Logga in

Passet Screen söker Prepressansvarig

11 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Har du bakgrund inom grafisk design, prepress samt originalhantering och är ute efter en ny utmaning? Söker du en varierad vardag där du får möjlighet att vara självständig och kreativ? Just nu söker vi en problemlösande Prepressansvarig till Passet Screen AB i Mölndal. Skicka in din ansökan idag!

Om tjänsten
Som Prepressansvarig ansvarar du för originalhantering och korrektur. Du tar emot kunders färdiga original eller manus och justerar dessa för att skicka motkorrektur. Originalen som oftast är i PDF-format bearbetas främst i Illustrator och InDesign. En stor del av rollen innebär även att du kommer att ha direktkontakt med kunder via mejl och telefon där dialogen går kring hur kunden önskar sina tryck. Du arbetar främst mot andra tryckerier i branschen och mot reklambyråer.

I denna roll kommer du att befinna dig i en snabbt föränderlig miljö, och du prioriterar ditt arbete utefter kundernas leverans.

I rollen som Prepressansvarig kommer dina huvudsakliga uppgifter innebära:

  • Justering av kunders färdiga original eller manus och skicka motkorrektur
  • Arbete i system som Illustrator och InDesign
  • Direktkontakt med kunder via mejl och telefon

Om dig
För att axla rollen som Prepressansvarig tror vi att du har några års erfarenhet av liknande arbete. Du har goda kunskaper i Adobes Illustrator, InDesign, Acrobat samt Photoshop. Meriterande är om du har kunskaper i Microsoft Excel och Variabeldata.

Som person ser vi att du är serviceinriktad, tekniskt intresserad och gillar att ha många olika uppgifter under dagen. Du är van vid att ta egna initiativ och kan identifiera potentiella problem, hitta lösningar och vidta lämpliga åtgärder.

Eftersom du kommer att arbeta med många olika kontakter är starka kommunikations- och samarbetskunskaper viktiga. Mycket kontakt sker på engelska. Vi ser att du har ett öga för detaljer och slutprodukt, att du har skinn på näsan och har förmågan att göra prioriteringar i ditt arbete då arbetstempot snabbt kan förändras.

Vi tror att du har:

  • Några års erfarenhet och vana från Prepressarbete eller liknande
  • Goda kunskaper i Illustrator, InDesign, Acrobat samt Photoshop
  • Stresstålighet, organisatoriska och problemlösande förmågor samt flexibilitet
  • Vana vid kundkontakt
  • B-körkort

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Passet Screen AB
Passet Screen AB är en helhetsleverantör av screen, storformat och profiltryck. Vi hjälper till med hela kedjan från idé, design, produktion och montering, till service och distribution. Med vårt breda produktsortiment kan vi profilera ert företag och produkter på det sätt ni önskar så att ni sticker ut från mängden.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)