Plast Petter söker Originalare

Plast Petter AB är en specialisttillverkare av produkter i mjukplast. Den egna tillverkningen finns i Hova och med kontor i Hova och Göteborg. Erbjudandet består av specialtillverkning i mjukplast mot kundens önskemål samt standardprodukter med möjlighet till profilering i eget tryckeri. Huvudsakliga marknadsområden är kontorsvaror, profilprodukter, skyltning och förpackning samt konceptutveckling och legotillverkning. Varumärket PETTER® står för en mycket hög produktkvalitet, ett tekniskt kunnande i absolut framkant och en hög affärsetik i långsiktiga affärsrelationer. Vi har ”kapacitet för det stora och blick för det lilla”. Det innebär att vi både levererar volymprodukter till Nordens ledande kontorsgrossister och ger det lilla företaget maximalt utrymme för verklig specialdesign.

Beskrivning av tjänst

Vi erbjuder en tjänst där arbetsdagen innehåller många varierande och utvecklande arbetsuppgifter. På Plast Petter arbetar vi till största delen med digitaltryck, men även med varmprägling. Hos Plast Petter kommer du få möjligheten att arbeta brett inom grafisk design. Allt från originalidé till färdig, tryckt produkt – från skrivbordet till att praktiskt jobba med tryckpressen. Allt detta i ett nära samarbete med våra kunder och leverantörer. Arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att bestå av:

Framtagning av original och pre-press för tryck och digital användning
Inställning, drift och underhåll av digitaltrycket och digitalskäret
Produkt och verktygsritningar i ArtiosCAD
Intag av arbetsorder för print
Medverkan till innovation av nya produkter såsom förpackningslösningar eller annat enligt kundförfrågningar

Din bakgrund

Vi söker dig som har en examen inom exempelvis grafisk formgivning eller annat som bedöms likvärdigt. Du har också några års erfarenhet som grafisk formgivare eller originalare. Givetvis arbetar du obehindrat i Illustrator, Photoshop och InDesign. Du har också erfarenhet av ArtiosCAD eller annan, likvärdig programvara. Vi arbetar i PC-miljö. Då du kommer att ha mycket kundkontakt krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Du har körkort och tillgång till bil. Erfarenhet av praktiskt arbete med digitalprinter för storformat är meriterande, men inget krav, viktigast är att viljan och intresset att lära sig finns.

Personliga egenskaper

Du är van att arbeta mot korta deadlines och kan producera material snabbt och med stor noggrannhet. Du har även stor fallenhet och ett öga för färg, form och andra detaljer. Vidare är du driven, ansvarstagande och noggrann. Du har också lätt för att samarbeta med andra, är prestigelös och har en positiv attityd.

Anställningsform, omfattning av tjänst och tjänstgöringsort

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

PODD: Den grafiska branschens stora möjligheter i bokens digitala framtid

Företaget Publit automatiserar processerna runt att ge ut böcker. Per Helin är en av grundarna och i senaste avsnittet av Branschkollpodden ger han sin syn på bokens framtid.

Det finns stora möjligheter för grafiska företag att utveckla nya tjänster runt boken.

Publits plattform genererar bland annat 20.000 tryckta böcker varje månad – och alla trycks ”on demand” på tryckeriet i Malmö.

– Det är enstycksproduktion i full industriell skala.

Är du en del av bokens värdekedja – förlag, tryckeri eller författare – är detta ett intressant avsnitt som kommer ge dig kunskap och inspiration för framtiden.

Lyssna på podden nedan eller på Spotify alternativt på Apple Podcast.

Vi pratar om många olika ämnen – men alla kretsar kring framtidens bok – både tryckta och digitala. Bland annat:

  • Det här är en bok idag
  • Publits tryckeri i Malmö och vilka krav man ställer på sin grafiska leverantör.
  • Logistik är allt – för Publit ingår det i produktionspriset – detta leder till nya tjänster … även offsettryck.
  • Vad betyder ljudbokens framfart för den tryckta boken?
  • Amazons intåg i Sverige
  • Mängden användardata ökar lavinartat – är det verkligen viktigt att ta vara på detta?
  • Den tryckta bokens kvalitet – hög lägstanivå och nya extrema nivåer – hur ser det ut framöver?
  • Bokens förpackning förändras – så här ska ett grafiskt företag tänka?
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sämsta året för annonsmarknaden sedan finanskrisen – men stark återhämtning i Q4

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny vd till Boxon Group

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hon ska leda Brobygrafiska under 2021

Evelina Nilsson går in som ny verksamhetsansvarig här på Brobygrafiska, som vikarie för Per Branzén som är tjänstledig.

– Jag är otroligt stolt över att jag får chansen att ha detta uppdrag och kommer tillsammans med mina kollegor, våra studerande och branschen arbeta för att utveckla Brobygrafiska och våra utbildningar, säger Evelina i en kommentar till Branschkoll.

Per Branzén har tagit över som Kultur- och näringslivschef i Sunne.

redaktionen@branschkoll.se
Annons