Påhlsons Daylight och Åbro släpper ännu en sommarkollektion

Åbro släpper ännu en sommarkollektion med merch från några av deras mest populära varumärken.
Åbro släpper ännu en sommarkollektion med merch från några av deras mest populära varumärken.

Vill du fortsätta läsa?

Den här artiklen är en del av Branschkoll Promotion eller Branschkoll Print. Vill du läsa den tecknar du en prenumeration nedan eller loggar in om du redan har en.

Välj hur du vill prenumerera på Branschkoll

Det finns två olika prenumerationer att välja på. Oavsett så ingår inloggning till alla på ditt företag.

PRINT, PACK & ETIKETT
(Inkl. Promotion)

1.400 kr/månad

Läs allt på Branschkoll om tryckeri-, pack & etikett samt produktmedia.

promotion

Från:
298 kr/månad

Läs allt vi skriver om produktmediabranschen

Fronpac verifierar sitt hållbarhetsarbete

martin iso 26000
Ämnen i artikeln: Frontpac

Frontpac har som ett av de första förpackningsbolagen i Sverige verifierat sitt hållbarhetsarbete enligt den ISO26000.

– För oss är verifieringen ett viktigt kvitto på att vår personal har tagit hållbarhet till sitt hjärta och driver organisationen i denna riktning, säger Martin Enocson, vd på Frontpac i ett pressmeddelande.

ISO26000 är en internationell hållbarhetsstandard som fokuserar på organisationers samhällsansvar; social-, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Då ISO26000 inte är en kravstandard utan en guidande så innebär det att företag inte kan certifiera sig mot standarden. I stället kan man verifiera egendeklarationen som är kopplad till standarden, i vilken även de globala hållbarhetsmålen ingår.

– En verifierad egendeklaration blir mer trovärdig. Det är också ett sätt att kvalitetssäkra företagens och organisationernas hållbarhetsarbete, berättar Eva Vati, vd och beslutsfattare på VERIFY Agency som utfärdat verifieringen. Att arbeta med ISO26000 hjälper företag att skapa en struktur för förbättringsarbete.

– Hållbarhet måste ses med ett helhetsperspektiv. Hållbarhet ingår i allt vårt arbete. Från hur vi väljer elleverantör, designfasen när papper väljs, hur förpackningen skickas till kunden till hur den ska återvinnas, berättar Martin Enocson.

Sedan 1982 har företaget tillverkat förpackningar i kartong och wellpapp och är en komplett förpackningsproducent, från papper på rulle via egen konvertering till färdig förpackning. Frontpac är beläget i Arlöv strax utanför Malmö och har idag cirka 160 anställda och med en omsättning på över 400 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln: Frontpac
redaktionen@branschkoll.se

Svensk investerare förvärvar två förpackningsföretag

Ämnen i artikeln: XANO

Ett i Sverige och ett i Nordamerika.

Ämnen i artikeln: XANO
redaktionen@branschkoll.se

Asteria beställer flera tryckpressar av Bobst

Bobst Asteria 1800
Ämnen i artikeln: AsteriaBobstEtikett

Bobst och Asteria Group har inlett ett strategiskt partnerskap inriktat på att placera ut flera Digital Master All-in-One-pressar på Asterias anläggningar i Europa.

BOBST kommer att leverera sin Digital Master 340 som standardval för inkjet-tryckning inom Asteria. Avtalet omfattar flera europeiska tryckerier. Man har sedan tidigare redan en press installerad på det brittiska dotterbolaget Berkshire Labels, där Digital Master 340 blev deras första etikettpress strax innan företaget blev en del av Asteria Group.

– Vår gemensamma vision kommer möjliggöra ömsesidig tillväxt och skapa goda kundupplevelser, med hjälp av Bobst teknologi och Asteria Groups marknadsexpertis, säger Erik van Sloten, Global Key Account Manager på Bobst i ett pressmeddelande.

Asteria har gjort flera nordiska förvärv senaste åren, dock ännu inget i Sverige.

Exakt hur många maskiner det rör sig om framgår inte.

Ämnen i artikeln: AsteriaBobstEtikett
redaktionen@branschkoll.se

Labelprint24 investerar i nya pressar från Fujifilm

Fujifilm 1800
Ämnen i artikeln: FujifilmLabelprint24

Ger möjlighet till ökad kapacitet, fler mediaalternativ, nya färger och specialeffekter.

Labelprint24, en online tryckleverantör och en del av All4Labels, är specialiserade på etiketter och förpackningar. Företaget har uppgraderat sitt tjänsteutbud i och med installationen av två digitala pressar från Fujifilm: Jet Press 750S High Speed Model och Revoria Press PC1120.

Denna investering syftar till att förbättra produktionskapaciteten, snabba på leveranstider och erbjuda ett bredare tjänsteutbud till kunderna, skriver företaget i ett meddelande.

Labelprint24 levererar förpackningslösningar till kunder inom bland annat hälso- och livsmedelssektorn. Allt från etiketter till flexibla påsar och vikbara kartonger.

Jet Press 750S

Jet Press 750S har en förbättrad funktion som ökar intag- och uttagsskapaciteten med 37 procent. Detta möjliggör produktion av både korta specialjobb och större volymer.

Revoria Press PC1120

Installationen av Revoria Press PC1120 ger Labelprint24s kunder ett utökat utbud av mediaalternativ och nya färger, inklusive specialeffekter som guld, silver, vitt och rosa. Revoria Press PC1120 erbjuder upp till 10 färger och en hastighet på 120 sidor per minut på många olika substrat.

– Vi rankas bland de snabbaste leverantörerna av förpackningar inom vår sektor och förlitar oss på digital teknik och automation för att bibehålla effektiva produktionsprocesser, samtidigt som vi levererar bästa möjliga tryckta resultatet. Vi ser fram emot de möjligheter investeringen ger oss att erbjuda nya kreativa lösningar, snabba upp leveranstider och attrahera nya kunder, säger Roman Kasper, Managementassistent hos Labelprint24.

Ämnen i artikeln: FujifilmLabelprint24
redaktionen@branschkoll.se

Släpper molnbaserad plattform för förpacknings- och fraktverksamhet

Packsize DecoPac Boxes on a Conveyor
Ämnen i artikeln: Packsize

Ger företag möjlighet att optimera sin verksamhet, minska kostnader, öka kundnöjdheten och minska sitt koldioxidavtryck.

Ämnen i artikeln: Packsize
redaktionen@branschkoll.se

Paptic säkrar 23 miljoner euro i tillväxtfinansiering

Paptic 1800
Ämnen i artikeln: Paptic

Kommer att påskynda och stödja målsättningen att nå 100 miljoner euro i omsättning 2026 och uppnå koldioxidneutralitet 2030.

Ämnen i artikeln: Paptic
redaktionen@branschkoll.se

Introducerar cirkulärt system under Malmöfestivalen

BioPak Ronda 1800
Ämnen i artikeln: Duni

Ett system för återanvändning av flergångsartiklar för mat och dryck med ambitionen att ”untrash the world”.

Ämnen i artikeln: Duni
redaktionen@branschkoll.se

Progroup utnämner ny Chief Operating Officer

Marc Sesterhenn 1800
Ämnen i artikeln: Progroup

Expertis inom internationell verksamhet anses avgörande för företagets tillväxt.

Från och med den 1 oktober 2023 kommer Dr. Marc Sesterhenn att ansluta sig till Progroup, tillverkare av kartongmaterial och wellpapp, som Chief Operating Officer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Han har lång erfarenhet av ledarskap och har tidigare haft ledande positioner hos bland annat Rittal och MAN Truck & Bus.

– Maximilian Heindl, vd för Progroup AG, säger att Sesterhenns expertis inom internationell verksamhet är avgörande för företagets tillväxtstrategi.

Progroup, baserat i Landau, Tyskland, har sedan starten 1991 fokuserat på att använda miljövänliga produktionsmetoder.

Företaget har 1.700 anställda och hade 2022 en försäljning på cirka 1,8 miljarder euro.

Ämnen i artikeln: Progroup
redaktionen@branschkoll.se

Klart: Smurfit Westrock blir förpackningsbranschens nya gigant

sk flags westrock
Ämnen i artikeln: Smurfit KappaWestrock

Det nya bolagets storlek blir cirka 34 miljarder dollar – och i jämförelse med andra aktörer blir Smurfit Westrock en gigant.

Ämnen i artikeln: Smurfit KappaWestrock
redaktionen@branschkoll.se

Monsterutdelningar från snabbväxande svenskt tryckeri

Marginalen är bland de högsta i branschen.

redaktionen@branschkoll.se