Print och digital kommunikation i symbios – lär dig mer om hur du hjälpa dina kunder

Innovation Day

Grafiska företag måste jobba mer med sina kunder och digitala kommunikationskanaler. Annars kommer kunderna att leta sig vidare till andra teknikleverantörer som kan hjälpa dem i deras utveckling.

Med detta som bakgrund bjuder Canon in sina kunder till en ”Innovation Day” den 20 oktober där kundkommunikation på olika plattformar är i fokus. Detta gör man tillsammans med mjukvaruföretaget Quadient.

Man kommer att visa möjligheterna med Quadients system för kommunikation som sker på mottagarnas villkor. Print och digital kommunikation i samverkan och som analyseras och styrs från ett och samma system.

Kunderna vill ha lösningar som inte bara är papper och därför jobbar print-företagen allt mer med de här lösningarna. Under dagen blir det en blandning av internationella keynotes och exempel på svenska och nordiska företag som jobbar med Quadients lösningar både i digitala kanaler och i print.

I ett av inslagen under dagen kommer Jens Börlin från CGI tillsammans med Canon att berätta och förklara hur CGIs kunder använder verktyget Quadient Interactive för att kommunicera effektivt över flera kanaler.

Läs också: Ett företag som nyligen investerat stort i Quadient Inspire är Åtta45 i Stockholm, vilket du kan läsa mer om här.

Analysföretaget IDC kom nyligen med en rapport kring verktyg för det man kallar ”Dynamic Delivery of Multichannel Personalized Experiences”. I rapporten hamnar Quadient Inspire längst upp till höger och utnämns till ”leader” i segmentet före företag som Adobe, Oracle och XMPie.

– Bakom eventet står Canon som en drivande partner utifrån våra kunders önskemål om att lära sig mer om ämnet, berättar Ulf Nilsson som jobbar med CXM-lösningar (Customer Experience Communication) på Canon.

Från tryckeri till teknikpartner

För att kunna investera i den här typen av lösningar behövs både pengar och mycket ny kompetens. Den handlar om att bli en teknikpartner snarare än ett tryckeri.

Ett första steg i detta är att skaffa sig kompetens – till exempel genom att lägga en dag på att lyssna på andra som redan tagit steget.

”Innovation Day” går på Grand Hotell i Stockholm den 20 oktober.

Läs mer om eventet här.

Annons

Sia vinner internationellt pris för sin merch-kampanj framtagen av Marc

Ämnen i artikeln: Marc

Sias omåttligt populära ”Glassbåten” har vunnit priser för de produktmedia-baserade kampanjer bolaget gjorde i somras med hjälp av Marc.

Sia Glass har vunnit ett internationellt branschpris, alltså en glasspris! Närmare bestämt så har namnhärliga The International Ice Cream Consortium utsett bolagets kampanjSommarglassbåten till årets bästa marknadskampanj.

Kampanjen hade två beståndsdelar, dels så släppte man en ny smak på glassbåten i smaken Hallon & Vit Choklad, det här gjordes i kombination med en kollektion av merch som Göteborgsbaserade bolaget Marc och reklambyrån Welcome hjälpt Sia att ta fram. Där inte minst en lyxig badrock var en del av den lyckade kollektionen.

– Det är kul att något så unikt svenskt kan vinna fina priser ute i världen, det känns väldigt hedersamt och prestigefyllt, säger Dan Bengtsson på Sia i ett pressmeddelande.

Hör Charlotte Ericsson vd på Marc berätta mer om arbetet bakom kampanjen i Branschkollpodden:

Ämnen i artikeln: Marc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

PODD: Tredje generationens produktmedia – Charlotte Ericson, vd och projektledare på Marc

Ämnen i artikeln: Marc

I det senaste avsnittet av Branschkollpodden pratar vi med Charlotte Ericson som tillsammans med sin bror Johan driver produktmediabyrån Marc i Göteborg. Man är den tredje generationen i bolaget som grundades på 30-talet.

Vi pratar bland annat om hur man utvecklar den nya tidens hållbara produkter och Charlotte berättar om många spännande och inspirerande uppdrag och hur man jobbar med dessa.

Lyssna nedan, på Spotify eller Apple Podcasts.

Ämnen i artikeln: Marc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny matchmaking-site för småföretagare – ”som Tinder”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ska svenska hamnar uppdateras – för ett fossilfritt transportsystem

Ämnen i artikeln: Logistik

90 procent av Sveriges import/export passerar en hamn.

Ämnen i artikeln: Logistik
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ger sig Greenpeace på reklambyråer som hjälper varumärken med greenwashing

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Torsten planerar att bygga stor idrottshall i Kosta

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Region upphandlar konsult för inköp av profilprodukter och trycksaker

Uppdraget består av rådgivning och leverans av tryckeriprodukter, profilprodukter samt give aways. I tryckeriprodukter ingår även kuvert och blanketter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Dansk print- och profilaktör startar i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rise anordnar kostnadsfri kurs – ta reda på vad dina produkter innehåller

Den 8 december håller Rise en kostnadsfri grundkurs för dig som vill lära dig mer om kemikalier i dina varor/produkter.

Kursen är digital och är 3,5 timmar.

Som företag är det ditt ansvar att veta om de produkter du sätter på marknaden innehåller skadliga kemikalier. Men hur vet du om en vara innehåller farliga ämnen? Vilka kemikalier är det egentligen som ska fasas ut? Substitutionscentrums grundkurs är till för dig som vill komma igång och arbeta med kemikalier i dina varor

Läs mer och anmäl dig här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Fyra av fem nordbor litar inte på grön marknadsföring enligt ny studie

Även oberoende tredjepartscertifieringar har problem med tilliten. Så här tycker konsumenter i Norden om hållbar konsumtion.

redaktionen@branschkoll.se
Annons