Malmö

Panduro söker formgivare/projektledare förpackningar

Till vårt huvudkontor i Malmö, Fosie söker vi grafisk formgivare/projektledare förpackningar

Uppgifter och ansvarsområden som grafisk formgivare/projektledare förpackningar

I rollen som grafisk formgivare kommer du att ansvara för design, produktion och kvalitetssäkring av förpackningar, etiketter och vägledningar till våra egenutvecklade produkter. Du samarbetar med våra produktutvecklare för att ta fram en tilltalande och informativ förpackning utifrån våra grafiska och miljömässiga riktlinjer.

Du kommer att ha kontakt med stylister, fotografer och tryckerier. I rollen kommer du också att ha kontakt med leverantörer avseende behövlig information och leverans och kommunikation kring artwork.

Bakgrund och kompetens

Vi tror att du:

  • Har erfarenhet och kompetens att skapa tilltalande förpackningar
  • Utbildning från högskola/universitet eller motsvarande inom grafisk design och grafisk produktion
  • Är en van användare av InDesign, Photoshop, Illustrator och Adobe program
  • Har lätt för att lära dig nya system och kan navigera i affärssystem
  • Tycker om att arbeta självständigt med att planera, producera och kontrollera förpackningsprocessen.
  • Är duktigt på att kommunicera internt såväl som externt, både verbalt och i text på svenska och engelska
  • Som person är lösningsorienterad, flexibel, kreativ och trivs med att arbeta efter uppsatta rutiner och manualer
  • Är bra på att planera din tid och prioritera ditt arbete.

Tjänsten är en ett föräldravikariat på 15 månader med start i april 2022.

Vi är nyfikna på dig och ser fram emot din ansökan! Urvalet kommer ske löpnade så skicka genast in din ansökan. Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver – vi gör vårt bästa för att hålla dig uppdaterad löpande. Vi ser fram emot att höra av dig!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons