Papper från Lessebo utklassar branschen med galet låga CO2-utsläpp

lessebo

Lessebo presenterade i dagarna sin senaste hållbarhetsrapport – och där visar man upp en drastiskt minskning av koldioxidutsläpp från produktionen.

Lessebos produktion av papper och massa släpper endast ut 22 kilo CO2 per ton papper, ett resultat som placerar pappersbruket bland de bästa i hela industrin när det kommer till utsläppsnivåer, skriver man i ett pressmeddelande. Välkända papper som Scandia 2000, Colorit och Kaskad har alltså en mycket låg påverkan på miljön jämfört med många alternativ.

(Bild: Press)

594 kilo mindre än den genomsnittliga kollegan

För att sätta i perspektiv hur lite 22 kilo utsläpp per ton är, så jämför man med den genomsnittliga pappersproducenten i Europa, som enligt Euro Graph släpper ut 616 kg per ton tillverkat papper. Detta är genomsnittssiffran för alla grafiska papper som tillverkas i Europa.

Lessebos utsläpp är alltså mer än 96 procent lägre än den genomsnittliga kollegan.

– Lessebo har reducerat sitt utsläpp av koldioxid med mer än 76 procent sedan 2013, den här utvecklingen visar tydligt att vår miljöstrategi fungerar och vi fortsätter kontinuerligt att för bättra vår produktion, säger Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper i en kommentar.

Branschkoll växer med nytt bevakningsområde

Idag lanserar Branschkoll sin senaste satsning – “Pack & Etikett” – omvärldsbevakning för branscherna förpackning och etikett.

redaktionen@branschkoll.se

Packnorth: Tre förpackningstrender från Afry

redaktionen@branschkoll.se

Rapport från en digital förpackningsmässa

redaktionen@branschkoll.se

Kraftliner-priset går upp

redaktionen@branschkoll.se