Office Depot söker Säljspecialist Business Communication

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare och mer hållbart kontorsliv. Försäljningen i Sverige sker via vårt butiksnät, regionsäljare, webshop och kundcenter. Office Depot erbjuder inte bara alla tänkbara förbrukningsvaror till kontoret, utan även tjänster, möbler, profilprodukter, utskriftslösningar, kaffemaskiner och mycket mer. 

Vill du arbeta i ett bolag med ambitiösa tillväxtmål och där du ansvarar för en viktig del av vår verksamhet? Jobba med spännande arbetsuppgifter i ett av världens ledande kontorsserviceföretag? Är du vår nya stjärna som kan bidra till att vi når våra högt uppsatta mål i försäljning av till nya och befintliga kunder? Då är Du den vi söker!

På Office Depot brinner vi för att hjälpa våra kunder till ett enklare och mer hållbart kontorsliv. Vår företagskultur präglas av glädje, engagemang, ett brinnande intresse för våra kunder och vår affär. Vi har ett starkt fokus på mångfald, jämlikhet och hållbarhet – och allt utgår ifrån våra värderingar. Som anställd hos oss får du arbeta i en miljö där vi sätter starkt värde i vår personal. Vi är helt övertygade om att det är just vår kultur som gör oss unika. Vi har en spännande resa framför oss där vårt fokus är att skapa värde för våra kunder genom att expandera vårt reden breda sortiment. Vi erbjuder dig att jobba med ett starkt välkänt varumärke i en flexibel organisation där vi alla jobbar mot gemensamma mål. Och utöver detta så får du möjlighet att jobba på ett företag där vi har väldigt roligt tillsammans!

Rollbeskrivning

I rollen som Säljspecialist Business Communication hos oss kommer du att ansvara för försäljning av lösningar inom Business Communication; Telefoni & Konferensrumslösningar till befintliga kunder till Office Depot. Du arbetar nära vår säljkår som rådgivare och sakkunnig inom området Telefoni & Konferensrumslösningar. Du har direktkontakt och ägandeskap för dina affärer med kunder för att säkerställa kvaliteten i leveransen.

Du är en person som har bra förståelse för helheten i leveransen, hur vi kan hjälpa kunden och ge rekommendationer/konsultation för att leverera en bättre framtida lösning.

Du följer löpande upp utfall och resultat i de affärer som du deltar i för att säkerställa att vi når våra mål.

Som person trivs du med ordning och reda och du är mycket strukturerad i ditt planeringsarbete.

Du kommer ingå i ett centralt team av Säljspecialister, men kommer även arbeta nära vår Backoffice. Du kommer också att bidra aktivt i arbetet med förbättringar av olika aktiviteter, program och projekt som bedrivs inom företaget.

  • Affärsägandeskap för Business Communication; Telefoni & Konferensrumslösningar
  • Offertarbete och koordinering av större projekt
  • Daglig kontakt med kunder, säljare och leverantörer
  • Föreslå val av tjänster, lösningar och produkter till kund
  • Följa upp försäljning utifrån målsättningar
  • Säljstödjande aktiviteter – utbildning butik/säljkår

Om dig – erfarenheter och egenskaper 

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom Business Communication, eller närliggande område. Du är van vid att leda projekt och du har ett öga för att hitta nya innovativa lösningar till kunden. Vi vill att du har eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot IT och försäljning.

Du behöver även ha goda kunskaper i Officepaketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemen Lawson M3, Superoffice och QlickView/Qlicksense.

Vi ser att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

För att göra succé i detta jobb behöver du vara orädd, van med att skapa nya relationer, ha en hög aktivitetsnivå, vara en god lyssnare och bra förhandlare. Vi söker dig som är en lagspelare, är trygg i dig själv och är en förtroendeskapare. Vidare är du en person som trivs i en miljö där det ständigt händer saker och du triggas av att vara i ett företag som befinner sig i förändring.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Coca-Cola i Sverige byter till återvunnen plast

Förnybar el och delning av utsläppsdata är några av kraven man nu ställer på sina underleverantörer.

Förra året blev Sveriges Coca-Colas första marknaden i världen där företaget gick över till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade PET-portföljen. Nu byts även plastfilmen runt alla stora flaskor i fyrpack ut till 100 procent återvunnen plast, skriver man i ett pressmeddelande.

Coca-Cola skriver att man arbetar ”för en värld utan avfall”. Och som en del i detta arbete, med målet att komma ned till noll utsläpp av växthusgaser 2040, tas nu ytterligare ett steg. Under första halvåret i år går Coca-Cola i Sverige över till återvunnen plastfilm (PELD) på alla fyrpack för flaskor över 1,5 liter.

– Plast är ett effektivt förpackningsmaterial förutsatt att det samlas in och återanvänds så att inget blir till skräp. Coca‑Cola i Sverige vill vara med och bidra till omställningen mot en cirkulär ekonomi. Nu tar vi ett stort steg när vi som första marknad i världen går över till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade portföljen, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca‑Cola European Partners Sverige AB

Krav på underleverantörer

Eftersom drygt 90 procent av utsläppen uppstår i scope 3 (indirekta utsläpp som uppstår i värdekedjan, både uppströms och nedströms) måste leverantörer mobiliseras och nära samarbeten inledas. Coca-Cola uppger att man för att nå netto noll 2040 är målet att 100 procent av de strategiska leverantörerna ska ”sätta vetenskapligt baserade reduktionsmål och använda 100 procent förnybar el till 2023 samt dela data för sina utsläpp av växthusgaser”.

Läs mer om Coca-Colas klimatmål här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stabilt år för Promotionhuset

redaktionen@branschkoll.se
Annons

NWP-ÅF vinner upphandlingar på löpande band – fyra bara i år

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ännu ett universitet på jakt efter produktmedia – maxvärde 10 miljoner kronor

redaktionen@branschkoll.se
Annons