Göteborg

Poppels Bryggeri söker Grafisk formgivare

Året var 2012 då 15st ölälskare gjorde verklighet av en gemensam dröm: att sprida kärleken till riktigt bra hantverksbryggt öl. Sagt och gjort! Idag är Poppels Bryggeri det där lilla bryggeriet med stor kärlek till hantverket, beläget i Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi är ett trettiotal personer som alla har öl i tankarna – mer eller mindre – och där utveckling är ett gemensamt mindset. För sex år sedan flyttade vi till Jonsered, året därefter blev vi näst störst i Sverige inom hantverksbryggd öl och för två år sedan öppnade vi vår första restaurang. Och inte nog med det, i år väntar ytterligare en på sin tid i rampljuset. För att fortsätta kunna nå ut – både i det digitala bruset och i den traditionella pulsen – söker vi nu tillsammans med Oddwork efter vår nya familjemedlem. Är du en kreatör som har ett öga för det visuella och har en förkärlek till snygga layouter? Läs vidare.

Om tjänsten
Hos oss kommer du axla rollen som grafisk formgivare där dina primära arbetsuppgifter är att se till så vår visuella identitet genomsyrar allt vi publicerar. Här kommer du få en varierande vardag där du kommer skapa menyer till restaurangen, produktblad när vi släpper öl men också sammanställa bilder till både hemsidan och våra presentationer. När våra event annonseras ut är det du som har lagt din kreativa prägel på affischerna och när delägarturnén sätter igång är det du som håller i taktpinnen för tryckmaterial och nyhetsbrev. Kort och gott ett stort ansvar för vår marknadsproduktion. Men ensam är du inte. Vår ödmjuke, lagspelande och initiativrika CMO, Magnus, kommer stötta dig i vått och torrt. Du kommer även hjälpa vår säljavdelning och restaurang när det behövs, men ödmjuk som du är gör du det i en handviftning. Har du även ett intresse för foto och vet vilken vinkel som passar bäst i nyhetsflödet? Då vill vi välkomna dig till ett engagerat och passionerat företag där du kommer både få ta initiativ och växa in i din roll!

Vi söker dig som…
…beskrivs som energisk med en touch av vänligt lugn. Du är trygg i hantverket och nyfiken på att testa nytt för att hela tiden hålla den kreativa lågan uppe. Med en känsla för struktur sätter du riktlinjer och håller koll på deadlines för att produktionen inte ska halka efter. Du gillar att jobba tillsammans med andra och samtidigt som du håller hårt i din personlighet, kan du också enkelt anpassa dig till gruppen. Du rör dig hemvant i Adobe Creative Suite programmen och gillar både att skapa nytt och sätta mallar för dig själv.

Våra önskemål till dig:

  • Du tycker det är kul att lära dig nytt
  • Du är självgående och vågar stå för det du producerar
  • Du rör dig obehindrat i Photoshop, InDesign och Illustrator
  • Din engelska flyter på lika bra som din svenska
  • Stort plus om du har ett intresse för mat och dryck

Varför Poppels?
Här kommer du mötas av ett glatt gäng som alla har ett gemensamt intresse när det kommer till öl som passar alla. För oss är Poppels Bryggeri nämligen mer än bara en arbetsplats, men också mer än bara ett ölvarumärke. Vi värdesätter den relationen vi har med alla ölhjältar, kunder, pubar, restauranger, delägare, anställda och alla andra i vår Poppels-community. Vårt bryggeri finns där grönskan tar vid, närmare bestämt i Jonsered – 10 minuters pendel från stan. Om du, likt oss själva, vill fortsätta sprida kunskap och glädje kring hantverksbryggt öl och även vill sätta din kreativa prägel, välkomnar vi dig med din ansökan redan idag!

START: Enligt överenskommelse
PLATS
: Göteborg
OMFATTNING
: Heltid
LÖN:
Fast lön
SISTA ANSÖKNINGSDATUM
: 2022-03-07

Är du vår nästa medarbetare? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Skicka den så snart som möjligt då platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi hörs!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Sia vinner internationellt pris för sin merch-kampanj framtagen av Marc

Sias omåttligt populära ”Glassbåten” har vunnit priser för de produktmedia-baserade kampanjer bolaget gjorde i somras med hjälp av Marc.

Sia Glass har vunnit ett internationellt branschpris, alltså en glasspris! Närmare bestämt så har namnhärliga The International Ice Cream Consortium utsett bolagets kampanjSommarglassbåten till årets bästa marknadskampanj.

Kampanjen hade två beståndsdelar, dels så släppte man en ny smak på glassbåten i smaken Hallon & Vit Choklad, det här gjordes i kombination med en kollektion av merch som Göteborgsbaserade bolaget Marc och reklambyrån Welcome hjälpt Sia att ta fram. Där inte minst en lyxig badrock var en del av den lyckade kollektionen.

– Det är kul att något så unikt svenskt kan vinna fina priser ute i världen, det känns väldigt hedersamt och prestigefyllt, säger Dan Bengtsson på Sia i ett pressmeddelande.

Hör Charlotte Ericsson vd på Marc berätta mer om arbetet bakom kampanjen i Branschkollpodden:

redaktionen@branschkoll.se
Annons

PODD: Tredje generationens produktmedia – Charlotte Ericson, vd och projektledare på Marc

I det senaste avsnittet av Branschkollpodden pratar vi med Charlotte Ericson som tillsammans med sin bror Johan driver produktmediabyrån Marc i Göteborg. Man är den tredje generationen i bolaget som grundades på 30-talet.

Vi pratar bland annat om hur man utvecklar den nya tidens hållbara produkter och Charlotte berättar om många spännande och inspirerande uppdrag och hur man jobbar med dessa.

Lyssna nedan, på Spotify eller Apple Podcasts.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny matchmaking-site för småföretagare – ”som Tinder”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ska svenska hamnar uppdateras – för ett fossilfritt transportsystem

90 procent av Sveriges import/export passerar en hamn.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons