Ny operativ chef på IDÈ – Välkänd norsk näringslivsprofil axlar rollen

IDÈ profil norge
Nordens största återförsäljare stuvar om i ledningen.

Med stor erfarenhet av både ledarskap och den grafiska branschen blir han nu en av toppcheferna på IDÈ House of Brands.

Branschkoll kan nu avslöja att det stundar förändringar i toppskiktet på IDÈ House of Brands. Från och med den 1 april kommerKjetil Amundsen, tidigare delägare och vd för 07 Media, tillträda rollen som ”vice koncernchef” och därmed ta över mycket av de operativa ansvaret för IDÉ i Norden.

– Efter 35 år i cirkusmanegen har tiden kommit för att starta upp processen att ge stafettpinnen vidare och släppa in nya krafter, därför har jag beslutat att dra ner på mitt operativa ansvar i verksamheten. Och därför kan jag också med stor glädje meddela attKjetil Amundsen från och med den 1 april kliver in i rollen som vice koncernchef hos oss påIDÉ House of Brands, sägerLasse Lauritzen i ett pressmeddelande.

Ledde fram till nyligen Norges största tryckeri

Kjetil Amundsen. Bild: Arkiv/pressbild

I Norge är Kjetil Amundsen ett välkänt namn, de senaste fyra åren har han varit vd på Norges största tryckerikoncern 07 Media, som i slutet av 2021 förvärvades av tre andra norska tryckerier som gick samman och köpte bolaget. Då var Norgesinvestor IV största ägare av 07, men ävenAmundsen hade en ägarpost på 9 procent, läs mer om det nedan.

LÄS OCKSÅ: Ny grafisk storkoncern bildas i Norge

Kjetil Amundsen har också flera gånger uppmärksammats av Finansavisen, Norges motsvarighet till Dagens Industri. Bland annat i det här låsta reportaget där han under brinnande corona-kris halverade sin egen lön för att hjälpa kassaflödet och samtidigt uppmanade övriga näringslivstoppar att ta sitt ansvar och göra samma sak.

Enligt pressmeddelandet har Kjetil 15 års erfarenhet från strategi och företagsledning i globala och nationella organisationer. Han är utbildad inom marknadsföring på NMH och har vidareutbildning inom strategi frånUniversity of Texas. Förutom 07 media har han jobbat påAccenture, Midelfart, Novartis, Ringnes och Johnson & Johnson.

– Jag är enormt imponerad över det jobb Lasse och hans familj lagt ned i att skapa det som jag vill karaktärisera som ett ren och skär succéhistoria. Det är med stor ödmjukhet som jag nu efter bästa förmåga ska fylla ett par skor som känns svårt stora, med det glädjer mig mycket att bli en del av IDÉ-familjen från och med 1 april och kunna bidra till bolagets utveckling kommande år, sägerKjetil Amundsen.

Lasse kommer vara arbetande styrelseordförande

LasseLauritzen kommer framöver vara en ”arbetande styrelseordförande” och aktivt jobba med utvecklingen av IDÈ.

– Framöver kommer jag jobba tätt ihop med Kjetil för att säkerställa bästa möjliga uppstarts-period i vår firma och bransch. Dessutom finns det spännande tillväxtplaner, så det finns mer än nog att göra för Kjetil och resten av våra fantastiska medarbetare, avslutar Lasse Lauritzen.

LÄS OCKSÅ: Så gick 2021 för IDÈ House of Brands

Annons

Trycker fotoprodukter för en miljard – här berättar grundaren om strategier och utmaningar

”Det är ett digitalt spel som man måste vara bra på att spela”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny tjänst ska öka återvinningen av grafiskt kampanjmaterial

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Viva Magenta är Pantone-färgen 2023

Viva Magneta är en lite mörkare version av Magneta som ”vibrerar av entusiasm och kroppslig styrka”, med rötter från naturen har Pantone 18-1750 sitt ursprung i den röda färgfamiljen.

Årets färg är kraftfull, det är en ny animerad röd färg som badar i ren glädje och uppmuntrar till experiment och till att uttrycka sig själv. Det är en elektrisk, gränslös nyans som står ut och välkomnar alla med en rebellisk själ, skriver Pantone i ett pressmeddelande.

Pantone menar att i den här teknologiska tiden vill vi bli inspirerade av naturen och det som är riktigt”, Viva Magneta har liknade röd ton som koschenill eller karmi, den färg som framställ från en vis typ av löss.

Som vanligt släpps årets färg tillsammans med en mugg – som snabbt sålde slut. Pris: 20 dollar.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Allmedia i Malmö köper en HP Indigo

Malmöbaserade Allmedia väljer att ta nästa steg för sitt tryck med en press från HP Indigo. Man investerar i en HP Indigo 7800 med sex färgverk och det är Visutech som levererar och installerar den nya pressen i januari 2023.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia.

Man skriver i ett meddelande att med den nya pressen kan Allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny EU-lag skärper miljökraven på trycksaker som importeras

En politiskt överenskommelse som kan stärka den grafiska branschens rykte i Europa och synen på tryckta produkter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Umpac investerar i offsetpress

Förpackningsföretaget Umpac i Umeå invester i en ny tryckpress.

Det är en Komori i format 720 x 1030 cm med vattenlackverk. Det finns möjlighet att köra UV men den funktionen har man valt att inte aktivera. I ett inlägg på Linkedin berättar man om nyheten.

– För oss är pressen ny, men den kommer senast från Göteborgstryckeriet, berättar vd Torvald Östensson för Branschkoll.

Att inte aktivera UV-enheten är av miljöskäl.

– Jo, det är av miljöskäl. Umpac lade om sin strategi 2015 och har sedan dess jobbat målmedvetet med att bidra till mindre miljöpåverkan i vår produktion, detta har också bidragit till vår tillväxt.

Det har gått bra för Umpac senaste åren och Torvald Östensson berättar mer om behov av investeringar.

– Vi har fördubblat vår omsättning under de senaste fyra åren och detta gör att vi nu behöver investera i en snabbare och effektivare produktion. Och vi kommer att investera ytterligare ett par miljoner under 2023 för att kunna nå vårt mål om en omsättning på 40 miljoner under året. 2021 var omsättningen 28 miljoner.

Tillväxt är en kombination av nya kontrakt och ökning från befintliga kunder.

– Vi levererar idag exempelvis förutom förpackningar även bipacksedlar, etiketter och wellprodukter. Sedan lagerhåller vi även produkter till våra kunder. Framtiden ser vi an med tillförsikt, avslutar Torvald.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nöjd i nytt samarbete – algoritmer ska minska luften i förpackningarna

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Flera förpackningsbolag i topp bland arbetsplatsolyckor – får också hållbarhetsutmärkelse

Fyra av de tio mest olycksdrabbade företagen i Sverige finns i förpacknings-, pappers, och skogsindustrin.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nu tillverkas skruvkorkar av trä i Säffle

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Evolabel tillsätter ny försäljningschef

Magnus Sidling

Ska leda och forma den globala försäljningen.

Mölndalsföretaget Evolabel, som sysslar med förpackningsteknologi, har värvat en ny Head Of Sales.

Det är Magnus Sidling som tillträder tjänsten och Magnus kommer senast från en position som Sales Manager på Micvac. Vi kontaktade Magnus så han får berätta mer.

Kommer du att fokusera på någon speciell marknad, geografiskt och/eller branschmässigt? 

– Jag kommer ha globalt helhetsfokus. Ingen speciell marknad. Företaget levererar system till samtliga kontinenter idag. Evolabels system syns ofta i livsmedelsindustrin samtidigt som e-handel och logistik växer starkt.

Kommer du att fungera som coach till de nuvarande säljteamen?

– Ja, både som coach samt att jobba med att skapa en strategi för hur vi tillsammans med våra partners hjälper befintliga kunder att växa med oss. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med och leda och forma den globala försäljningen. Vi ser en fortsatt global utveckling för Evolabel inom ”Print and Apply” de kommande åren.

Vad i ditt tidigare arbetsliv tar du med dig som är ett tillskott till företagets tidigare resurser och som bidrar till att öka försäljningen?

– Erfarenheten av snabbt växande internationell försäljning samt säljstyrning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]