Logga in

PÅ Media investerar i fullmatad digitalpress – för alla som vill sticka ut med sina trycksaker

25 juni, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

PÅ Media i Stockholm investerar i en ny HP Indigo 5900. Pressen är utrustad med alla tillbehör som går att köpa.

– Tanken är att kunna erbjuda kunderna stora möjligheter att vara unika i sin tryckta kommunikation, säger Thomas Pall, vd på PÅ Media i en kommentar till Branschkoll.

Den uttalade strategin är att bli Stockholms och Sveriges bästa leverantör för de som verkligen vill göra mer unika tryckproduktioner. Med den nya pressen kan kunderna vara extra kreativa till en rimlig kostnad samt få snabba ledtider även vid utmanande effekttrycksaker.

– Det är där marknaden för lönsamhet kommer att vara enligt vår mening, det är där PÅ Media vill vara framgent, säger Thomas Pall.

Pressen ersätter en äldre HP Indigo och installation sker i juli.

– Självklart kommer vi också att serva kunderna på bästa sätt med allt traditionellt tryck med hög kvalité och snabba leveranser.

Trycksaker som sticker ut

Pressen har förutom sju färgverk också möjlighet att genom ett tillval trycka på extra tjocka material – upp till 600 micron – och man ska satsa på att producera förpackningar och andra produkter som kräver hög styvhet i kartong och papper.

Den nya pressen.

Den har också tillbehör för att kunna trycka på mörka och transparenta material samt andra specialmedia som canvas, metalliska papper och syntetiska material som till exempel plast.

– Detta innebär att vi kan erbjuda produktion direkt i pressen med flera options som att trycka på substrat ända upp till 600 micron, matt och blank partiell effekt, trycka vitt på kulörta och transparenta material, Pantonefärger och då även silver Pantone, trycka med light-färger, fluorescerande färger, trycka på canvasmaterial, ”Invisible red ink” för säkerhetstryck är några exempel.

Kraftig konkurrens på nätet

PÅ Media har också sedan 2013 försäljning via nätet på Prinero.se. Enligt Thomas Pall rullar försäljningen på, men man har halverat marknadskostnaden på Adwords sedan ett år tillbaka utan att tappa märkbar försäljning.
– Det vi kan se är att det är många aktörer på nätbutiker för tryck och storformat, konkurrensen har ökat kraftigt sedan vi lanserade Prinero.se 2013.

Färre kontakter för grafisk och digital produktion

PÅ Media startade för 18 år sedan och har ett brett erbjudande med tryckeri, produktionsbyrå och kommunikationsbyrå inom området som man kallar ”crossmedia marketing”. Det är på kunderna där man arbetar med dedikerade projektledare som man har sina största intäkter idag.

– Vi märker tydligt att vårt utbud passar vår kunder väldigt bra då de inte behöver ha lika många kontaktpersoner för att hantera sin vardag för grafisk och digital produktion, säger Thomas Pall.

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.

Storformatstryckeri lanserar sitt nya koncept för digital signage

(Bild: Big Image pressbild)

Big Image entrar digitalskyltarnas värld genom att börja erbjuda digitala skärmar, mjukvara och innehåll.

Rekordhög kvalitet på svensk skogsföryngring

Svensk skog underhålls med hög kvalitet – skördade träd ersätts med nya och återplanteringen håller mycket hög – och ökande – kvalitet enligt siffror från Skogsstyrelsen. (mer…)