Print Next växer med Nopa som ny medarrangör

Print Next 2020

Den grafiska branschens framtidsevent Print Next växer vidare med nätverket Nopa som ny medarrangör. Tillsammans med Grafkom och Grafiska Företagen – som startade Print Next för två år sedan – samlar man den 7 maj 2020 en ännu större del av den nordiska och baltiska grafiska branschen för att diskutera framtidens grafiska tjänster och företag.

– Nopa är en mycket stark aktör för de största tryckerierna med verksamhet i Norden och Baltikum och tillsammans kommer Print Next att bli ännu bättre på att hjälpa grafiska företag att se vad framtiden har att erbjuda för branschen, säger Magnus Thorkildsen, partner på Grafkom.

Håvard Grjotheim som leder arbetet med Print Next för Nopas del är nöjd med samarbetet.

– Den grafiska branschen behöver en enad och stark röst i tider då grafiska produkter både utmanas av digitala alternativ men samtidigt också kan skapa enorma värden för kunderna om de används på rätt sätt. Min vision är att Print Next kan vara en väg mot att göra branschen starkare, säger Håvard Grjotheim, vd på Scandbook.

Planeringen är redan i full gång och fokus på nästa års Print Next blir att med olika vinklar få fram vad som kommer att krävas för att lyckas inom områden som hållbarhet, teknologi och affärsmannaskap.

– Print Next har utvecklats snabbt från ett svenskt till nordiskt möte för branschen vilket är helt rätt i en tid då både kunder och branschen blir mer global samtidigt som man bygger starkare lokala samarbeten med sina kunder. Frågor som hållbarhet och affärsmannaskap är helt avgörande för att nå framgång de kommande åren, säger Ravindra Parasnis, vd, Grafiska Företagen.

Mer information kommer i början av nästa år, skriver man i ett meddelande.

Läs mer om arrangörerna på grafkom.se, grafiska.se och nopa.nu.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se