Örebro Universitet söker Grafisk formgivare

Vi söker en grafisk formgivare för ett vikariat vid avdelningen för kommunikation och samverkan.

Bakgrund

Avdelningen för kommunikation och samverkan ansvarar för att samordna och bygga externa relationer, bedriva kommunikationsarbete på hög nivå och samverkan med det omgivande samhället på regional, nationell och internationell nivå. Vi arbetar bl.a. med varumärke, grafisk formgivning, forskningskommunikation, internkommunikation, studentrekrytering, arbetslivskontakter och har ansvaret för kommunikationskanaler så som intern och extern webbplats, sociala medier och event. Andra viktiga områden är att stödja studenternas entreprenörskap och kontakter med arbetslivet samt att erbjuda evenemangsservice för konferenser och andra akademiska möten.

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att vara en del av avdelningen för kommunikation och samverkan där du arbetar med produktion av kommunikationsmaterial. Arbetet innebär layout, originalframställning och bildhantering inom alla discipliner, i både digital och tryckt media.

Avdelningen förser hela universitetet med kommunikationsmaterial i alla dess former. Produktionen sträcker sig från material för webb och sociala medier till annonser i dagspress och utskick. Du förväntas vara självgående och ta emot beställningar för att sen ta dom hela vägen i mål. Det innebär också att du måste kunna förankra uppdraget hos alla inblandade. Till stöd har du ytterligare två grafiska formgivare som du kommer att jobba i tätt samarbete med.

En del av de produktioner som du kan komma att ansvara för är:

 • Annonsmaterial i både digital form och tryckta medier
 • Material för event och mässor
 • Folders, flyers och affischer
 • Grafik till webb, sociala medier och rörligt
 • Kataloger och rapporter
 • Profilprodukter
 • Grafiska mallar för vårt web-to-print verktyg 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3 års yrkeserfarenhet inom området, gärna från byråbranschen. Du har mycket goda kunskaper i Adobes programvarumiljö, främst InDesign, Illustrator och Photoshop. Du har inga problem att förklara din lösning för andra på ett pedagogiskt sätt så att de förstår varför du gjort de val du gjort. Självklart har du mycket god känsla för färg och form och håller dina deadlines. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom digitala produktioner. Har du utöver detta även jobbat med foto och film är det ett plus.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta både självständigt och i team och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt.

Information

Anställningen är ett vikariat på 100 procent med tillträde 21-06-01 som sträcker sig t.o.m. 22-01-31.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Sara Arvidson 070-884 7715 eller sara.arvidson@oru.se

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

 • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
 • CV med beskrivning av din kompetens
 • Portfolio som länk eller som en pdf

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-03-28. Välkommen med din ansökan.  

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

YP Yrkesbutiker söker säljande platschef

YP Yrkeskläder flyttar till ny butik och nytt kontor i Västberga söder om Stockholm. Nu söker vi efter en ny driven och erfaren ledare med säljerfarenhet! Vi söker dig som trivs i ett företag med korta beslutsvägar, hög service och med goda framtidsutsikter! 

YP- YRKESKLÄDER SÖKER:

SÄLJANDE PLATSCHEF
VÄSTBERGA, SÖDRA STOCKHOLM 

Vilka är YP Yrkesbutiker?
YP Yrkesbutiker är en rikstäckande kedja som idag består av 12 butiker över hela Sverige. YP Yrkesbutikers mål är att vara den bästa leverantören av arbetskläder och personligt skydd på den lokala marknaden. I våra butiker finner du Blåkläders produktsortiment såväl som andra varumärken och vi levererar ett komplett sortiment inom kategorierna: yrkes- och profilkläder, samt personligt skydd så som; skor, handskar, andningsskydd, hörselskydd mm.

Om ledarrollen
Du ansvarar för att våra kunder bearbetas både från vår butik och ute på fältet, i ditt team finns både butikssäljare och hungriga fältsäljare. Som platschef på YP Yrkesbutiker driver du även din egen försäljning på fältet och ansvarar för en egen kundportfölj, detta innebär att du trivs och hämtar energi i kundmöten.
Du har alltid ett övergripande verksamhetsfokus och i egenskap av ledare är du en viktig kulturbärare som visar vägen för dina medarbetare.
Vi har stora planer för vår nya butik i Västberga som innebär att du tar höjd för både expansion och utveckling samt får dina medarbetare att växa med framtiden.

Vi söker dig som har:

 • B2B-erfarenhet
 • Säljerfarenhet som ledare
 • Tidigare framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla andra människor
 • En hög affärsmässighet
 • Goda kunskaper från affärssystem och Officepaketet
 • Branschvana är meriterande

Vi erbjuder
Ett mycket intressant och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka då ditt arbete kommer att vara avgörande för tillväxten i butikerna. Du blir en del av en koncern i tillväxt som expanderar både nationellt och internationellt vilket öppnar upp för goda utvecklingsmöjligheter!

Är detta är rätt utmaning för dig?
Vänta inte, vi arbetar med löpande urval, skicka därför din ansökan redan idag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt nätverk för förpackningsföretag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordiska förpackningstävlingen Scanstar öppnar årets tävling

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tetra Pak lanserar förpackningslösningar för mindre nedskräpning

”Över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren”

Enligt ett pressmeddelande lanserar Tetra Pak i dagarna ett nytt utbud av förpackningslösningar med korkar som är fastsatta på förpackningen. Eftersom korken är fastsatt i förpackningen hoppas man att detta ska leda till mindre nedskräpning

Samtidigt jobbar Tetra Pak vidare med att lansera sugrör av papp. Syftet är att tillmötesgå kundönskemål om större hållbarhetstänk.

Lars Holmquist, Vice vd för Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak, säger: ”Detta är viktiga milstolpar i vår resa mot att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar som är tillverkade helt av förnybara eller återvunna material. ”

Dessa två utvecklingssteg är centrala för att säkerställa att Tetra Paks kunder i Europa ska kunna följa Engångsplastdirektivet (SUP) som ingår i EU:s plaststrategi och är en viktig del av EU:s åtgärder för cirkulär ekonomi. Tetra Pak säger sig därför, med detta i åtanke, ökat takten inom utvecklingen av korkar.

Lars Holmquist: ”Den största utmaningen med fastsatta korkar är den betydande förändring som detta medför för hela värdekedjan. I Europa betyder det att över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren.

redaktionen@branschkoll.se
Annons