kommer bistå Konica Minolta i deras digitala omställning. Totalt är det 215 heltidstjänster som försvinner, och ska enligt Konica, ersättas med motsvarande digital kapacitet. Detta arbete kommer alltså skötas av Genpact. Ursprungligen befarade bolaget att det var 250 tjänster som skulle försvinna.

De drabbade länderna är Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna samt bolagets europeiska huvudkontor.

 

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se