Konica Minolta gör uppsägningar i Europa och Norden

I ett pressmeddelande bekräftar bolaget att 215 personer – fördelat på knappt tio länder i Europa inklusive Sverige – kommer sägas upp.

I april gjorde bolaget ett uttalande om att de skulle se över back-office på sälj- och finansavdelningarna, för att ”definiera en mer effektiv organisationsstruktur”. Och nu berättar bolaget i ett pressmeddelande att de de facto kommer göra uppsägningar.

Åtgärderna är enligt bolaget en blandning av optimering, situationen på printmarknaden och för att utveckla bolagets roll som en leverantör av IT-tjänster.

Genpact som är ett konsultfirma med fokus på digital transformation kommer bistå Konica Minolta i deras digitala omställning. Totalt är det 215 heltidstjänster som försvinner, och ska enligt Konica, ersättas med motsvarande digital kapacitet. Detta arbete kommer alltså skötas av Genpact. Ursprungligen befarade bolaget att det var 250 tjänster som skulle försvinna.

De drabbade länderna är Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna samt bolagets europeiska huvudkontor.

 

De höjer priserna på offsetplåt igen

redaktionen@branschkoll.se

Scandinavia Print Group köper stort Köpenhamnstryckeri

En av Danmarks större grafiska aktörer köps upp av Scandinavian Print Group.

redaktionen@branschkoll.se

Emballator stor-investerar i ny tryckpress

Investerar 60 miljoner kronor i Ulricehamn och nu leter man efter fler företag att förvärva ute i Europa.

redaktionen@branschkoll.se

Startup tillverkar helt nedbrytbart förpackningsmaterial av svamp – flera stora varumärken bland kunderna

redaktionen@branschkoll.se