Logga in

Print Next: Nytt nordiskt event för grafisk bransch

01 februari, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Det helt nya eventet Print Next 25-26 april ska inspirera och leda grafiska branschen till framgång. Eventet ska bli det största som tar sig an grafiska branschens utmaningar – inte bara affärsmässigt och tekniskt – utan också med ett större geografiskt perspektiv.

Läs mer: På grafkom.se/printnext18 finns mer information

SWOT-analyser, tv-studio och nätverkande

Print Next arrangeras av Grafkom och Grafiska Företagen gemensamt och det blir tre seminariespår, en tv-studio och mycket nätverkande.

– Vi kommer inte bara att ha ett 20-tal spännande personer på de tre scenerna – utan ska också försöka hjälpa deltagarna att ta till sig all den kunskap som talarna delar med sig av, säger Magnus Thorkildsen som är ny på nätverket Grafkom som är en av de två arrangörerna av Print Next.

Magnus berättar att första dagen ska inledas med en snabbkurs i att göra en swot-analys. Tanken är att inspirera deltagarna att för varje talare man lyssnar på tänka igenom konsekvenserna för det egna företaget.

– Allt handlar om att se möjligheter, säger Ulf Sunnberg som är ordförande i Grafkom och initiativtagare till det nya greppet med att få alla deltagare att tänka igenom vilka möjligheter – och vilka hot som uppstår i och med de trender som talarna kommer att prata om.

Man måste och tänka ett steg till – och fundera på styrkor och svagheter i sitt eget företag – för att sedan kunna ta rätt beslut för sitt företags utveckling.

De första fyra talarna är offentliggjorda:

  • John Hassler, Ekonomiprofessor, ledamot i kommittén som utser nobelpristagaren i ekonomi
  • Anders Wall, VD, Dormy Golf
  • Morten B. Reitoft, CEO, Print Provider International, INKISH.TV
  • Madeleine Thor, VD Institutet för reklam- och mediestatistik (IRM)

Inkish.tv på plats

Inkish.tv som tidigare varit med på Grafkoms nätverksträffar och filmat kommer den här gången att bygga upp en tv-studio där det blir intervjuer och debattinlägg. Morten Reitoft kommer att både inspirera med sin kunskap och sprida innehållet på Print Next.

Grafkom och Grafiska Företagen

Print Next är ett gemensamt initiativ från Grafkom och Grafiska Företagen och går den 25 och 26 april på The Winery i Stockholm. Läs mer om eventet på grafkom.se/printnext18.

335 företag tar bort vilseledande påståenden om papper och tryck – Norden inget undantag

Projektet Two Sides, som drivs i Norden av nätverket Grafkom, sätter stopp för företags missledande kommunikation kring pappers- och tryckindustrin. Och man har nått stor framgång – även i Sverige. (mer…)

EU-parlamentet har röstat ja till att förbjuda vissa plastartiklar

För några veckor sedan röstade EU-parlamentet igenom ett förbud

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.