Logga in

PÅ Media investerar i fullmatad digitalpress – för alla som vill sticka ut med sina trycksaker

25 juni, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

PÅ Media i Stockholm investerar i en ny HP Indigo 5900. Pressen är utrustad med alla tillbehör som går att köpa.

– Tanken är att kunna erbjuda kunderna stora möjligheter att vara unika i sin tryckta kommunikation, säger Thomas Pall, vd på PÅ Media i en kommentar till Branschkoll.

Den uttalade strategin är att bli Stockholms och Sveriges bästa leverantör för de som verkligen vill göra mer unika tryckproduktioner. Med den nya pressen kan kunderna vara extra kreativa till en rimlig kostnad samt få snabba ledtider även vid utmanande effekttrycksaker.

– Det är där marknaden för lönsamhet kommer att vara enligt vår mening, det är där PÅ Media vill vara framgent, säger Thomas Pall.

Pressen ersätter en äldre HP Indigo och installation sker i juli.

– Självklart kommer vi också att serva kunderna på bästa sätt med allt traditionellt tryck med hög kvalité och snabba leveranser.

Trycksaker som sticker ut

Pressen har förutom sju färgverk också möjlighet att genom ett tillval trycka på extra tjocka material – upp till 600 micron – och man ska satsa på att producera förpackningar och andra produkter som kräver hög styvhet i kartong och papper.

Den nya pressen.

Den har också tillbehör för att kunna trycka på mörka och transparenta material samt andra specialmedia som canvas, metalliska papper och syntetiska material som till exempel plast.

– Detta innebär att vi kan erbjuda produktion direkt i pressen med flera options som att trycka på substrat ända upp till 600 micron, matt och blank partiell effekt, trycka vitt på kulörta och transparenta material, Pantonefärger och då även silver Pantone, trycka med light-färger, fluorescerande färger, trycka på canvasmaterial, ”Invisible red ink” för säkerhetstryck är några exempel.

Kraftig konkurrens på nätet

PÅ Media har också sedan 2013 försäljning via nätet på Prinero.se. Enligt Thomas Pall rullar försäljningen på, men man har halverat marknadskostnaden på Adwords sedan ett år tillbaka utan att tappa märkbar försäljning.
– Det vi kan se är att det är många aktörer på nätbutiker för tryck och storformat, konkurrensen har ökat kraftigt sedan vi lanserade Prinero.se 2013.

Färre kontakter för grafisk och digital produktion

PÅ Media startade för 18 år sedan och har ett brett erbjudande med tryckeri, produktionsbyrå och kommunikationsbyrå inom området som man kallar ”crossmedia marketing”. Det är på kunderna där man arbetar med dedikerade projektledare som man har sina största intäkter idag.

– Vi märker tydligt att vårt utbud passar vår kunder väldigt bra då de inte behöver ha lika många kontaktpersoner för att hantera sin vardag för grafisk och digital produktion, säger Thomas Pall.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)