Pecon Print tar in ny vd och fler delägare

tampotryck
Från vänster syns Thomas Lantz från Executiv, Lennart Carlsson, Nicklas Lundin samt Lars Pettersson.

Lars Pettersson, i Borås mer känd som Lasse Pecon, har drivit Pecon Print tillsammans med Lennart Carlsson sedan 1987. Nu har man bestämt sig för att det är dags att ta nästa steg med tryckeriet som ”trycker på allt utom papper”.

– Efter alla år i branschen med Pecon Print börjar jag bli hemmablind. Nu behöver vi någon som kan ta nya grepp, utveckla smarta affärsmodeller och tydliggöra vårt erbjudande mot framför allt kunder inom plastindustrin, säger Lars Pettersson.

LÄS OCKSÅ: Från lågavlönat reklamtryck till att tälja guld inom industritryck – ”en jättemarknad som är lätt att missa”

Pecon Print har flera goda år bakom sig och man har även haft att göra under pandemin. Lars Pettersson har dock under en längre tid funderat på sin egen roll och anlitade därför affärsutvecklarna Exekutiv för att se vad han borde göra. En av åtgärderna var att släppa in två medarbetare som delägare men också att utveckla företaget med ny vd, skriver man i ett pressmeddelande.

Tar in vd från ACG Nyström

Pecon Prints nya vd blir Nicklas Lundin som senaste kommer från rollen som Business Area Manager på ACG Nyström och sägs ha stor erfarenhet av marknad och försäljning för industrin.

– Pecon Print är ett annorlunda företag i tryckbranschen, en bransch som utifrån min erfarenhet är väldigt traditionell. Lasse vill mer, hitta spännande kunder och testa nya affärsmodeller. Det kan jag hjälpa dem med genom min långa erfarenhet och mitt stora kontaktnät, säger Nicklas och fortsätter:

– Planen för hur Pecon Print ska utvecklas är ännu på skisstadiet. Men i en snabbt föränderlig bransch och omvärld, ska man som relativt litet tryckeri med specialistkunskap att trycka på det mesta utom papper, alltid vara beredd att titta på nya lösningar. Min erfarenhet från industri och profilreklamvärlden säger mig att det finns mycket att göra i den branschen. Med slutkunden i fokus ska vi söka nya vägar för att maximera värdet för dem.

Tre nya delägare

Och så tar man alltså in tre nya delägare, dels den nya vd:n Nicklas Lundin, samt de bägge medarbetarna Tommy Strömberg och Marcus Andersson.

Lars Pettersson tar rollen som ”senior advisor” i den nya organisationen.

Vad skönt Lars, betyder det att du kan ta det lite lugnare eller vad betyder senior advisor för dig?

– Ha ha ha, ja vad jag gör sen vet jag inte än. Men blir nog kvar här ett bra tag, har alldeles för mycket ideér just nu, säger Lars Pettersson avslutningsvis till Branschkoll.

HP ökar farten på nya storformatarna

HP kommer med nya storformatsskrivare. Det är modellerna Designjet och Pagewide som nu uppgraderas.

redaktionen@branschkoll.se

Mimaki lanserar nya skrivare för print direkt på objekt

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger sin första förpackningsfabrik

redaktionen@branschkoll.se

Investmentbolag går in i plastlåde-branschen

redaktionen@branschkoll.se