Pappers- och massaleverantör investerar i partnerskap – ska nolla koldioxidutsläppen i branschen till 2025

Genom sin roll som finansiär och medgrundare ska Sappi vara med och bidra till att koldioxidutsläppen i branschen sänks till noll procent år 2025. Bland annat genom satsningar på AI.

Sappi har utlovat 3-5 års finansiellt stöd till projektet som fått namnet The Prince of Wales Global Sustainability Fellowship Programme och ska genom the University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) samla akademiker från hela världen för att ta fram banbrytande lösningar som i sin tur leder till att man kan tillmötesgå några av FNs hållbara utvecklingsmål (Sustainable Development Goals).

 Man kommer att fokusera på att forma om industrins framtid, genom att undersöka hur trender, innovation och hållbarhet kan flätas samman för att skapa en mer hållbar framtid för hela industrisamhället. Och inom just pappersindustrin menar Sappi att två viktiga steg kommer bli att
  • Implementera mer artificiell intelligens (AI)
  • Nolla koldioxidutsläppen till 2025.
– Vi har samarbetat med Dame Polly Courtice och CISL teamet sedan 2013 för att utveckla en ny pappersmassa-teknologi med låga utsläpp, samt undersökt användningen av blockkedja-teknologi för att kunna certifiera timret som används. Utmaningen för vår industri är att bli betydligt mer effektiva än vi är idag i hållbarhetsresan. Och samfundet kan hjälpa oss med det här, säger Steve Binnie, vd på Sappi Limited, i ett pressmeddelande.


Den globala organisationen Two Sides verkar för att lyfta det tryckta mediet som en miljövänlig och hållbar kommunikationskanal. Vill du veta mer, eller hitta material som du kan använda i din marknadsföring, besök: www.nordics.twosides.info

Emballator stor-investerar i ny tryckpress

Investerar 60 miljoner kronor i Ulricehamn och nu leter man efter fler företag att förvärva ute i Europa.

redaktionen@branschkoll.se

Startup tillverkar helt nedbrytbart förpackningsmaterial av svamp – flera stora varumärken bland kunderna

redaktionen@branschkoll.se

Lyckad ”flexo switch” för tryckeri med ny digital etikettpress från Durst

Även större upplagor etiketter ska nu tryckas digitalt.

redaktionen@branschkoll.se

Ny teknik för etikettryck ska helt eliminera materialspillet

redaktionen@branschkoll.se