Ny operativ chef på IDÉ – Välkänd norsk näringslivsprofil axlar rollen

IDÈ profil norge
Nordens största återförsäljare stuvar om i ledningen.

Med stor erfarenhet av både ledarskap och den grafiska branschen blir han nu en av toppcheferna på IDÈ House of Brands.

Branschkoll kan nu avslöja att det stundar förändringar i toppskiktet på IDÉ House of Brands. Från och med den 1 april kommer Kjetil Amundsen, tidigare delägare och vd för 07 Media, tillträda rollen som ”vice koncernchef” och därmed ta över mycket av de operativa ansvaret för IDÉ i Norden.

– Efter 35 år i cirkusmanegen har tiden kommit för att starta upp processen att ge stafettpinnen vidare och släppa in nya krafter, därför har jag beslutat att dra ner på mitt operativa ansvar i verksamheten. Och därför kan jag också med stor glädje meddela att Kjetil Amundsen från och med den 1 april kliver in i rollen som vice koncernchef hos oss på IDÉ House of Brands, säger Lasse Lauritzen i ett pressmeddelande.

Ledde fram till nyligen Norges största tryckeri

kjetil
Kjetil Amundsen. Bild: Arkiv/pressbild

I Norge är Kjetil Amundsen ett välkänt namn, de senaste fyra åren har han varit vd på Norges största tryckerikoncern 07 Media, som i slutet av 2021 förvärvades av tre andra norska tryckerier som gick samman och köpte bolaget. Då var Norgesinvestor IV största ägare av 07, men även Amundsen hade en ägarpost på 9 procent, läs mer om det nedan.

LÄS OCKSÅ: Ny grafisk storkoncern bildas i Norge

Kjetil Amundsen har också flera gånger uppmärksammats av Finansavisen, Norges motsvarighet till Dagens Industri. Bland annat i det här låsta reportaget där han under brinnande corona-kris halverade sin egen lön för att hjälpa kassaflödet och samtidigt uppmanade övriga näringslivstoppar att ta sitt ansvar och göra samma sak.

Enligt pressmeddelandet har Kjetil 15 års erfarenhet från strategi och företagsledning i globala och nationella organisationer. Han är utbildad inom marknadsföring på NMH och har vidareutbildning inom strategi från University of Texas. Förutom 07 media har han jobbat på Accenture, Midelfart, Novartis, Ringnes och Johnson & Johnson.

– Jag är enormt imponerad över det jobb Lasse och hans familj lagt ned i att skapa det som jag vill karaktärisera som ett ren och skär succéhistoria. Det är med stor ödmjukhet som jag nu efter bästa förmåga ska fylla ett par skor som känns svårt stora, med det glädjer mig mycket att bli en del av IDÉ-familjen från och med 1 april och kunna bidra till bolagets utveckling kommande år, säger Kjetil Amundsen.

Lasse kommer vara arbetande styrelseordförande

Lasse Lauritzen kommer framöver vara en ”arbetande styrelseordförande” och aktivt jobba med utvecklingen av IDÉ.

– Framöver kommer jag jobba tätt ihop med Kjetil för att säkerställa bästa möjliga uppstarts-period i vår firma och bransch. Dessutom finns det spännande tillväxtplaner, så det finns mer än nog att göra för Kjetil och resten av våra fantastiska medarbetare, avslutar Lasse Lauritzen.

LÄS OCKSÅ: Så gick 2021 för IDÉ House of Brands

Annons

SCA höjer priset på kraftliner

kraftliner
Ämnen i artikeln: SCA

Används för att tillverka wellpapp. Nu höjer SCA priset.

Ämnen i artikeln: SCA
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bong signerar nya kontrakt värda 50 miljoner

E com bag

Produkterna är bolagets framtid och ska ersätta den snabbt minskande kuvertmarknaden.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Högprofilerad profil-leverantör i konkurs

konkurs

Leverantören har vuxit snabbt senaste åren men nu tycks det ha tagit tvärstopp och bolaget har tvingas ansöka om konkurs.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Här är profilbolagen med mest skuld kvar av det tillfälliga anståndet

skatt promo

Vi tittar på vilka som har mest kvar att betala av, branschens totala skuld, återbetalningstakten och vilka regler som gäller.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Toppchef på Stricker startar upp ny leverantör

aodaci bild

En ny leverantör uppbackad av ett investmentbolag med tydliga mål inom hållbarhet och produkterbjudande lanseras just nu på den europeiska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Stor aktör inom återvunnen textil tvingas i konkurs

Textilaktör i konkurs.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En inblick i en profilprodukt-designers vardag – ”Jag vill kunna påverka från insidan”

victor pf
Ämnen i artikeln: PF Concept

Branschkoll har pratat med Victor Caristan som till vardags jobbar som designer på PF Concept och han berättar om vad som sker bakom kulisserna när man ska ta fram en ny produkt eller kollektion.

Ämnen i artikeln: PF Concept
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ejendals byter ut sin skokartong för Jalas

jalas utube
Ämnen i artikeln: Ejendals
Ämnen i artikeln: Ejendals
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordvalls går in i internationellt partnerskap

nordvalls patrik jenemark samarbete
Ämnen i artikeln: Nordvalls

Nordvalls, holländska Geostick och franska Stratus Packaging har tecknat ett samarbetsavtal. Tillsammans omsätter man 2,6 miljarder kronor.

Samarbetet syftar till att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.

– Vårt gemensamma DNA omfattas av entreprenörskap och långsiktiga värderingar som säkerställer en trygghet för anställda, kunder och leverantörer, säger Nordvalls Patrik Jenemark.

Tillsammans har man 900 anställda, 15 produktionsanläggningar och producerar 159 miljoner kvadratmeter självhäftande material varje år. De tre bolagen omsatte tillsammans 236 miljoner euro under 2023.

Samarbete kring teknik och affärer

Patrik Jenemark säger till Branschkoll att det bland annat handlar om utbyte av kunskap inom tryckteknik, materialkunskap och processer. Man kommer också att kunna dela affärsmöjligheter i framtiden.

– Hållbara lösningar kommer stå i centrum för samarbetet där delad kunskap ger stora fördelar.

Bolagen konkurrerar inte alls med varandra.

– Vi är på helt olika marknader det vill säga ingen konkurrens, säger Patrik Jenemark.

Det finns inget delägarskap inblandat i avtalet utan man kommer fortsatt vara tre fristående företag.

Om de tre bolagen

Geostick verkar i Benelux-regionen och tillverkar självhäftande etiketter, flexibla förpackningar och säljer utskrifts- och etikettlösningar. Man har tre produktionsenheter, varav två i Uithoorn och en i Heumen.

Stratus Packaging Group har 460 anställda med sju fabriker i Frankrike och en i Schweiz. I erbjudandet ingår allt från självhäftande etiketter till shrink sleeves, stretch sleeves och in mould labels till kunder inom livsmedel, hygien och skönhet, kosmetika, läkemedel och industri.

Nordvalls Etikett har produktionsenheter i svenska Sjöbo, Bjuv, Mölnlycke och Nässjö och verksamhet i Norge. Helägda dotterbolag inom Nordvalls Label Group är brittiska Watermill Press och tyska Kölle Etiketten Gmbh. Gruppen har en årlig omsättning på 1,100 MSEK (2023) och cirka 300 anställda. Nordvalls ingår i PID (POSSEHL Identification Solutions) Group.

Ämnen i artikeln: Nordvalls
redaktionen@branschkoll.se
Annons

70 tjänster bort hos SCA

redaktionen@branschkoll.se
Annons