Örebro

Oppboga bruk söker inköpare

Vårt uppdrag

Med över 100 års erfarenhet inom avancerad kartongtillverkning finns gedigen kunskap och trygghet. Oppboga söker nu en driven person som vill utveckla inköp- och materialflödet till nya nivåer. Rollen är en nyckelfunktion som har stor påverkan för bolagets fortsatta tillväxt. Här får du arbeta med spännande produkter hos en arbetsgivare som värnar om sina medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som inköps-och materialplaneringsansvarig har du det yttersta ansvaret för inköp och produktionsplanering. Tillsammans med ledningsgruppen arbetar du med att säkerställa och följa upp nyckeltal, vilka är satta för att skapa framdrift och ständigt utvecklas. Med stort kundfokus arbetar du med att optimera inköp och planeringen av produktion på både kort och lång sikt för att säkerställa en hög leveranssäkerhet till kund.

Exempel på arbetsuppgifter:

– Inköp av råmaterial och förhandling med leverantörer – Säkerställa lämpliga lagernivåer för både råmaterial och färdigvaror – Ekonomisk uppföljning för att säkerställa ett gott kassaflöde – Optimera logistik och transportflödet För att ta Oppboga skall kunna ta ytterligare kliv framåt behövs en utveckling inom området så stort fokus kommer ligga i att utveckla processer, arbetssätt och ledtidsmoduler i affärssystemet Microsoft Business Solutions.

Din profil

Vi söker dig med godkänd gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom inköp eller planering. Du har tidigare erfarenheter av produktionsplanering och processer i tillverkande verksamhet samt några års erfarenhet från Supply Chain. Du har ett genuint intresse för att utveckla processer och arbetsmetoder. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i Microsoft Business Solutions eller annat likvärdigt affärssystem. Goda kunskaper i svenska och engelska, Officepaketet samt B-körkort är krav för tjänsten.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som vill nå resultat över hela verksamheten. Arbetet kräver att du kan arbeta på ett systematiskt och överskådligt sätt med fokus på struktur, noggrannhet och flexibilitet i strävan mot företagets uppsatta mål. Genom en positiv inställning och stort engagemang bidrar du till ett gott samarbetsklimat. Du är en kommunikativ person som gillar många kontaktytor. Du har en analytisk förmåga, stort driv och förmågan att kunna fatta egna beslut och vara lösningsorienterad. Vi ser gärna att du är ansvarstagande i kombination med en stor portion humor utan att tappa fokus på uppgiften. Du behöver både kunna arbeta självständigt med eget driv samt vara flexibel och öppen som en del i Oppboga-teamet.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Kosta Boda släpper glaskollektion i samarbete med sex svenska artister

glas kosta boda merchandise

Kosta Boda släpper nu serien ”Don’t stop the music” som är ett samarbete mellan glasbruket, flera svenska artister och Stiftelsen Svenska Musikfonden.

I samarbetet har konstnären Clas Håkansson har tillsammans med några av Sveriges främsta artister återskapat deras personliga tatueringar och låttexter som motiv på olika glas.

Kollektionen består av vinglas, ölglas och tumblerglas som kommer i 6-pack. Genom att köpa en, eller flera förpackningar bestående av 6 glas stöttar du inte bara den svenska musikbranschen, du får även glas med flera olika motiv – en liten och personlig del av Molly Sandén, Sandro Cavazza, Smith and Thell, Miss Li och Darin, skriver Kosta Boda i ett nyhetsinlägg.

I samma nyhetsinlägg står det att läsa att:

Kosta Boda skänker 15 procent av nettofaktureringsvärdet till Stiftelsen Svenska Musikfonden. Alla artister och tatuerare efterskänker sin rätt till ersättning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

SBPR startar padelturnering

sbpr profilreklam padel

SBPR ska arrangera sin helt egna padelturnering, SBPR Padel Open som arrangeras i Eskilstuna den 17 februari 2022.

”Nätverka med kollegor i branschen under sportsliga former samtidigt som ni kan bli produktmedias bästa padellag”, skriver man i inbjudan.

Turneringen pågår från 9 på morgonen fram till 18, därefter hålls en middag och en prisceremoni på Elite Stadshotell i Eskilstuna.

Turneringen är endast öppen för medlemmar i SBPR.

För anmälan och mer information kontakta Michael Serrander på Profeel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Branschfesten ställs in – Vaccinationspass kommer krävas

mässa Elmia profile fair

PWA gick nyligen ut och sa att januari-mässans branschfest är avblåst, samt att man nu kommer kräva vaccinationspass av de som vill besöka den fysiska mässan.

Läs mer: Det blir en hybridmässa i januari – så här kommer det fungera

Enligt information från Elmia så ingår inte mässor i samma kategori som andra event där vaccinpass krävs. Utan det är upp till arrangören att bestämma och i dagsläget har man valt att kräva vaccinationspass av både besökare och utställare.

Vi avvaktar och följer pandemins utveckling och om läget förvärras kommer vi att följa de riktlinjer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutar de kommande veckorna. Detta innebär att det kan behöva komma nya beslut med anledning vad som sägs framöver, skriver man i ett nyhetsbrev.

För den som av olika anledningar inte kan medverka fysiskt i Jönköping finns fortsatt den digitala mässan som alternativ.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är de profil-leverantörer som fick mest i korttidsstöd

Branschens leverantörer har fått omkring 200 miljoner i stöd, här är de 15 som fått mest.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons