Ny vd och koncernchef på Ejendals

Anders Carlsson, ny vd & koncernchef på Ejendals
Anders Carlsson, ny vd & koncernchef på Ejendals

Ejendals som är en leverantör av bland annat skyddshandskar och skor med varumärken som Tegera och Jalas har fått en ny vd och koncernchef i Anders Carlsson, som närmast kommer från rollen som vd för AQ Group, en internationell tillverkningskoncern med 40 anläggningar i 15 länder.

Carlsson efterträder Fredrik Sand som kommer att ”ta sig an nya utmaningar efter sex år i företaget”, enligt ett pressmeddelande.

– Anders är en mycket erfaren ledare med stark internationell förankring. Styrelsen och jag är övertygade om att Anders är rätt person för att leda Ejendals till nästa nivå genom fortsatt internationell tillväxt, god lönsamhet och innovativ utveckling, säger Marcus Ejendal.

– Ejendals är ett respekterat företag inom PPE-branschen, erkänt för sina kompetenta medarbetare och sin starka utveckling genom åren. Jag ser fram emot att arbeta med hela organisationen för att implementera tillväxtstrategin och utveckla Ejendals till att ännu bättre skydda händer och fötter för våra kunder runt om i världen, säger Anders Carlsson.

Annons

Två superföretag utsedda i förpackningsbranschen

Tillväxt med god lönsamhet fyra år i rad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Återvinning och ekonomisk utveckling på agendan när Kartongförpackningsbranschen möttes i Lund

I slutet av november hade Svenska Kartongförpackningsföreningen årsmöte i Lund. Det var första gången sedan pandemin startade som man träffades fysiskt.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Återvunnen fiber ger bättre barriär hos Pulpac

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rapport: Produktionen av bioplast ska tredubblas på fem år

En rapport från organisationen European Bioplastics (EUBP) och tyska Nova-Institute spår att den globala bioplastproduktionen förväntas tredubblas under de kommande fem åren.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

”Prioritera återanvändning – att ersätta plast är inte alltid bästa lösningen”

”Att säkerställa retur- och återvinningshanteringen är viktigare än att minska vissa materialtyper”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Projektet Circ Pack ska hjälpa förpackningstillverkare att öka plaståtervinningen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stor investering ökar dunkkapaciteten

dunk förpackning plast packaging

Nu installerar Emballator Mellerud en av Skandinaviens största maskiner för tillverkning av fyra- och femlitersdunkar i plast.

– Efterfrågan är stor och vi gör den här investeringen för att kunna växa, säger Joakim Johannesson, vd för Emballator Mellerud.

Den nya blåsformningsmaskinen har en kapacitet på fyra plus fyra dunkar och har därmed dubbla kapaciteten jämfört med de maskiner som finns i produktionen i dag. Den kommer inte att ersätta befintliga produktionslösningar utan blir ett rent kapacitetstillskott.

– Det här är ett naturligt steg i tillväxtresan tillsammans med våra kunder – en investering som kommer att öka vår konkurrenskraft, säger Joakim Johannesson som berättar att maskinen blir en av de största på den skandinaviska marknaden.

Produktionen i den nya formblåsningsmaskinen blir både effektiv och miljövänlig.

– Eftersom maskinen är elektrisk och inte hydraulisk så sparar vi mycket el, vilket är en stor fördel ur ett hållbarhetsperspektiv och detta är något som prioriteras av både oss och våra kunder.

Källa: emballator.com

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Etikettdesignprogram uppdaterat

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Elpriset slår hårt mot industrin – investering i förpackningsbranschen kan stoppas

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Förpackningsföretag investerar i automatiserat skärbord

redaktionen@branschkoll.se
Annons