Nya digitalpressar för färgproduktion från Ricoh

Pressmeddelande från Ricoh 2011-06-07

London – Ricoh Europe PLC lanserar tre nya digitalpressar för färgproduktion. Ricoh ProTM C651EX och Pro C751EX som är skannermodeller samt Ricoh Pro C751 som är en ren printermodell. De nya systemen är utformade att möta behoven hos leverantörer av digitalt produktionstryck och grafiska tryckerier, men även för reproavdelningar och kontor. Här finns en rad unika uppgraderingar som säkerställer hög bildkvalitet och utgör ett kostnadsmedvetet val för företag som vill utveckla sina snabba tryckjobb.

Pro C751-serien använder en ny laserstråleteknik, VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), med en registrering på 4 800 dpi för exakt färgåtergivning och hög kvalitet på resultaten. Möjligheten att styra hur pappret utvidgar sig vid upphettning och sedan drar ihop sig vid avkylning ger superb registreringsprecision. Med VCSEL har man även mycket skarp återgivning av tunna linjer.

Pro C751-serien är även unik på marknaden för grafisk produktion på ark med ny teknik för vätskekylning som optimerar framkallningstemperaturen och höjer produktiviteten.

I serien kan man aktivt kontrollera tonerdensiteten som ger en jämn och hög färgtäthet genom stora tryckjobb. Förbättrade ORU-delar som operatören själv byter ut och toner som kan bytas när maskinen används, minimerar driftstopp och maximerar produktiviteten.

Med förbättrad hantering av struktur- och specialpapper ger tryckleverantörer sina kunder fler valmöjligheter. Serien har en mängd tillval som ger ökad flexibilitet, bland annat en ny vikningsenhet, stormagasin och ringbindare, häftning för 100 ark, häftestillverkare, stapelenhet, GBC StreamPunch Pro EX och Plockmatic häftestillverkare.

Ricoh Pro C751-serien omfattar även teknikutveckling som återfinns hos Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition, bland annat dess höga produktionskapacitet på papperstjocklekar upp till 300 g/m2. Ricohs PxP-toner producerar ett jämnt offsetliknande resultat, mjukare skuggningar och bättre färgregistrering. Serien har ett brett mediabibliotek med över 150 testade och kontrollerade mediaprofiler samt en anpassad medialista som låter operatören göra sina egna tekniska profiler.

Branschledande Pro C751-serien är idealisk för en mängd olika trycksaker inom produktionsmiljöer. Tryck av häften, reklamblad, utskick, rapporter, fotoalbum och böcker via Print On Demand passar Pro C751-serien perfekt. Med nya EFI E41A skrivarserver har alla tre modellerna stöd för olika arbetsflöden och kan enkelt integrera dem i befintlig drift. De nya modellerna är konstruerade för perfekt anslutning till Ricohs TotalFlow-arbetsflöden

Peter Williams, vice verkställande direktör för Ricoh Production Printing Business Group på Ricoh Europe säger att ”Vårt flaggskepp, Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition har visats sig vara ett attraktivt alternativ för tryckleverantörer. Med Pro C751-serien kan vi möta de behov som finns i produktionsmiljöer, hjälpa våra kunder att uppnå sina utvecklingsmål och öka effektiviteten. Pro C751-serien har innovativ teknik och fördelar som vi är säkra på kommer att bli ett kraftfullt tillskott till denna snabba marknad.”

Dansk print- och profilaktör startar i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rise anordnar kostnadsfri kurs – ta reda på vad dina produkter innehåller

Den 8 december håller Rise en kostnadsfri grundkurs för dig som vill lära dig mer om kemikalier i dina varor/produkter.

Kursen är digital och är 3,5 timmar.

Som företag är det ditt ansvar att veta om de produkter du sätter på marknaden innehåller skadliga kemikalier. Men hur vet du om en vara innehåller farliga ämnen? Vilka kemikalier är det egentligen som ska fasas ut? Substitutionscentrums grundkurs är till för dig som vill komma igång och arbeta med kemikalier i dina varor

Läs mer och anmäl dig här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Fyra av fem nordbor litar inte på grön marknadsföring enligt ny studie

Även oberoende tredjepartscertifieringar har problem med tilliten. Så här tycker konsumenter i Norden om hållbar konsumtion.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nydesignad vinkartong för e-handel från Smurfit

Smurfit Kappa har lanserat en ny förpackningslösning som är speciellt anpassad för vin, för att hjälpa företag att dra nytta av den fortsatta tillväxten av vinförsäljning via e-handel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Finat Label Competition – öppet för anmälan

Ämnen i artikeln: Etikett
Ämnen i artikeln: Etikett
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Investerar i e-handelsförpackningar – ”lösningen är till sin natur hållbar”

Investeringen ska serva hela Europa.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rätt förpackning kan minska matsvinnet – 30 års forskning sammanfattas i ny bok

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordic Paper skärper sina klimatmål

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hylte Kommun ska sälja mark till Stora Enso

Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hur påverkar förpackningen försäljningen – halvdagsseminarium

Hur kan du paketera, presentera och prissätta dina förpackningar för att synas bättre och öka försäljningen?

redaktionen@branschkoll.se
Annons