Packbridge etablerar brofäste i Värmland – nya möjligheter öppnas nationellt och internationellt

Pressmeddelande från Packbridge 2013-11-18

Det nationella förpackningsklustret Packbridge, med huvudkontor i Skåne och en avdelning i Västernorrland, etablerar nu också ett brofäste i Värmland.

–  Genom etablering i Värmland ser vi möjligheter att skapa stor nytta tillsammans med regionala projekt och aktörer, säger Packbridge vd, Per-Stefan Gersbro.

–  Vi ser bland annat möjlighet att skapa värden tillsammans med den starka, förpackningsmaterialinriktade skogsindustrin och med klustret av företag inom The Paper Province. I mötet mellan Packbridge och stora nätverk av tillverkande och konverterande företag och den värmländska regionens satsning på biobaserade material, ser vi en stor potential för innovation och framtida erbjudanden.

I Värmland finns också Packaging Arena som samlar och utvecklar förpackningsindustrin i Sverige. De har en stark position inom användardriven utveckling samt tjänsteinnovation med sitt nära samarbete med CTF, Centrum för Tjänsteforskning på Karlstad universitet. Inom Packaging Arena samlas också stark kompetens inom bland annat det trycktekniska området som representeras av Broby Grafiska och SweFlex samt kompetens inom det fiberbaserade området.

–  Att Packbridge vill ha en närvaro i Värmland ser vi som ett bevis på att all den samlade kompetens som finns här attraherar allt fler. Packaging Arena har en viktig roll i att utveckla både den regionala och nationella förpackningsindustrin. Packbridge kompletterar oss bra då vi har olika styrkor och tillsammans kan vi erbjuda branschen och våra medlemsföretag fler möjligheter, säger Sandra Eriksson som är vd på Packaging Arena.

Värmland har som region tagit ledning i arbetet med att skapa ett nära samarbete med Norge, på samma sätt som Packbridge, som har basen i Skåne har skapat nära samarbete inom Öresundsregionen. Med den här etableringen i Värmland skapas ytterligare möjligheter att bygga vidare på denna nordiska bas och även vidare ut i världen.

Packbridge nya brofäste i Karlstad administreras av Lars Sandberg på företaget Dotank AB.

Potentiell FOMO bland leverantörerna efter PSI 2023 – mer än halva mässhallen redan uppbokad

PSI schema 2023
Ämnen i artikeln: MässaPSI

PSI är mer än ett halvår bort ändå säger mässan att man har höga bokningsnivåer inför mässan i januari 2024.

Närmare bestämt så har, med åtta månader kvar till mässan, mer än 50 procent av ytan i mässhallen redan bokats upp, vilket är ungefär lika många som dök upp totalt förra året.

När PSI äntligen kunde hållas 2023 för första gången på tre år efter att branschmässan haft exceptionell otur med pandemins toppar och dalar, där de flesta mässor ändå lyckades hålla något event under pandemin, så var den stora snackisen att det var få leverantörer med lika många besökare. De leverantörer som var där var desto gladare och kanske är det känslan av att man missade något som ligger bakom att så många redan har bokat upp sig.

Enligt PSI själva speglar bokningsnivåerna branschens starka återhämtning efter pandemin, kanske är det en blandning.

LÄS OCKSÅ: PSI 2023 – ”Utställarna jublade”

Mässan pågår från 9-11 januari och hålls som vanligt i Düsseldorf och bland utställarna sägs det vara stort engagemang från både kända namn och nykomlingar. En av återvändarna är tyska Jung som varit en frekvent besökare men som tog ett år ”off” förra mässan, nu säger bolaget att de ska lansera en helt ny företagsidentitet under mässan.

Förutom tyska tungviktare är även några internationella namn klara för mässan, däribland New Wave Group-ägda Toppoint tillsammans med bland annat Anda och Umbrella.

Extra krut kommer läggas på textila produkter

Enligt uppgift kommer man lägga lite extra krut på textila produkter under mässan nästa år efter att 60 procent av besökarna efter senaste mässan sagt att de var extra intresserade av just textila produkter.

Bland annat kommer man ha en ”Textile Village” där textiltillverkare, varumärken och leverantörer kan visa upp sina kollektioner för 2024 med mera.

Stort fokus på juridiska frågor

Vidare säger man att man kommer fokusera på juridiska frågor där besökarna kan förvänta sig ”värdefull information om den europeiska marknaden, inklusive uppdateringar om leverantörskedjan och due diligence, klarläggande av produktansvar, produktmärkning och testning samt översikt över marknadsföring, produktsäkerhet och logistik”.

Designa egna ovanliga produkter

Avslutningsvis kommer besökarna själva kunna designa ovanliga reklamprodukter och textilier i en avslutade show som ska vara väldigt hands on, där man kan använda de senaste teknikerna och applikationerna. Man kommer också installera en museishop på mässan, läs mer hos PSI.

Ämnen i artikeln: MässaPSI
redaktionen@branschkoll.se

Startar ny webbshop för reklamprodukter

Man säljer allt från trycksaker och eventmaterial till kläder, tygkassar och pennor med tryck på.

redaktionen@branschkoll.se

Karamello tecknar exklusivt distributionsavtal med nederländsk pastill-tillverkare

peppermint 1800
Ämnen i artikeln: Karamello

Får ensamrätt till distribution i flera nordiska länder.

Ämnen i artikeln: Karamello
redaktionen@branschkoll.se

Gucci släpper drömmen om koldioxidneutralitet

gucci

Satsar inte längre på klimatneutralitet.

redaktionen@branschkoll.se

Profil- och sportswearföretag vinner Årets Företagare i Skånsk kommun

trofee

Betonar vikten av att ha koll på sin omvärld och driva utvecklingsarbete för att nå framgång.

redaktionen@branschkoll.se

Succé för sportwear-aktör som gav sig in i profilbranschen

CLN

Inlett samarbete med ett flertal branschaktörer.

redaktionen@branschkoll.se

De ska leverera sportkläder till Försvarsmakten för nästan 100 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Ahlsell förvärvar ännu en norsk workwear-aktör

Ämnen i artikeln: Ahlsell
Ämnen i artikeln: Ahlsell
redaktionen@branschkoll.se

Fristads anställer ny vd

petra oberg gustafsson
Ämnen i artikeln: ArbetskläderFristads

Fristads får en ny vd från och med augusti.

Ämnen i artikeln: ArbetskläderFristads
redaktionen@branschkoll.se

Torsten Janssons dotter tar plats i NWGs styrelse

Ämnen i artikeln: New Wave Group
Ämnen i artikeln: New Wave Group
redaktionen@branschkoll.se