Örebro Universitet söker Grafisk formgivare

Vi söker en grafisk formgivare för ett vikariat vid avdelningen för kommunikation och samverkan.

Bakgrund

Avdelningen för kommunikation och samverkan ansvarar för att samordna och bygga externa relationer, bedriva kommunikationsarbete på hög nivå och samverkan med det omgivande samhället på regional, nationell och internationell nivå. Vi arbetar bl.a. med varumärke, grafisk formgivning, forskningskommunikation, internkommunikation, studentrekrytering, arbetslivskontakter och har ansvaret för kommunikationskanaler så som intern och extern webbplats, sociala medier och event. Andra viktiga områden är att stödja studenternas entreprenörskap och kontakter med arbetslivet samt att erbjuda evenemangsservice för konferenser och andra akademiska möten.

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att vara en del av avdelningen för kommunikation och samverkan där du arbetar med produktion av kommunikationsmaterial. Arbetet innebär layout, originalframställning och bildhantering inom alla discipliner, i både digital och tryckt media.

Avdelningen förser hela universitetet med kommunikationsmaterial i alla dess former. Produktionen sträcker sig från material för webb och sociala medier till annonser i dagspress och utskick. Du förväntas vara självgående och ta emot beställningar för att sen ta dom hela vägen i mål. Det innebär också att du måste kunna förankra uppdraget hos alla inblandade. Till stöd har du ytterligare två grafiska formgivare som du kommer att jobba i tätt samarbete med.

En del av de produktioner som du kan komma att ansvara för är:

  • Annonsmaterial i både digital form och tryckta medier
  • Material för event och mässor
  • Folders, flyers och affischer
  • Grafik till webb, sociala medier och rörligt
  • Kataloger och rapporter
  • Profilprodukter
  • Grafiska mallar för vårt web-to-print verktyg 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3 års yrkeserfarenhet inom området, gärna från byråbranschen. Du har mycket goda kunskaper i Adobes programvarumiljö, främst InDesign, Illustrator och Photoshop. Du har inga problem att förklara din lösning för andra på ett pedagogiskt sätt så att de förstår varför du gjort de val du gjort. Självklart har du mycket god känsla för färg och form och håller dina deadlines. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom digitala produktioner. Har du utöver detta även jobbat med foto och film är det ett plus.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta både självständigt och i team och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt.

Information

Anställningen är ett vikariat på 100 procent med tillträde 21-06-01 som sträcker sig t.o.m. 22-01-31.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Sara Arvidson 070-884 7715 eller sara.arvidson@oru.se

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Portfolio som länk eller som en pdf

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-03-28. Välkommen med din ansökan.  

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se

Effektsystemet: Ny branschstandard för att mäta effekt av marknadsföring

Ett stort steg mot att kunna avgöra – och jämföra – vilka kanaler och marknadsinsatser som ger bäst avkastning.

redaktionen@branschkoll.se

De upphandlar trycksaker för upp till 11 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nystartat nätverk ska hjälpa företag med spårbarhetsfrågor

För alla som jobbar i värdekedjan med FSC- eller PEFC-märkta produkter.

Seose ska erbjuda expertis och rådgivning till ”virkesköpande” och ”träförädlande” företag för att säkerställa att man kommer rätt när det gäller spårbarhet och andra faktorer.

Företag som vill erbjuda produkter som är märkta med FSC och/eller PEFC behöver kunna visa att träråvaran har ett kontrollerat ursprung i certifierat skogsbruk. Men regelverket, det vill säga standarderna för spårbarhetscertifieringen uppfattas av de flesta som krångligt och svårt att tillämpa, skriver man på sin webbplats.

– Vi vet genom erfarenhet att många sitter ensamma med ansvaret för spårbarhetsfrågorna ute i industrin. Vi vill därför erbjuda expertstöd och ett nätverk av människor som också kan hjälpa varandra med tolkning av standardkrav, ”best practice” och ge varandra konkreta råd och tips på hur man kan undvika misstag och onödigt arbete, säger Emilia Bröms Axelsson, verksamhetsledare på Seose, i ett pressmeddelande.

Seose vänder sig till alla företag i kedjan, exempelvis: avverkningsorganisationer, sågverk, massabruk, bygghandlare, snickerier, leksakstillverkare, byggnadsentreprenörer, tryckerier och etikettillverkare.

Under sommaren och hösten kommer man hålla minst fyra nätverksträffar, flera av dem digitala. Mer information om dessa träffar hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se