Podd: Unitedprofile – automatiserade kampanjverktyg och fler leverantörer inom workwear och kontor

Podden

I det här avsnittet av Branschkollpodden snackar vi med Mange Lindblad som är vd för företaget Unitedprofile. Han berättar bland annat om det nya kampanjverktyg som ska revolutionera branschen och om att Staples är på väg in som kontorsleverantör på plattformen.

Unitedprofiles resa började för 13 år sedan och idag är man en central del av den svenska produktmediabranschen, med planer på att växa sig allt större inom workwear och kontor också. Lyssna på hela avsnittet nedan eller på Spotify.

Följ Branschkoll på Spotify så missar du inget av våra avsnitt.

Här får du ett kort utdrag från podden:

Fanns det någon ”tipping point” för Unitedprofile när det verkligen lossnade?

– När vi nådde 25 leverantörer blev det såklart intressant för fler och fler kunder, det var tillräckligt för att få en vinning av tjänsten, då kom även vändningen, det var 2014-2015 och idag är över 100 leverantörer anslutna till plattformen.

Tre nyckelverktyg i er plattform som kunden använder dagligen?

– Man kan använda vår plattform som en intern sökmotor, presentera ett sortiment du aldrig kan visa i ett fysiskt showroom och vårt offert-verktyget som gör det enkelt att skapa offerter och driver trafik.

Automatisera, automatisera, automatisera

– Under 2021 ska vi skapa de integrationer som krävs för att ordern ska gå direkt till leverantören, vi kommer sluta cirkeln för att frigöra mer tid. Idag lägger återförsäljaren ordern manuellt hos leverantören och det ska automatiseras. Hela  vår tjänst går ut på att du ska frigöra tid för sälj och marknadsföring.

Hur kan återförsäljaren använda er data för att öka sin försäljning?

– Vi anpassar vårt system efter det material som varje unik leverantör har, idag finns möjligheten att få en tjänst där allt är uppdaterat klart, det här gör att du kan jobba mycket snabbare och styra ditt sortiment. Vi har också ett automatiskt nyhetsflöde, så fort en leverantör uppdaterar sitt sortiment hos oss så kan det hamna på ett automatiskt flöde på återförsäljarens sajt.

Vilken är er största utmaning idag? 

– Det är att ändra beteendet, vi behöver jobba hårdare med att få våra kunder att börja arbeta mer med det verktyg som finns i plattformen. Och minimera tiden som man måste lägga på administrativ arbete.

Vad finns i kikaren för Unitedprofile under 2021?

– Vi kommer fokusera på att få in fler leverantörer inom kontor och workwear. Vi vill ha med alla stora leverantörer inom samtliga segment. Vi håller på att förbereda att lansera Staples som en kontorsleverantör, det kommer bli ett stort arbete, men väldigt intressant. Vi kommer jobba hårdare med att få fler integrationer mot våra leverantörer för att kunna få mer uppdaterad data av ännu fler leverantörer.

Nytt kampanjverktyg 

– Vi kommer lansera att kampanjverktyg, som vi tror kommer revolutionera branschen. Där leverantören kan lägga upp kampanjer och återförsäljaren på ett helautomatiserat sett kan jobba med valfri kampanjer. Med ett knapptryck kommer man kunna göra ut kampanjen på sociala medier. Ett problem idag är att man lägger upp en kampanj manuellt, men glömmer ta bort den, med det här verktyget slipper man tänka på det.

Media

– Slutligen kommer vi lansera något som vi kallar för media, där både ÅF och leverantör kan lägga upp videofilmer, certifikat, loggor och instruktioner på produktnivå. Det här ligger färdigt för lansering så de leverantör som har material men ännu inte lagt in det är välkomna att höra av sig.

Temo byggde nytt tryckeri mitt i pandemin – ”Vi ska vara en produktionshubb i tryckeribranschen”

Under 18 år växte man kontinuerligt i sina gamla lokaler i Vällingby men till slut gick det inte längre. Nu har man flyttat in i en helt ny anläggning i Järfälla norr om Stockholm och samtidigt investerat stort i ytterligare en offsetpress, fyra kuverteringsmaskiner, en digitalpress och en ctp.

Kraftigt höjda fasta kostnader och en investering på tio miljoner kronor mitt i en global pandemi. Nervöst kan man tänka sig? 

– Nu är det roligt att gå till jobbet igen, svarar bröderna Magnus och Johan Forsberg som driver Temo Mailer.

Nu har man dessutom anställt en ny säljare som ska jobba mer aktivt med försäljning till alla tryckerier.

– Valet att vara kvar på gamla stället fanns inte. Vi hade aldrig kunnat utvecklas där så vi var tvungna att göra något. Vi hade enpallslager och inte ens en lastkaj – det gick helt enkelt inte, säger Magnus Forsberg.

Johan Forsberg tillsammans med Johan Engkvist som är ny säljare sedan en tid tillbaka.

Satsar med ny säljare

Nu ska man kunna bli upp mot 30 personer i de nya lokalerna där man idag kör ett skift så det finns plats att växa vidare. Men då gäller det att bli mer aktiv på marknaden. Med anledning av detta har en veteran i branschen tagits in – Johan Engkvist som under väldigt många år bara har jobbat som säljare mot andra tryckerier på olika företag i branschen. 

– Johans uppdrag är att göra Temo mer kända hos tryckerierna i hela landet, säger Magnus och Johan.

Det handlar om allt från små copyshops till alla de största tryckerierna. Ingen är för stor eller för liten för att jobba med Temo.

– Potentialen är jättestor och jag ska se till så att det känns enkelt och tryggt att använda oss som underleverantör, säger Johan Engkvist.

Budskapet till branschen är: Tryck det ni vill själva – vi tar hand om resten.

Lastkajen ligger mitt i fastigheten – detta är något man inte hade på det gamla stället.

Självklart med offset

Investeringar har man historiskt nästan alltid prickat ”fel” som exempelvis 2009 – när man mitt i finanskrisen – investerade i en 8-färgare rulloffsetpress. Så att den här flytten skulle ske under ett krisår tänker bröderna Forsberg inte är så förvånande.

Inför flytten den här gången investerade man i ytterligare en 8-färgare rulloffsetpress – en begagnad press som är upprustad till toppskick. 

– Livslängden är en helt annan för offsetpressar så det är mycket billigare i längden, säger Johan Forsberg.

– Vi övervägde självklart inkjet men det kräver en helt annan affärsmodell, tillägger Magnus.

Temo Mailer producerar alla typer av trycksaker och kuvert, i och med flytten, har man nu också investerat i kuvertering och mer efterbearbetning. I det nya huset fick man också plats att ta in företaget TM Bokbinderi och därmed har man nu det mesta inhouse för alla typer av trycksaker.

– Vi är bra på alla korta puckar inom reklam- och kontorstryck men också utskick, både ADR och ODR, för detta har vi nu allt som behövs i huset.

Förutom de stora rulloffsetpressarna har man också flera digitalpressar från Ricoh och en uppsjö av utrustning för efterbehandling och kuvertering.

– Ledtiderna är väldigt korta idag och där måste man kunna vara väldigt snabb för att serva kunderna så de blir nöjda.

På digitaltrycksidan har man två Ricoh-maskiner som bland annat trycker kuvert utfallande.

Stor produktionspartner till branschen

Den största delen av verksamheten bygger på att man är underleverantör till andra tryckerier, printföretag och trycksaksförmedlare. Det finns en del direktkunder men detta är inte en marknad man bearbetar aktivt.

– Vi har med flit aldrig marknadsfört oss och vi fyller våra maskiner till stor del genom att jobba med andra tryckerier och förmedlare. 

– Och nu har vi för första gången anställt en säljare i Johan Engkvist som ska bearbeta tryckerierna runt om i landet, säger Johan Forsberg.

Kuverttryck är också en stor del av verksamheten och de trycker man till stor del i de specialanpassade offsetpressarna men också digitalt. Därför var det naturligt att också investera i kuvertering.

Lagom är bäst inom automatisering

För Temo skapar automatisering ibland stora problem eftersom felaktiga dokument kommer in i produktionen

– Alla säger att om man inte gör allt automatiserat så funkar det inte – för oss är det tvärt om – om vi inte lägger manuell tid på jobben så funkar det inte, säger Magnus.

– Vi upptäcker när kunderna missar saker. Det är en stor del av vår service.

”Vi kan göra allt”

– Vi printar också mer storskaligt med digitaltryck direkt på kuvert. Eller adressering med inkjet på kuvert och brevpapper. Eller personifierat direkt i digitalpressarna, säger Johan.

I den nya anläggningen finns nu totalt sett en väldigt bred produktionsapparat.

– Drar vi igång alla maskiner kan vi trycka allt, efterbearbeta och kuvertera på mindre än en dag. Gärna med en stans eller perforering också.

– Vi blir en väldigt snabb och flexibel produktionspartner till våra kunder helt enkelt, avslutar Magnus.

redaktionen@branschkoll.se

Branschkoll växer med nytt bevakningsområde

Idag lanserar Branschkoll sin senaste satsning – “Pack & Etikett” – omvärldsbevakning för branscherna förpackning och etikett.

redaktionen@branschkoll.se

Packnorth: Tre förpackningstrender från Afry

redaktionen@branschkoll.se

Rapport från en digital förpackningsmässa

redaktionen@branschkoll.se