Nytt material från Berry Superfos minimerar vikten

CombiLight_product_top

Berry Superfos har lanserat Combilight – ett förpackningsmaterial som kombinerar plast och naturfibrer, det är är lätt och avsett för att passa en rad olika livsmedelsprodukter. Plasthalten i förpackningarna sägs vara 60 procent lägre jämfört med andra liknande lösningar.

Combilights lösning består av en genomskinlig plaststruktur som stöd till en fiberbaserad förpackning. Den är tillverkad med mindre fossilt material eftersom den kombinerar plast med naturfibrer, skriver Superfos.

Combilight är tillverkat av en formsprutad polypropylenstruktur (PP) i kombination med barriärbestruken papp. Förpackningen är stark och miljösmart och dekoren trycks i offsett på det fiberbaserade ytterhöljet. Förpackningen sägs lämpa sig för mejeriprodukter som yoghurt, färskost och keso, men fungerar också till andra ickevarma livsmedelsprodukter

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se