Podd: De får patent på grafisk automatisering

Carina Karlsson Eva Rosén Arifiq

Stort genombrott för svenskt grafiskt mjukvarubolag.

Svenska Arifiq har lyckats få patent i USA på metoden att automatiserat beräkna fram bästa produktionsprocessen för en trycksak baserat på underliggande utrustning, tillgång till material och önskade kundkrav som exempelvis pris, leveranstid och miljökrav.

Man optimerar det grafiska flödet för varje enskild produkt (eller flera i samproduktion) och man kan ge kunden ett pris direkt.

Branschkoll har pratat med två av grundarna – Carina Karlsson och Eva Rosén – som berättar om vad det är man har lyckats med.

Också i podden: Kommande kapitaltillskott. Global expansion. Konkurrerande lösningar. Europeiskt patent. Om att vara en adapter till MIS- och W2P-system. Samarbeten med stora leverantörer. Nya marknadsplatser.

Lyssna nedan eller på Spotify.

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se