Pappersbatteriet ett steg närmare att bli verklighet – dags för kommersiell testning

billerud
Bild: Lars Sandberg, Innovation Leader vid Billerudkorsnäs

Billerudkorsnäs fortsätter sin utveckling av pappersbatteri och har under våren genomfört världens första maskinproduktion av ett pappersbatteri. Således är små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri ett steg närmare att kommersialiseras.

Billeruds samarbetar med Uppsala Universitet och produktion gjordes på pilotmaskinen FEX hos Rise. Projektet har hållit på ett par år nu och den första maskinproduktionen och möjligheten att genomföra kommersiell testning sägs vara ett stort steg.

– Detta är ett stort steg för oss, eftersom vi ser ett provrörskoncept som nu kan köras på en pappersmaskin, säger Maria Strømme, Professor i nanoteknologi vid Institutionen för teknikvetenskaper, nanoteknologi och funktionella material vid Uppsala Universitet.

Kan producera effektivt och i stor skala

– Att kunna bekräfta funktionen av en pappersmaskin är en viktig milstolpe för produktion av den skogsbaserade pappersbatterielektroden. Pilotproduktionen bekräftar att vi kan producera materialet mycket effektivt och i stor skala, säger Lars Sandberg, Innovation Leader vid Billerudkorsnäs, i ett pressmeddelande.

Branschkoll växer med nytt bevakningsområde

Idag lanserar Branschkoll sin senaste satsning – “Pack & Etikett” – omvärldsbevakning för branscherna förpackning och etikett.

redaktionen@branschkoll.se

Packnorth: Tre förpackningstrender från Afry

redaktionen@branschkoll.se

Rapport från en digital förpackningsmässa

redaktionen@branschkoll.se

Kraftliner-priset går upp

redaktionen@branschkoll.se