Parajett skriver mångmiljonavtal med Evry

Parajett-koncernen har tecknat ett partneravtal med it-tjänsteföretaget Evry gällande leverans av tryckta och digitala produkter i Norge, Sverige och Finland.Affärsvärdet är enligt ett pressmeddelande konfidentiellt men Helsingborgs Dagblad skriver att ordervärdet ligger runt 80 miljoner kronor per år.

– I och med avtalet har vi klarat övergången från tonerbaserad till inkjet-baserad produktion, säger vd säger Anders Persson i en kommentar.

Nyanställningar kommer att ske i det norska dotterbolaget Andvord Grafisk som Parajett köpte tidigare i år. I Landskrona kan man tack vara avtalet behålla befintlig personal och slipper nedskärningar trots stora investeringar i ny teknik som har effektiviserat verksamheten, berättar vd  Anders Persson på hd.se.

– Kontraktet kommer att leda till nyanställningar och nya investeringar i Parajetts norska dotterbolag Andvord Grafisk AS, något som kommer att ge en geografisk närhet till den norska marknaden och säkra leveranskvaliteten, säger Arne Haugseth, vd i Andvord Grafisk.

– Parajett i Landskrona är väl rustat för den svenska volymen efter nyinvesteringar och nyanställningar tidigare i år säger Parajetts vd Anders Persson.

Parajetts omsättning förväntas landa på 420 miljoner kronor under 2014.

EVRY är Nordens näst största it-tjänsteföretag med 10.000 anställda på 50 orter i Norden. Bolaget bildades 2010 av Norges två största it-bolag EDB och ErgoGroup som tidigare förvärvat svenska SYSteam. 2012 bytte man namn till Evry. Är noterade på Oslobörsen med Posten Norge och Telenor som största ägare.

Källor: Helsingborgs Dagblad, ParajettEvry

Annons

Sia vinner internationellt pris för sin merch-kampanj framtagen av Marc

Ämnen i artikeln: Marc

Sias omåttligt populära ”Glassbåten” har vunnit priser för de produktmedia-baserade kampanjer bolaget gjorde i somras med hjälp av Marc.

Sia Glass har vunnit ett internationellt branschpris, alltså en glasspris! Närmare bestämt så har namnhärliga The International Ice Cream Consortium utsett bolagets kampanjSommarglassbåten till årets bästa marknadskampanj.

Kampanjen hade två beståndsdelar, dels så släppte man en ny smak på glassbåten i smaken Hallon & Vit Choklad, det här gjordes i kombination med en kollektion av merch som Göteborgsbaserade bolaget Marc och reklambyrån Welcome hjälpt Sia att ta fram. Där inte minst en lyxig badrock var en del av den lyckade kollektionen.

– Det är kul att något så unikt svenskt kan vinna fina priser ute i världen, det känns väldigt hedersamt och prestigefyllt, säger Dan Bengtsson på Sia i ett pressmeddelande.

Hör Charlotte Ericsson vd på Marc berätta mer om arbetet bakom kampanjen i Branschkollpodden:

Ämnen i artikeln: Marc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

PODD: Tredje generationens produktmedia – Charlotte Ericson, vd och projektledare på Marc

Ämnen i artikeln: Marc

I det senaste avsnittet av Branschkollpodden pratar vi med Charlotte Ericson som tillsammans med sin bror Johan driver produktmediabyrån Marc i Göteborg. Man är den tredje generationen i bolaget som grundades på 30-talet.

Vi pratar bland annat om hur man utvecklar den nya tidens hållbara produkter och Charlotte berättar om många spännande och inspirerande uppdrag och hur man jobbar med dessa.

Lyssna nedan, på Spotify eller Apple Podcasts.

Ämnen i artikeln: Marc
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny matchmaking-site för småföretagare – ”som Tinder”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ska svenska hamnar uppdateras – för ett fossilfritt transportsystem

Ämnen i artikeln: Logistik

90 procent av Sveriges import/export passerar en hamn.

Ämnen i artikeln: Logistik
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu ger sig Greenpeace på reklambyråer som hjälper varumärken med greenwashing

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Torsten planerar att bygga stor idrottshall i Kosta

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Region upphandlar konsult för inköp av profilprodukter och trycksaker

Uppdraget består av rådgivning och leverans av tryckeriprodukter, profilprodukter samt give aways. I tryckeriprodukter ingår även kuvert och blanketter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Dansk print- och profilaktör startar i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rise anordnar kostnadsfri kurs – ta reda på vad dina produkter innehåller

Den 8 december håller Rise en kostnadsfri grundkurs för dig som vill lära dig mer om kemikalier i dina varor/produkter.

Kursen är digital och är 3,5 timmar.

Som företag är det ditt ansvar att veta om de produkter du sätter på marknaden innehåller skadliga kemikalier. Men hur vet du om en vara innehåller farliga ämnen? Vilka kemikalier är det egentligen som ska fasas ut? Substitutionscentrums grundkurs är till för dig som vill komma igång och arbeta med kemikalier i dina varor

Läs mer och anmäl dig här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Fyra av fem nordbor litar inte på grön marknadsföring enligt ny studie

Även oberoende tredjepartscertifieringar har problem med tilliten. Så här tycker konsumenter i Norden om hållbar konsumtion.

redaktionen@branschkoll.se
Annons